VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 127

    NEJ: 31

Loading ... Loading ...

AIK och Djurgården följer Pyry Hannola – 22-årige innermittfältaren har starka siffror i finska ligan

Både AIK och Djurgården uppges vara intresserade av finska SJK:s 22-årige innermittfältare Pyry Hannola, meddelar Expressen. Vi tittar närmare på Hannolas prestation i finska Veikkausliiga, och jämför honom med ligans innermittfältare.

Det är tydligt att Hannola har inlett säsongen i Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK) starkt. Innermittfältaren toppar listan både avseende assist (5) och förväntade assist (3.49) efter elva omgångar. Han ligger på andra plats i topplistan över antalet nyckelpassningar, och tillhör även toppen när det kommer till andraassists. Detta i ett SJK som i skrivande stund ligger på en femteplats med 18 inspelade poäng och 17-15 i målskillnad. KuPS, VPS, HJK och Ilves är lag som går både går starkare i ligan, och gjort fler mål än Hannolas SJK.

Vid en sammanvägd bedömning framstår han som en av ligans just nu bättre offensiva mittfältare, som gärna spelar centralt men även figurerar en del ute på högerkanten.

Vi tittar närmare på Hannolas underliggande siffror efter elva matcher i Veikkausliiga 2024, och jämför med snittet för innermittfältare i ligan. Utöver ovan nämnda parametrar så ser vi även en spelare som är stark i det offensiva passningsspelet, med ett stort antal passningar in i straffområdet per 90 minuter.

Hannola har tidigare tillhört bland annat Midtjylland och HJK, men utan att tilldelas betydande speltid. Vidare har han spelat frekvent i olika finska ungdomslandslag. Han har även gjort fyra framträdanden för SJK i Europa Conference League, där vi noterar två assist i SJK:s hemmaseger mot FC Flora 2022.

Allsvenskans transferfönster har öppet mellan 2 juli och 26 augusti. AIK uppges vara den mer intresserade av de två Stockholmsrivalerna.