VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Skytteligan efter 10 omgångar – Kiese Thelin leder, men Nguen gör flest mål per spelad minut

Den allsvenska skytteligan efter 10 omgångar bjuder på en del intressanta punkter när man kompletterar med närliggande data. Vi har sammanställt de 21 spelare som levererat fyra eller fler mål, och adderat bland annat information i form av mål och xG per 90 minuter, och siffror över antal avslut.

Spelarna som sticker ut i siffrorna:

✓ Isac Kiese Thelin, MFF, har gjort flest mål med sju fullträffar.

✓ Nicola Vasic, BP, har ackumulerat högst xG och skjutit flest skott på listan.

✓ Tokmac Nguen, DIF, har just nu överlägset högst antal mål per 90 minuter.

✓ Naeem Mohammed, HBK, har bäst konverteringsgrad med fyra mål på åtta skott.

✓ 21 spelare har gjort fyra mål eller fler.

 

Annons

 

Häckens stora sommarförvärv 2023, Srđan Hrstić, ser ut att komma igång. Han har spelats försiktigt och står på en blygsam speltid om 386 minuter. På denna tid har det blivit fyra mål på tio skott. Tittar man på mål per 90 minuter så ligger han trea, strax efter Isac Kiese Thelin och en bra bit efter nämnde Tokmac Nguen. Där har vi seriens tre mest produktiva spelare, givet att analyserar per spelad minut.

 

Vi noterar även att tabelljumbon Västerås SK:s anfallare Jabir Abdihakim Ali står på noll mål trots att han har seriens tredje högsta xG. Att VSK saknar effektivitet och förmåga i de avgörande lägena är något som bekräftats under våren. Laget producerar näst flest chanser i serien, strax efter MFF. Trots detta har man totalt endast mäktat med att göra tre mål och ta fyra poäng.

 

Jabir Abdihakim Ali. Foto: Bildbyrån.