VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

  JA: 690

  NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Allsvenskans bästa spelare, omgång 12 – IK Sirius Marcus Lindberg ett av flera oväntade namn

Den tolfte allsvenska omgången bjöd på ett antal oväntade namn när vi utsåg matchens bästa spelare i respektive match. Vi har sammanställt omgångens bästa spelare, med utgångspunkt i spelarbetygen, där IK Sirius Marcus Lindberg i rollen som tia är den enskilda spelare som stod för omgångens bästa prestation. Detta i hård konkurrens med Hammarbys derbykung Nahir Besara.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Hela listan:

 1. Marcus Lindberg, Sirius, Mittfältare: 9
 2. Nahir Besara, Hammarby, Mittfältare: 8
 3. Romeo Amane, Häcken, Mittfält: 8
 4. P. Åslund, Västerås SK, Mittfältare: 8
 5. Tim Waker, Brommapojkarna, Mittfältare: 8
 6. N. Mohammed, Halmstad, Anfallare: 8
 7. Johnbosco Kalu, IFK Värnamo, Anfallare: 7
 8. Gustav Svensson, IFK Göteborg, Back: 7

IK Sirius – IFK Norrköping: 5-1

Matchens bästa spelare:
Marcus Lindberg, Sirius, Mittfältare: 9
Två mål och arbetar flitigt varje minut. När han inte är i spetsen framför resten av Sirius offensivt är han ute och jagar motståndarbackarna för att bryta passningsleder med sin presskugga, eller ännu mer ofta, för att vinna tillbaka bollen i fysiska dueller. Lindberg står för en väldigt väl genomförd match och bidrar med energi i alla faser och det är det energiska spelet som gör honom till matchens bästa spelare och leder till hans två mål.

Djurgården – Hammarby: 0-3

Matchens bästa spelare:
Nahir Besara, Hammarby, Mittfältare: 8
Matchens mest avgörande spelare är det på grund av att han håller hög klass så fort han får bollen. Att han älskar derbyn kan inte ha undgått någon som följt den allsvenska fotbollen och den här dagen var inget undantag. Med två mål och bud på ett tredje går det inte att utse någon annan som den främsta. Kvittot på den höga klassen ser vi även i siffrorna där både passningar och avslut är många till antal samtidigt som de träffar sitt mål vid nästan alla tillfällen.

BK Häcken – AIK: 4-1

Matchens bästa spelare:
Romeo Amane, Häcken, Mittfält: 8
Fyra nyckelpassningar och sex utav sju dribblingar lyckade, det är Amane som stjäl allt rampljus när han har bollen och han bara sprudlar av energi. Amanes tekniska nivå är omatchad i denna match och han kombinerar detta med flitigt hemarbetande och smart press som leder till flertalet brutna passningar. En komplett spelare som lyfter sitt lag och underhåller åskådarna.

IF Brommapojkarna – Malmö FF: 2-2

Matchens bästa spelare:
Tim Waker, Brommapojkarna, Mittfältare: 8
En fantastisk insats från Tim Waker från sin tidvis inverterade position. Trots att han inte lyckades skriva in sig i målprotokollet själv lägger han grunden för ett mål och bidrar därmed med en assist. Dessutom var han solid defensivt med 90% av hans dueller vunna i en mot en situationer och slår dessutom över 90 procent av passningarna till rätt adress. Ett tecken på hans brutala effektivitet i uppbyggnadsfasen och ett vackert och väl avvägt kombinationsspel. Waker är matchens bästa spelare.

Halmstads BK – GAIS : 4-0

Matchens bästa spelare:
N. Mohammed, Halmstad, Anfallare: 8
Mohammed var matchens bästa spelare med ett mål, en assist och därmed två nya poäng inskrivna i protokollet. Hans energiska spelstil gjorde honom till en konstant fara för GAIS försvar, med högre spelinvolvering än vanligt och viktig i presspelet. Han var absolut avgörande för Halmstads offensiva framgångar och visade både teknik och beslutsamhet, samt att han åter fick visa sig vara klinisk från straffpunkten. Får vi se honom spela kvar i den blåsvarta munderingen även efter sommaruppehållet? Med fem mål och två assister på 12 matcher kan han vara intressant för andra lag i allsvenskan som letar nia. Kanske blir det en flytt lite längre upp på västkusten?

Kalmar FF – Västerås SK: 0-4

Matchens bästa spelare:
P. Åslund, Västerås SK, Mittfältare: 8
Patric Åslund fick avsluta sin sejour i Västerås på finaste sätt, ett mål, en assist, och islossning efter en mycket tung vår. Nu lämnar han för Djurgården men kunde med denna insats ge de grön-vita en fin avskedspresent. Kreativ i sista tredjedel, alltid välpositionerad i försvaret och smarta passningar gör Åslund till matchens tveklöst bästa spelare. 100 procent i tacklingsspelet, och vinner 70 procent av duellerna. Han startar Västerås islossning i och med sitt nickmål i den 16:e minuten, och spelar från det med axlarna nere och vänder bort de rödvita när helst han önskar.

IFK Värnamo – Mjällby AIF: 1-2

Matchens bästa spelare:
Johnbosco Kalu, IFK Värnamo, Anfallare: 7
Utvecklas för varje match han spelar och så även den här kvällen. Att han är duktig i straffområdet och det fick vi se när han nickade in reduceringen men det som imponerar mest är hur han blir bättre och bättre i det öppna spelet. Värderar klokt som uppspelspunkt och fysiken han har gör det svårt att försvara sig emot honom. Att kombinera spelet utanför straffområdet samtidigt som han blir målskytt och har bud på mer gör att han får ses som matchens främsta. Det ska bli oerhört spännande att se var hans resa tar vägen om han fortsätter såhär. Utvecklingen från de första allsvenska inhoppen till det vi ser idag är monumental.

IFK Göteborg – IF Elfsborg: 1-0

Matchens bästa spelare:
Gustav Svensson, IFK Göteborg, Back: 7
En gigant i backlinjen som bara förlorar en enda närkamp under 90 + tillägg. Smäller på Per Frick i ryggen redan efter en minut och lade en nivå som han följde under hela matchen. Står ofta rätt och har en fin längre passning som landar bakom Elfsborgs backlinje och skapar en målchans. I en match och ett tabelläge där laget behöver någon att luta sig emot är Gustav Svensson precis det. Har en stor del i att laget studsar tillbaka från fem insläppta mål på Friends Arena till att hålla nollen och vinna. Matchens främsta spelare kan gå på ledighet och ladda om batterierna med ett leende på läpparna.

Bollsvenskans spelarbetyg

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.