VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Får Mikkjal Thomassen fart på AIK?

    JA: 193

    NEJ: 89

Loading ... Loading ...

DATA & ANALYS: Thomas Isherwood – Bundesligaspelaren nära en övergång till AIK

Thomas Isherwood ryktas vara nära en övergång till AIK. Den 195 centimeter långe Bundesligaspelaren blir kontraktslös inom kort, och har tidigare tillhört bland annat Östersunds FK. Vi tittar närmare på hans underliggande siffror i Bundesliga, 2. Bundesliga och under tiden i Allsvenskan.

2023 / 2024 – Nedflyttning till 2. Bundesliga

Under året som nykomling i Bundesliga har Darmstadt 98 haft svårt att hålla tätt. Målskillnaden landade på – 56 (86 insläppta mål) och Isherwood har gjort åtta starter och fyra inhopp, med en speltid på 637 minuter. Han har spelat minst av de ordinarie mittbackarna men en titt på de underliggande siffrorna visar att han presterat i paritet med övriga mittbackar i Bundesliga.

Precis som under tiden i Allsvenskan har Isherwood visat prov på ett starkt duellspel.

 

När vi tittar närmare på hur Thomas Isherwood presterat jämfört med mittbackarna i det egna laget under den senaste säsongen så ser vi inget som indikerar att han skulle varit nämnvärt bättre eller sämre än sina konkurrenter tillika lagkamrater. Han ligger något sämre till i lyckade defensiva aktioner per 90 minuter men kompenserar för detta med ett starkt duellspel.

 

Annons

2022 / 2023 – Avancemang till Bundesliga

Under uppflyttningsåret i 2. Bundesliga hade Thomas Isherwood marginellt mer speltid än under året i högstadivisionen, med 875 spelade minuter. Darmstadt 98 släppte in 33 mål på 34 matcher och Isherwood roterades in och ut ur startelvan med tio starter och fem inhopp.

 

2019 – 2020 – Tiden i Östersunds FK och Allsvenskan

Under 2019 och 2020 tillhörde Thomas Isherwood då allsvenska Östersunds FK, till vilka han anslöt från Bradford City. ÖFK slutade på tolfte plats 2019 och trettonde plats 2020 med en sedvanlig negativ målskillnad som motsvarar tabellpositionen båda åren.

Isherwood visade under denna period prov på ett starkt duellspel och han var även framträdande i att blockera skott.