VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

DATA: Hammarbys Bazoumana Touré på väg mot genombrott – Så bra är han

Vi punktbevakar allsvenska spelare som är på väg mot genombrott. Hammarbys artonårige Bazoumana Touré är en av dessa. Yttern har på kort tid hittat sin roll i tränare Kim Hellbergs spelsystem och är nu en tongivande offensiv spelare i fjärdeplacerade Hammarby. Vi har siffrorna bakom framgången.

Hammarby värvade under vinterns transferfönster den då upphaussade och därtill hårt uppvaktade ivorianske talangen Bazoumana Touré från ASEC Mimosas. Samma klubb från vilka man tidigare hämtat även Odilon Kossounou, Aziz Ouattara och Loue Bayéré Junior. Touré, som tros ha kostat Hammarby över 5 miljoner SEK, har inte gått vägen via talangutvecklingssatsningen HTFF utan bedömdes omgående vara bra nog för en plats i A-truppen.

Touré har hittills gjort sex allsvenska framträdanden och noterats för två mål och en assist på en blygsam speltid om 342 minuter.

Leveransen under dessa minuter är dock allt annat än modest, vilket vår grafik nedan visar.

Tourés underliggande siffror visar en spelare som på kort tid etablerat sig som ett farligt vapen i Hammarbys spelsystem. När vi jämför honom med snittet av samtliga allsvenska yttrar och yttermittfältare framträder en mycket tydlig bild av en offensivt involverad, effektiv och skicklig spelare.

Annons

Han ligger mycket högt i flera viktiga kategorier, som mål per 90 minuter, vunna offensiva dueller och lyckade offensiva aktioner. Även dribblingar och nyckelpassningar per 90 minuter sticker ut.

Bazoumana Touré och Hammarby har ett femårsavtal som sträcker sig till och med 2028.