VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Får Mikkjal Thomassen fart på AIK?

    JA: 193

    NEJ: 89

Loading ... Loading ...

DATA: Ryktas till Malmö FF, IK Sirius och Bologna – Degerfors IF:s Elias Pihlström i fokus

Degerfors IF:s 17-årige yttermittfältare Elias Pihlström ryktas dra åt sig intresse från Malmö FF, IK Sirius och Bologna. Vi tittar närmare på en intressant och omskriven spelare med tydliga egenskaper, även om speltiden endast uppgår till 215 minuter under året.

Laxå IF-fostrade Elias Pihlström är en stor talang som är flitigt omskriven i de lokala medierna. Han var tidigare under juni i år uttagen till P18-landslagets trupp mot Ungern, då utan speltid.

Både Fotbolldirekt och lokalmedier rapporterar nu om allsvenskt intresse för Pihlström. Malmö FF och IK Sirius uppges följa spelaren.

När vi tittar på Elias Pihlströms underliggande siffror i jämförelse med superettans yttrar ser vi en spelare som gillar att dribbla och har många bollkontakter i straffområdet. Han ligger även högt i antal avslut per 90 minuter, och likaså i nyckelpassningar per 90 minuter.

I antalet lyckade offensiva aktioner per 90 minuter presterar han bättre än snittet, trots sin ringa ålder på 17 år. Notera att speltiden är mycket begränsad, med endast 215 spelade minuter under 2024. Degerfors IF ligger i skrivande stund på andra plats i Superettan.

Annons

 

 

Degerfors lär sätta ett högt pris på sin talang, vilket kan tala för MFF vars kassa är vida överlägsen övriga lag i Allsvenskan. Uppgifterna gör gällande att transfersumman kan hamna runt 10 miljoner kronor. Samtidigt är chansen till speltid högre i Sirius, som har en mer beskedlig trupp. Uppsalalaget har även i närtid visat prov på mycket skicklig och precis scouting, vilket lär värderas i valet av klubb.