VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

DATA: Újpest FC-aktuelle Gustav Lindgren på AIK:s radar – En av Superettans bästa anfallare

Flera medier har rapporterat att Degerfors IF anfallare Gustav Lindgren, 22, är högaktuell för ungerska storklubben Ujpest från Budapest. Lindgren har med sex mål och fyra assist på tolv omgångar varit en av Superettans bästa anfallare under säsongen, varför intresse från större klubbar är väntat inför stundande transferfönster.

Degerfors IF värvade Gustav Lindgren från Sollentuna efter att anfallaren gjort 10 mål på 19 matcher under 2022 i Ettan Norra. Lindgren snittade nästan ett mål varannan match och detta gjorde att intresset väcktes hos den då allsvenska klubben. Under årets säsong har Lindgren ett nästintill identiskt målsnitt i Superettan och det är därför lätt att förstå att nytt intresse väckts från en rad klubbar, ett intresse som kan göra att han tar nästa steg i karriären under sommaren.

Ryktena om såväl svenska som utländska storklubbar florerar redan innan sommarens transferfönster har öppnat. AIK har nämnts som en tänkbar adress om Lindgren vill flytta tillbaka till Stockholm. Den ungerska storklubben Újpest FC ska ha anfallaren på sin radar, och uppges förbereda ett bud.

Utöver ett högt målsnitt är det en anfallare som gör poäng och står för nästan lika många assist som mål. Efter 13 matcher noterar vi 6 mål och 4 assist, siffror som är högst bidragande till att Degerfors ligger fyra i tabellen i skrivande stund.

Annons

En titt på de underliggande siffrorna visar en av seriens bästa anfallare. Alla mätvärden slår snittet för Superettans anfallare och sett till assist per 90 min är han främst i serien. Lindgren är en av de bästa på att träffa mål med sina avslut och det genererar i höga siffror på både mål- och xG per 90 minuter.

Degerfors sportchef Patrik Werner kommenterade i samband med värvningen av Lindgren att man får in en spelare som “är väldigt aggressiv i sitt presspel och väldigt aktiv sitt djupledsspel. Dessutom är han en bra avslutare.”.

Gustav Lindgren är onekligen en spelare som ser ut att vara redo för nästa steg och om den sker inom eller utanför landets gränser återstår att se. Samtidigt kämpar Degerfors för en återkomst till allsvenskan och varför klubben måste avväga huruvida det ekonomiska kan trumfa det sportsliga vid en eventuell försäljning. Lindgrens nuvarande kontrakt med Degerfors sträcker sig över 2025.