VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

INFÖR: GAIS – Hammarby IF | “Omgångens drabbning mellan två potentiella topplag”

Vi laddar upp inför omgångens hetaste match när GAIS tar emot Hammarby IF som kommer med ett massivt bortafölje till Gamla Ullevi. Två lag som står på samma poäng, och ett potentiellt elddop inför kampen om högre tabellplaceringar.

Inför: GAIS – Hammarby IF

Omgång: 13

Frånvaro / tveksamma:
GAIS: Egzon Binaku, Richard Friday.
Hammarby IF: Frederik Winther.

Fem senaste:
GAIS: V-F-V-V-F
Hammarby IF: V-F-V-V-V

 

Omgångens drabbning mellan två potentiella topplag

Nykomlingarna GAIS har tagit allsvenskan med storm och Hammarby är en klubb som har vinden i ryggen efter att ha avslutat våren med tre raka segrar. Ett mer eller mindre utsålt Gamla Ullevi, med omkring 7 000 bortasupportrar på plats, står som värd till en match som har alla förutsättningar att bli den mest intressanta och sevärda den här omgången.

Båda lagen står på 21 poäng inför den allsvenska återstarten med blott två poäng upp till tredjeplatsen och ett potentiellt kval till Conference League nästa sommar. Mötet mellan de två lagen kan bli en indikator på hur de står sig för den övre halvan av tabellen. GAIS har imponerat så här långt och det ursprungliga målet att säkra kontraktet ser ut att kunna vara avklarat betydligt tidigare än vad man vågat hoppats på. Hammarby blandade och gav under under våren men de dubbla derbysegrarna i avslutningen ger ett ordentligt självförtroende inför hösten.

Ett starkt hemmalag med goda chanser

Det är framförallt på hemmaplan som GAIS har visat sin styrka och bortsett ifrån premiärförlusten mot Brommapojkarna så har man gått rent. Fem raka segrar imponerar i sig och när de dessutom kommit mot lag som BK Häcken, Elfsborg och en derbyseger mot IFK Göteborg så förstår vi snabbt hur bra man är på Gamla Ullevi. Man ser ut att ha en frisk trupp på benen och har dessutom adderat anfallaren Lucas Hedlund från ungerska Mezokovesd jämfört med i våras. Det hårt arbetande laget har potential att göra livet surt för gästerna om man sitter ihop som man gjorde innan uppehållet och det finns inte mycket som talar för något annat. Under uppehållet spelade man en mållös träningsmatch mot Halmstads BK och besegrade danska Vendsyssel med 3-1, formen ser med andra ord ut att vara god.

Upp till bevis för Kim Hellbergs mannar

Det var stundtals frustrerat hos Bajen fans under våren men de nio poängen man spelade in under de tre avslutande matcherna gav både glädje och framtidstro. Att två av vinsterna kom i Stockholmsderbyna gjorde inte saken sämre. Formen pekade med andra ord spikrakt uppåt för en månad sedan och det är nu upp till laget att visa att det inte bara var en tillfällighet. Det tar ofta tid när en ny tränare tar över och nu har Kim Hellberg fått ytterligare några veckor att implementera sina idéer. Laget såg ut att ha tagit till sig det och kan man krydda ett väl fungerade lag med spetsspelare som Bazoumana Toure, då kan det räcka långt.

Många miljoner har redan kommit in i samband med försäljningar av Nathaniel Adjei och Edvin Kurtulus, pengar som säkerligen kommer att återinvesteras i en trupp som har ambitionerna att hänga med i den allsvenska toppstriden. På gräs har laget tre raka förluster i år men med upp emot 7 000 tillresta supportrar i ryggen har man det stödet som kan komma att behövas för att få med sig sina första poäng hem till Stockholm.