VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

INFÖR: IFK Norrköping – Djurgårdens IF | “Revanschlusta för två lag i behov av tre poäng”

Gästande Djurgårdens IF lär vilja revanschera sig efter den smärtsamma derbyförlusten mot Hammarby IF, samtidigt som IFK Norrköping måste börja plocka poäng för att lämna botten av tabellen. Vi tittar på förutsättningarna inför matchen.

Inför: IFK Norrköping – Djurgårdens IF

Omgång: 13

Frånvaro / tveksamma:
IFK Norrköping: Jacob Ortmark.
Djurgården: Piotr Johansson, Gustav Wikheim, Rasmus Schüller

Fem senaste:
IFK Norrköping: F-O-F-F-F
Djurgården: V-V-V-V-F

 

Räkna med två taggade lag som gör upp på Platinum Cars Arena

De befinner sig i olika delar av tabellen och höstens förutsättningar är varandras motsatser men en sak har IFK Norrköping och Djurgården gemensamt, de vill visa upp en annan sida av sig själva än vi fick se sist. Stockholmarna avslutade en ganska stark vårsäsong med ett platt fall mot rivalen Hammarby. Matchen slutade 0-3 till de grönvita och luften gick ur blåränderna inför uppehållet. För Norrköpings del var det än värre. Fem förluster på de sex avslutande matcherna och storförlusten hemma mot Värnamo (0-4) följdes upp med 1-5 borta mot Sirius.

Det är med andra ord två lag som vill visa att man inte har legat på latsidan under de senaste veckorna. Hemmalaget ligger på kvalplatsen med tre poäng upp till säker mark men med en målskillnad på hela -17 är det i praktiken fyra poäng som behöver hämtas ikapp. Djurgården befinner sig på en andraplats inför omgången och har fyra poängs marginal ned till fjärdeplacerade Hammarby. Återstarten av allsvenskan blir mångdimensionell för gästerna. Man vill dels hänga på Malmö FF i guldstriden, få igång spelarna inför det kommande Europakvalet och inte minst vinna tillbaka supportrarnas hjärtan efter den mycket smärtsamma derbyförlusten senast.

Lyckas hemmalaget vända trenden?

Även om Norrköping ställs mot ett tufft motstånd direkt så behöver man börja plocka poäng snart. Utöver den bedrövliga formen har nyckelspelaren Arnor Traustason berättat öppet i podcasten ChessAfterDark att han vill lämna. Mittfältaren säger att han “sätter en högre standard än vad klubben erbjuder just nu” och många supportrar känner nog igen sig i att man har högre ambitioner än så här.

Hemmalaget har inte lyckats få hål på Djurgården under de två senaste mötena i Norrköping men offensiv kraft finns det i såväl islänningen som Christoffer Nyman och Tim Prica. I backlinjen är Anton Eriksson osäker och tränade inte under lördagen. Man har haft ett vikande stöd på hemmaplan men till måndagens match har man passerat 11.000 sålda biljetter. Ett stöd som kommer behövas då Norrköping inte har besegrat stockholmarna på de sju senaste försöken.

Får Bergvall chansen igen och vem ersätter lillebror?

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf ställs inför två utmaningar som de inte behövt hantera särskilt mycket under våren. Piotr Johansson skadade oturligt korsbandet mot Hammarby och blir borta under en lång tid framöver. Högerbacken har spelat nästan non stop sedan han anslöt till laget inför 2022. Theo Bergvall ersatte Johansson i derbyt men stod för en svag insats. I lagets träningsmatch mot Sirius under uppehållet spelade istället Peter Therkildsen på positionen och frågan är vem av de två som står startklar vid avspark. Dessutom saknas lillebror Lucas Bergvall som har flyttat till London och Tottenham.

Patric Åslund har anslutit till laget från Västerås SK men Rasmus Schuller saknas fortfarande i matchtruppen. Hur mittfältsformationen kommer att se ut är nästa knäckfråga för tränarparet. Även Marcus Danielson är tillbaka efter sin skada och lär gå rakt in i startelvan som en av två mittbackar.