VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Får Mikkjal Thomassen fart på AIK?

    JA: 193

    NEJ: 89

Loading ... Loading ...

INFÖR: IFK Värnamo – IFK Göteborg | “Billborn och Björklunds intåg kan få fart på blåvitt”

Stefan Billborn har tagit över huvudansvaret i Blåvitt. Den före detta Hammarbytränaren ställs omgående inför en mycket viktig bortamatch mot ett Värnamo som tack vare målskillnad ligger en placering före i tabellen. Vi tittar närmare på förutsättningarna för matchen.

Inför: IFK Värnamo – IFK Göteborg

Omgång: 13

Frånvaro / tveksamma:
IFK Värnamo:
IFK Göteborg: Malick Yalcouye, Mattias Johansson, Arbnor Mucolli, Pontus Dahlberg, Hussein Carneil, Abundance Salaou.

Fem senaste:
IFK Värnamo: O-V-F-V-F
IFK Göteborg: F-O-V-F-V

 

 

Det första steget mot säkrat kontrakt ska tas

Kamratmötet mellan Värnamo och Göteborg kan bli en riktig vattendelare när säsongen summeras. Både lagen befinner sig precis ovanför strecket med sina 14 poäng men några större marginaler finns det inte. Tre poäng skiljer lagen från IFK Norrköping på kvalplatsen och det är således en viktig match i bottenstriden som kommer att äga rum på Finnvedsvallen under Söndagen.

Hemmalagets tränare Anes Mravac tillträdde i vintras och har haft en tuff inledning på sitt uppdrag som huvudtränare. På bortaplan är man allsvenskans näst bästa lag men spelet på hemmaplan har hackat rejält och med en enstaka poäng är man seriens sämsta. Det har dock delvis sin förklaring i att man bara kunnat spela två av lagets sex hemmamatcher på Finnvedsvallen under vårsäsongen. Nu är man tillbaka på sin ordinarie hemmaplan och man behöver öka poängskörden väsentligt för att slippa att bli inblandade i bottenstriden under hösten.

Ett angenämt problem för hemmalaget

Sedan Johnbosco Kalu fick chansen i startelvan har han tagit den och fått sitt ordentliga genombrott. Anfallaren gjorde fem mål under den fem avslutande omgångarna och är den enskilt största anledningen till att laget inte befinner sig under strecket inför mötet med IFK Göteborg. Det är naturligtvis en stor tillgång för laget men helt problemfritt är det inte heller, varken på kort eller lång sikt. Värnamo blir allt mer beroende av att Kalu gör sina mål och skulle de utebli, då minskar chanserna till poäng dramatiskt.

Nigerianens framfart har också gjort att han dragit till sig intresse från utlandet och med ett kontrakt som bara sträcker sig över 2024 kan sportchefen Enes Ahmetovic behöva mellan det ekonomiska och det sportsliga. En försäljning av anfallaren kan ge ett välbehövligt tillskott i kassan men samtidigt kan han vara skillnaden mellan allsvenskan och superettan inför 2025.

Billborns intåg får fart på Blåvitt

Rapporterna från Kamratgården skvallrar om att nya huvudtränaren Stefan Billborn har dragit upp ett tempo på träningarna som man inte sett på länge. Vi kan vänta oss att se ett IFK Göteborg som spelar på ett mer direkt sätt än tidigare, där spelarna ofta går i djupled med fart. Billborns spelfilosofi rimmar väldigt väl med egenskaperna vi ser i spelare som Paoulos Abraham, Thomas Santos, Arbnor Mucolli och Oscar Pettersson. Vi bör få se en högre utdelning i offensivt straffområde än vi gjort tidigare och det kan räcka långt.

Med uppemot hundra miljoner in på kontot efter att Malick Yalcouye sålts till Premier League och Brighton kan klubben se framåt, kanske tar man avstamp mot en ljusare framtid redan i helgen?