Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

    JA: 3 499

    NEJ: 2 184

Loading ... Loading ...

INTERVJUSERIE: Svenska supporterpoddar, del 5 – Häckenradio

I vår femte del i intervjuserien med supporterpoddarna berättar Christopher J Berg om sin kärlek till BK Häcken. Hur han ser sig som en motströms person och vad det har betytt för en klubb som för inte så länge sedan inte hade speciellt många supportrar. Han berättar om favoritminnen, varför han tycker att klubben är utomordentligt skött och hur man känner igen en IFK Göteborg-supporter i vardagen.

Varför blev det BK Häcken för dig?

Annons:

Jag började gå på BK Häcken i slutet på nittiotalet. Det var framförallt farsan som är lite sådär allmänt sportintresserad och gick mycket. Jag är egentligen handbollskille och har spelat mycket handboll hela mitt liv, och egentligen bara varit fotbollsintresserad som man är. Sedan började man gå på BK Häcken i slutet av nittiotalet. Därefter blev det lite mer intensivt, när jag var tillsammans med en tjej vars pappa var tränare för Häckens A-lag under en period. Då gick vi på väldigt mycket matcher.

Sedan har det varit sedan Superettan-säsongen 2008 som det har blivit mer intensivt, och jag har haft årskort tror jag sedan 2009, tror jag, varje år.

Jag är uppväxt på Hisingen och bor där nu. Det är väl sådär löjligt lokalpatriotiskt, att man blir extra mycket förtjust i det som Häcken gör. Att man trycker på det lokala, och framhäver det. Och spelar på det, även om jag märker att klubben mer och mer går åt att man inte vill exkludera folk, man märker att man blir större när man växer. Att man har sett det som ett som ett vapen, att ha den lokala förankringen på Hisingen. Som egentligen är jättestort, det är ju väldigt många människor som bor där, det är ju en stor stad. Om man skulle se det som en stad bara.

Häcken har en väldigt stor ungdomsverksamhet på Hisingen. Hur dominanta är man?

På Hisingen och runt centrala delarna är det Häcken som gäller. Jag bor i ett område som heter Backatorp, där det finns ett lokalt fotbollslag som heter Backatorp IF, som är som är framgångsrika, som har jätteduktiga spelare. Men där är det ju flera
spelare som går till Häcken när de kommer upp i åldrarna. Det är det naturliga steget att ta. Och framförallt på Hisingen, där har de ju lyckats väldigt bra tycker jag.

Vad skiljer ut BK Häckens supporterkultur?

Jag tror att det som jag attraherades väldigt mycket av i början den här distansen till det, och medvetenheten i att vi är små. Att vi är få. Att vi har haft en ramsa väldigt lång tid tillbaka där vi sjunger att ”ni har sämre klack än Häcken”. Och framförallt när man är vinner och vi kan stå och sjunga ”sämre klack än Häcken” åt Malmö och Djurgården när de är på besök, när det börjar tystna åt det hållet.

Nu är ju de flesta klackarna väldigt duktiga på att sjunga hela tiden, men det finns ju en slags självironi i det. Vi skämtar ju mycket om det här med att folk garvar åt ”BK Röva” och sådana saker. Vi hade väldigt tidigt på nittiotalet på Rambergsvallen långa bänkar, och där hade man sittunderlag liksom som man sitter på, av skumgummi. Där det stod ”för Häcken” på. Man har hela tiden skojat om det, det är så roligt med människor utifrån som säger ”åh fan ni låter som ni heter ju Röven” och sådant. Ja, vi vet det, vi tycker det är ganska roligt också.

Vad har Bravida Arena betytt för klubben? Rambergsvallen ansågs väl av bortalagen att vara den arenan med sämst faciliteter i Allsvenskan?

Absolut, det var bastuinredning i omklädningsrummen, det var träväggar, tänk dig ett jättegammalt badhus. Det var ju under all kritik, och lägg till att en del av de här en del av det här omklädningsrummet brann vid något tillfälle. Man var tvungen att flytta och bygga tillfälliga omklädningsrum. Inspringet blev att man fick bygga upp en jättestor bro, för det var ju löparbanor. Man fick bygga upp en stor bro från de omklädningsrummen på kortsidan bakom ena målet. Man fick liksom gå över en bro och ner för en trappa, för att komma ner direkt på gräset och inte behöva gå över löparbanorna.

Nej alltså, man kan romantisera kring en vall och allting sådant där, men jag menar det går inte att jämföra med det som vi har nu på Bravida. Även om vi fortfarande kallar den för Rambersvallen.

Vilken är din favoritrival?

Det är odiskutabelt i IFK Göteborg, såklart. Det är ju på riktigt att det susar till i magen när man sitter och scrollar på spelschemat och ser vilket datum vi möter i IFK Göteborg. Det är tufft och det är jobbigt. Det är nästan jobbigt på det sättet att jag börjar ifrågasätta mitt supporterskap, ska jag utsätta mig för det här? Varför gör jag det här? Det hänger ihop med att jag alltid har varit en kille som tycker att det är lite kul att gå mot strömmen.

Det kanske också speglar mitt val, i att jag hellre håller på det laget som ingen annan gör och att jag inte har tumring, till exempel, som IFK Göteborg-supportrar i regel har. Men det bygger väl hela tanken kring att man väldigt lätt kan se på stan utan att de har blå och vita kläder på sig, ser man ju ganska snabbt en person som håller på IFK Göteborg, hur man är klädd.

Om man nu ska köra det här, så är det ljusa chinos och gärna en skjorta men någon slags tröja över där kragen sticker upp. Det är Ray Ban Wayfarer-kopior och så vidare. Men bortsett från det så tycker jag att det är kul att gå emot strömmen, och tycker att det är kul att hålla på en underdog. Det klart jag är ju uppvuxen med att var man än kommer någonstans i Göteborg så är det ”ja jag håller på Blåvitt, ja du håller också på Blåvitt, ja vad roligt jag håller också på Blåvitt, han där borta håller också på Blåvitt”. Och fan vad tråkigt det är.

Begreppet ”goa gubbar” har jag förstått bara gäller IFK Göteborg-supportrar?

Alltså, jag tror att det är ”goa gubbar” på olika sätt. Jag skulle säga att vi Häckensupportrar mer liknar det som Gais är, att det är rätt sköna personer.

Sedan finns det rötägg överallt och jag har jättemånga IFK Göteborg-supportervänner som är supersköna och jättehärliga människor. Men nej, jag tror att goa gubbar går rakt över alla göteborgare. Jag tror att det är nog mer att utifrån som du som stockholmare ser på Göteborg, är det väl klart att du tänker ju att det är IFK Göteborg supportrar som är den stora delen av Göteborgsfotbollen. Så blir det nog lätt så.

Jag är väl kanske sinnebilden av en god gubbe, att jag har väldigt lätt att prata med folk. Jag har inga problem att stå på spårvagnen och bara säga någonting. Jag gillar sociala sammanhang. Och framförallt tycker jag alltid att när man kommer till Stockholm så har alla så jävla bråttom och alla går runt och är kissnödiga hela tiden. Det kan vara kul att omfamna den rollen också.

Har du någon favoritmatch genom tiderna?

Det är väl väldigt svårt att blunda för när vi vinner på bortaplan, säkrar SM-guldet på Gamla Ullevi, för drygt ett och ett halvt år sedan. Det är ju en trevlig stund såklart, och det låter kanske lite historielöst men å andra sidan så det är ju också det största man kan göra i Sverige. Och att vi då får göra det på vår absolut största rivals hemmaplan, på det sättet vi gör det, att vi fullkomligt pulveriserar dem.

Det är väl klart att det är fräckt men den matchen är ju mycket ångest också, jag menar till och med när det är 3–0 så är jag fortfarande ”ja men det här det kan vända det kan gå åt helvete ett mål till här och så går det åt andra hållet”. Jag kunde inte riktigt njuta mer än kanske sista femton till tjugo minuterna.

Men annars så är det första cupguldet på Swedbank Arena. Det är ju såklart en otrolig känsla där man som Häckensupporter kände att ”vi är rätt många här”. Och då är många för oss 800–900 personer på plats. Det var där man kände att nu börjar det hända grejer här, nu är det kul.

Vi ligger under med 2–0 och vår tidigare spelare Oskar Lewicki tar rött kort, som en riktig ”bror”. Sedan vänder vi och vinner på straffar. Det är ju klart att det är dramaturgiskt perfekt, när man vinner att man får göra det borta mot giganten Malmö FF. Det är väl klart att det är jättekul.

Sedan slog vi AFC hemma 2019 i cupfinalen och det var också coolt, för då var det en jätteskiva efteråt vid Lindholmen som ligger nere på Hisingen, nära vattnet, i en jättestor lokal. Det var jättekul för då var det fullsmetat med Häckensupportrar. Där man kände att nu växer vi ännu mer, det är ju en ynnest att få vara med på en sån här resa. Jag har ju varit med när vi har stått på Rambergsvallen och varit 300 personer.

Det är fascinerande att klubben har växt markant på bara 15 års tid. Häcken var mer som Brommapojkarna förut, som jämförelse.

Jag tycker att parallellen är solklar. Och framförallt om man ser det till Stockholmslagen, de stora lagen, och framförallt om man ser likheten i ungdomsverksamheten och allting sådant också är Brommapojkarna en jämförelse man kan göra. Men sedan är det också att det hänger ihop med att man gör väldigt mycket rätt organisatoriskt.

Att vi sedan tio år tillbaka har en av de mest moderna och finaste träningsanläggningarna på GPA. Man driver Gothia Cup som går som tåget och kan säkra pengar på många olika sätt. Det är en väldigt klok förening, upplever jag. Efter det stora vulkanmolnet som kom från Island som gjorde att man var tvungen att ställa in ett Gothia Cup (2010), eller om det var att man ställde in det eller att det var väldigt få som kom dit. För folk kunde inte flyga dit.

Då tog man ju ett beslut på att man skulle ha tjugo procent av likviditeten i föreningen öronmärkt för sådana tillfällen. Det gjorde att pandemin blev väldigt mycket enklare, för då hade vi pengar. Man lärde sig av det, och under pandemin hade man en buffert med väldigt mycket pengar. En buffert med pengar som man lyckades med. När jag är på medlemsmöte med revisorer och alla som pratar, börjar de alltid med att ställa sig upp inför alla och säga att det är en fröjd att ha hand om och granska ekonomin i BK Häcken. Allting är så välskött och allting är ordning och reda. Jag tror att det genomsyrar allting, man är bra på alla plan.

Om du hade fått intervjua någon Häckenprofil, död eller levande, vem hade du valt?

Det är väl klart att Erik Friberg är jäkligt kul att intervjua. Jag har haft med honom i podden tidigare, och det finns mycket där. Han har varit med, och hans pappa är ju en gammal Häckenlegendar också, och har gjort otroligt många matcher i Häcken.

Han är vår första riktiga ”born and raised” Häckenspelare, som vände tillbaka och kunde gått till vilken klubb som helst i Sverige. Men vände tillbaka till Häcken, och hjälpte oss på vägen. Han fick han avslutade sin karriär med ett SM-guld och han är också en person som har väldigt mycket historier, anekdoter och grejer, som man säkert skulle kunna sitta ner och prata väldigt länge om. Det hade blivit ett bra poddavsnitt.

Hur kommer det sig att ni drog igång podden?

Jag har haft en podd tidigare tillsammans med en annan vän, Jonas Henriksson som heter En podd om BK Häcken. Som startades av Leo Abrahamsson och Jonas Henriksson från början, men sedan hoppade Leo av och då hoppade jag in i hans ställe. Och då drev Jonas och jag den tillsammans under några år.

Och sen så blev det att vi inte fick ihop det och det rann ut i sanden lite, och den ligger vilande. Och då dök det upp det här med Häckenradio, som en vän till mig Skander Fanni har börjat dra igång. Och det går egentligen ihop med någonting som vi som jag och en kille som heter Robin Hed drog igång som heter Getingtorget. Som är en mötesplats för supportrar, som ligger vägg i vägg med vår hemmakrog Woopsy Daisy.

Det blev som ett supporter-community, eller supporterställe, där man kan träffas. Vi har grill innan hemmamatcher och vi har föreläsningar med allt från spelare som har varit där, som vi har intervjuat innan matcher. Till att vi i vintras hade en föreläsning med Suicide Zero, vilket var väldigt fint, det var helt fullsatt, fullsmockat i lokalen. Framförallt var det väldigt mycket killar där, vilket kändes väldigt bra och viktigt.

Vi hade öppet under jul varje advent och vi hade öppet på julafton för folk som kanske inte har möjlighet att fira jul med någon. Då hade vi en gulsvart jul, där folk kunde komma förbi Getingtorget och få lite käk och sitta och tjöta med andra Häckenvänner. I det föddes det här med Häckenradio, där vi har vi håller på att fixa med så att vi har livesändning inför matcher från Getingtorget.

Tyvärr så strulade det lite med den här Mixler-appen, vi har tyvärr spelat in några gånger där det bara har fastnat tre minuter av 40, när vi har intervjuat folk. Vi håller på och jobbar med det där. Men vi har också inför-podd inför matcher och vi har nedsnack. Vi har även haft mediaackreditering där vi har lyckats få intervjuer med spelare, både medspelare och motståndare efter matcher.

Skander, min podd-kollega här har mycket folk som han är tjenis med på Twitter och så vidare. Nu har vi Oisin Cantwell som kommer ut som inför-podd här inför matchen mot AIK på söndag. Rasmus Hansson hade vi när vi mötte Malmö FF. Väldigt kloka, inte det här ”fan vad dåliga ni är, hur kan du hålla på det laget” utan kloka, bra personer som kan snacka om ett supporterskap. Att jag håller på Häcken vi är gulsvartrandiga, han håller på Malmö som är ljusblå. Men passionen och engagemanget delar vi, det är ingen skillnad utan att man kan ha kloka samtal och prata om annat.

Rasmus till exempel var inne på att prata mycket om att han kunde känna en viss identitetskris med sitt supporterskap kring Malmö. I takt med att de växer och blir bara en stor maskin, som drar fram. Att han kan känna att det kanske inte är så kul.

Man kan få lite sådant sånt snack i stället för att bara snacka om olika spelare, och den är skadad och så vidare. Vi försöker bredda det på ett annat sätt i podden. Samtidigt som vi även pratar om själva matcherna, såklart.

Vad har ni haft för utmaningar hittills med att driva podcasten?

Först och främst så är det ju tid. Jag har fru och två barn med allt vad det innebär, aktiviteter och allting. Här i början har så har framförallt Skander dragit ett jättelass, i att boka och fixa och klippa och hålla på. Att jag många gånger kommer till ett dukat bord. Han är absolut motorn i det här.

Annons

Sedan har vi framförallt live-inspelningarna som vi verkligen brinner för, och tycker att det är väldigt roligt att få live-rapportering från uppladdningen på plats. Men det är klart att när vi har spelat in i 40 minuter och det visar sig att det bara är tre minuter som har fastnat, då är man inte superglad. När man har jäktat för att få till det här, och fixat och fått folk som ska snacka, och vi har SLO som oftast brukar komma med lite rapporter inför matcherna. Framförallt de här lite större matcherna, hur vi ska gå i marschen och sådant.

Men det är väl de stora utmaningarna såklart, sedan är det ju väldigt fint att vi har det här med Getingtorget i ryggen, för där har vi medlemmar på Getingtorget och folk som är engagerade. Där vi har möjlighet att köpa in bra poddutrustning, som jag som privatperson till en podd om BK Häcken inte hade haft råd att göra. Där är det ju väldigt fint att känna att vi har stöttning av medlemmar som kan bidra med sådant.

Men absolut, tid att få ihop allting när vi har liksom ganska hög ambitionsnivå är det svåra såklart.

Vad har ni fått för gensvar av lyssnarna?

Vi har fått jätte god respons. Sjukt nog så har vi i dagsläget en vilande en podd om BK Häcken, men i övrigt så finns det ju alltså ytterligare tre Häcken-supporter-poddar. Vilket givetvis folk kan göra sig lustiga och säga ”vad kul, ni har varsin för supportrarna”.

Men det som är kul med Häcken-poddarna är att de kompletterar varandra väldigt bra. Där vi kanske har fått den responsen med livesändning och nedsnack, och kunna gå på media och prata med spelare efter match. Där har vi fått väldigt fin respons i att folk tycker att det ligger helt rätt i tiden. Framförallt de supportrarna som BK Häcken då upplever att man får bra rapporter från. Vi har även efter matcher så som Malmö 2–2 att vi stod utanför och fångade upp supporterreaktioner efteråt, och bara räckte fram micken och frågade. Och fick supportreaktioner och sådant som folk kan tycka är väldigt kul.

Att få höra sig själva i podd. Vi försöker, även om både Skander och jag är ganska trötta på våra egna röster i podden, få det så att vi får in så mycket supportrar som möjligt. Tanken med Häckenradio är också att det ska vara mer levande. Nu under uppehållet ”uppar” vi för att om det är två personer som känner att ”fan jag ska också vilja snacka om det här eller jag skulle också vilja lyfta det här, jag har tänkt på det här”.

Då är tanken att man ska kunna höra av sig. Då har vi mickar, vi kan klippa, vi kan rodda om man nu ska sätta sig på den höga hästen. Så kan två personer, helt ”random” Häcken-supportrar bara prata om vad de vill, och så slänger vi ut det i kanalen. Tanken är att det ska vara någonting för alla, det ska inte vara just Christopher och Skander som driver och ska prata jämt, utan fler ska få göra det.

Har du något favoritögonblick i podden?

Det avsnittet som vi gjorde med Rasmus Hansson här från Malmö FF var jätteintressant tycker jag. Någonting som jag kände att det där skulle vi vilja ta upp och ha ett djupare snack om. Han är väldigt klok och väldigt intressant att lyssna på. Han är ju ledarskribent Aftonbladet och skriver mycket.

Han gav sig in i den här shorts i stan-debatten och var jävligt klok och bra där. Den var jätteintressant och det känns som att där finns det en djupare del. Det när han pratar om att under pandemin när klubben hade 500 miljoner på banken, men ändå ville att folk skulle efterskänka sina årskort, och inte ta tillbaka pengarna för det.

Då utlovades det en gåva till alla supportrar som efterskänkte sitt årskort och det visade sig till slut bli en Puma-keps. Det är också sådant som han kände att ”vad fan är det här liksom”. En Puma-keps som kanske kostade max fem till tio kronor för klubben att köpa in per styck.

Ett årskort ligger väl på kanske 3 000 någonting på Malmös matcher. Att han ändå kunde reflektera kring att ”vad har vi blivit”.

Loggan ni har, den är rätt cool, hur var inspirationen till den? Jag får en flashback till någon myndighet på 1980-talet.

Ja, och det är väl hela tanken. Jag tror att det är Skander som har gjort den här loggan, men vi har ju väldigt många duktiga. Vi har ju Robin Hed som är jätteduktig på de här grejerna och som även driver en supporter-merch-sida som heter Kvillestreamen, där han gör väldigt mycket saker. Jag ska låta det vara osagt, för jag vet inte vem det är som har gjort den här loggan. Men jag tror att det är Skander som har gjort den.

Jag gillar den också retro-tänket och just att vi benämner det som Häckenradio. Att vi inte pratar om att det är en podd utan hellre radio. Där är väl hela tanken då med livesändningarna såklart. Men nej jag är väldigt förtjust till den här loggan och det är kul att du uppskattar den.

Vad har ni för mål med podcasten i framtiden?

Jag tror att målet är som jag var inne på, att det ska bli levande att den ska vara oberoende från Skander och mig själv. Att den ska kunna fortsätta även om Skander och jag inte håller i det. Så ska någon annan kunna ta över stafettpinnen.

Drömmen är som vi ska titta på i sommar, att vi ska försöka få till någon slags studio på Getingtorget, alltså en fysisk studio på Getingtorget. Där det ska finnas möjlighet att gå in och kunna gå in och spela in en podd och kunna släppa den.

Det finns ju jättestora tankar kring att tänk om man någon gång i framtiden skulle kunna ha typ ”Häckenmorgon”. Att man sitter två dagar i veckan, kanske tisdag och torsdag, på morgonen och spelar in ett morgonprogram, sänder live och sen trycker ut det som podd. Där man kan ha spelare som kommer förbi och sitter ner och tar en kopp, och tjötar lite. Det är dröm, men där har man återigen det här med tid.

Att man ska ha möjlighet att göra det. Men drömmen är att det ska kunna leva vidare. Att det ska vara att det inte ska vara beroende av just Skender och mig själv. Utan att vem som helst ska kunna lösa det.

Vad hade du för tankar inför säsongen, och vad du har för tankar nu när en tredjedel är avklarad?

Inför säsongen tänkte jag att i och med att jag själv har varit med på en hyfsad nivå inom handboll och vet hur svårt det kan vara. Framförallt med de framgångarna som Häcken har haft på ganska kort tid, med SM-guldet och cup-guldet och även med spel i Europa League. Där även om det gick som det gick, var ju det ändå en otrolig framgång för klubben.

Men efter det så är det ju, vi har ju haft en otrolig spelaromsättning, och även ledaromsättning. Jag tror att vi hade två spelare kvar i truppen som startade allsvenskan 2024. Om man jämför med ett år tidigare 2023 är det bara två kvar som var i startelvan. Och vi har sålt för närmare 180 miljoner tror jag, under ett år.

Det är väl klart att det kommer märkas i spelet. Vi byter ut vår guldtränare Per Mathias Högmo, där det kändes som att man hade någonting man kunde lita på. I ett spel där man kände att man aldrig riktigt var orolig.

Jag drog en parallell till det med Henrik Rydström. Han kan få en fråga i halvtid ”ja nu står det bara 0–0 här mot GAIS, vad säger du efter första halvlek?”. Han säger att ”ja det är väl tur att det är match i nittio minuter”. När nittio minuter har gått så har de vunnit. Och så kände jag lite med Häcken också under Per Mathias. Att det kändes som att det fanns en process, det fanns ett spel man kunde lita på. Så upplever jag inte nu.

Men samtidigt så kan jag ha full förståelse för att det tar tid att sätta det här med en ny tränare, en ny tränarstab, nya spelare. Vi har haft mycket skador på försäsongen. Jag sitter lite lugnare i båten och är mer för tålamod än många andra. Jag tycker att det är viktigt att man får tid.

Det är mycket det jag har gillat med BK Häcken, att Gerhardsson fick nio år på sig att bygga upp, och det var liksom aldrig några problem. Likadant med alla våra tränare. Alm är den enda som egentligen har fått sparken, men han fick inte sparken utan där löste man det till och med så att han fick ett annat jobb. Då kom det in en ny tränare, Per Mathias.

Jag känner klart att jag är besviken efter första tredjedelen, för jag tycker att vi har bättre höjd i det. Jag kan vara orolig över att vi inte spelar så som jag vill att vi ska spela. Men jag har fortfarande en tilltro till att klubben och ledarteamet vet vad de gör. Att man har en bra tanke kring i att man håller i det långsiktiga.

Vilka spelare blir viktigast? Vilken spelare är favoritspelaren i laget?

Jag tror att den allra viktigaste vi har är Simon Gustafsson. Delvis för att han är en otrolig kravställare, och likadan var hans bror Samuel, när han var här. De har ju en sån otrolig inverkan på laget och kravställan. När Simon efter matchen mot Malmö FF där vi liksom lyckas få till 2–2 i 93 minuten på en straff som han sätter, att han efter matchen går ut och säger att han är missnöjd. Att han när många andra kan tycka att ”vi löste 2–2 till slut”.

Jag har träffat honom flera gånger, jag har intervjuat honom och det är verkligen genuint, det är liksom inget spelande. Utan han är skitmissnöjd över att vi inte lyckades vinna den matchen. Det är jag tror att kravställan är väldigt viktig. Jag pratar med spelare efter vissa matcher där man precis vunnit med 1–0 i slutminuten. Både Simon och Samuel är helt galna i omklädningsrummet efteråt och är skitförbannade över att man gjorde en dålig insats. Han är min favoritspelare och jag tror också att han är den allra viktigaste för laget.

Var slutar ni i höst?

Ja, det är ju omöjligt att säga såklart men det är alltid spännande att se. Vi har ändå pengar att röra oss med i ett fönster som kommer här i sommar. Jag vet att man är missnöjd med målproduktionen framåt och även att vi släpper in väldigt mycket mål.

Sedan har vi en ung serbisk mittback, Nikola, som har varit skadad hela allsvenskan egentligen. Han spelade i princip varenda match och varenda minut på hela försäsongen som mittback och är jätteduktig. Jag tror att om han får spela så kommer han ta förstaspaden där och kan nog bli ett utropstecken under hösten. Där det är liksom många spelare många som inte vet vem det ens är.

Ni kvalar till Conference League, hur känns det?

Jag tror att det är en ganska god nivå givet var vi är någonstans nu. Jag tror att Europa League hade varit övermäktigt.

Har du någon speciell förväntan på kvalet, det brukar alltid vara kul att möta utländska lag?

Ja, det är jättekul och det vet jag ju framförallt att klubben väldigt gärna vill ut i Europa och l mäta sig och få erfarenhet och jobba på. Det tror jag är jätteviktigt och det är kul att få kontinuitet i det också, att få vara ute. Placering när vi summerar Allsvenskan 2024 så hade jag ju hoppats på en Europaplats. Men just i dagsläget känns dagsformen inte så.

Men å andra sidan, hade vi haft två uddamålsförluster mot Mjällby, hade de två varit vinster istället så hade vi legat trea nu tror jag. Det är ju så himla tajt där så att det kan hända saker snabbt.

Men topp fem kanske ändå känns realistiskt, om vi får till det under hösten. Då kanske det är ännu bättre att ha den här fjärdeplatsen, för då har man ju också språngbrädan i att om någon utav de topp tre vinner svenska cupen året efter får man en Europaplats. Den fjärdeplatsen har ju visat sig vara väldigt viktig.

Nu var det väl Djurgården i år som ändå fick en Europaplats tack vare att MFF vann cupen. Det är ju också sådant som kan vara viktigt då. Men glädjens väg att vi kommer i toppen.

Bollsvenskan tackar Christopher för intervjun. Häckenradio finns på Spotify. Vill man följa Christopher på X kan man göra det här.