Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

LISTA: Vårens snyggaste och mest spektakulära allsvenska mål

Allsvenskan bjuder som bekant på en uppsjö av snygga och spektakulära mål. Volleyskott, akrobatiska sparkar, långskott och dribblingsräder. Bollsvenskans redaktion har valt ut vårens snyggaste och mest uppseendeväckande mål, från omgång 1-12. Målen presenteras i kronologisk ordning, men utan inbördes ranking.

Wenderson. Elfsborg – IFK Värnamo 2-2, 1 april, omgång 1.

Elfsborg tog ledningen med 2-0. IFK Värnamos brasse Wenderson satte reduceringen vilket gav 2-1, och vilken drömträff det var. Senare kvitterade Ajdin Zeljkovic till 2-2, vilket blev slutresultatet.

Noah Söderberg. Västerås SK – Elfsborg 0-1, 7 april, omgång 2.

Söderberg gjorde matchens enda mål i bortamötet i Västerås. Efter att ha tagit ned bollen sköt han på egen volley, ett tekniskt nummer av högsta klass.

Arnor Traustasson. IFK Göteborg- IFK Norrköping, 20 april, omgång 4

Islänningen Traustasson har ett tillslag av yttersta klass. Med kraft satte han bollen i undersidan av ribban och i mål, otagbart för målvakten.

Ajdin Zeljkovic. IK Sirius – IFK Värnamo 0-1, 20 april, omgång 4

Zeljkovic förvaltade en frispark strax utanför straffområdet på bästa sätt, när han smekte in den i högra krysset. Målet kom redan i matchminut fem, och blev matchens enda.

Ionnis Pittas. AIK – Djurgården 2-0, 21 april, omgång 4

Pittas gjorde två mål i hemmaderbyt i fjol och i vårens upplaga blev det ett till. Först gjorde Omar Farraj en snurrfint och passade Bersant Celina, som i sin tur passade Pittas. Pittas chippade då bollen över en framrusande Djurgårdsspelare, en riktig delikatess inför närmare 45 000 åskådare.

Simon Skrabb. IF Elfsborg – Kamlar FF 1-2, 22 april, omgång 4.

En tung bortavinst för Kalmar på Borås Arena i slutet av april. Vid 1-1 sköt Skrabb snyggt in vinstmålet i högra krysset.

Sebastian Nanasi. Malmö FF – AIK 5-0, 28 april, omgång 6

Nanasi kom in i sin favoritposition strax utanför straffområdet och krutade in en projektil ribba in. Ett klassmål som man kan se många gånger. Målet kom i en match där Malmö vann överlägset med 5-0.

Arnor Traustasson. AIK – IFK Norrköping 6-2, 4 maj, omgång 7.

Den smått osannolika matchen slutade 6-2 till hemmalaget AIK. Med 3-0 i paus såg det stabilt ut inför andra halvlek, men Totte Nyman reducerade och i 51:a minuten dundrade Traustasson in Norrköpings andra mål.

Oskar Fallenius. Västerås SK – Djurgården, 0-2, 5 maj, omgång 7.

Efter att Jakob Widell Zetterström räddat straff fick Fallenius bollen och dribblade av tre VSK-spelare innan han sköt bollen i mål. Ett kontringsmål av högsta snitt.

Alexander Ahl Holmström. GAIS – Västerås SK 2-0.

Ahl Holmström visade upp akrobatiska färdigheter när han cykelsparkade in GAIS andra mål för matchen.

Marc Llinares. IFK Norrköping – Hammarby, 12 maj, omgång 8.

Spanjoren kom med fart på kanten och lobbade sedan perfekt in bollen över Norrköpings målvakt. Av alla snygga mål under våren kanske det mest delikata vi fått se.

Oscar Wendt. AIK – IFK Göteborg 5-2, 27 maj, omgång 11.

IFK Göteborg tog ledningen två gånger borta mot AIK. I den 50:e minuten slog Wendt till på volley och gav sitt Blåttvitt ledningen med 1-2. Matchen slutade dock i stor förlust, men målet var ett av säsongens snyggaste.

Julius Lindberg. BK Häcken – Brommapojkarna, 4-3, 15 april, omgång 3.

Lindberg gjorde det vinnande målet i en händelserik match. Med ett snyggt, pressat skott längs med marken satte han bollen otagbart bakom Brommapojkarnas målvakt.