VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

SILLY: Odenses Louicius Don Deedson ryktas till BK Häcken – Vi tittar närmare på spelaren

BK Häcken ryktas vara intresserade av Odenses målfarlige ytter Louicius Don Deedson. Haitiern har meddelat att han önskar bli såld från det nedflyttade danska laget. Vi tittar närmare på spelaren, och vad BK Häcken skulle kunna förvänta sig vid en eventuell värvning.

Uppgifter gör gällande att Blair Turgott lämnar BK Häcken för att skriva på för Halmstads BK. Yttern med förflutet i bland annat Östersunds FK har inte fått det att lossna i Göteborgslaget. Man har även meddelat att man inte förlänger låneavtalen med Edward Chilufya och Abdulrazak Ishaqs, som således återgår till sina respektive klubbar FC Midtjylland och RSCA Futures.

BK Häcken förväntas förstärka offensivt

BK Häcken påstås nu rikta blickarna mot danska Odenses 23-årige haitier Louicius Don Deedson, som nyligen meddelat att han önskar bli såld. Odense slutade näst sist i Superligans nedflyttningsserie, vilket innebär att man nästa år kommer att husera i andradivisionen.

I Louicius Don Deedson kan BK Häcken förvänta sig en skicklig och dribblingsstark tvåfotad ytter som även kan spela anfallare. Han har under det gångna året mestadels spelat högerytter, och är duktig på att både ta sig förbi sin ytterback längs kanten samt att vika in i planen för att komma till avslut.

Han har under det gångna året i danska Superligaen producerat åtta mål, och presterat bättre eller lika bra som snittet av danska yttrar och anfallare i våra utvalda parametrar.

Annons

Don Deedson sticker särskilt ut i kategorin avslut på mål, offensiva dueller per 90 minuter och dribblingar per 90 minuter. Han har även starka siffror i antalet lyckade offensiva aktioner per 90 minuter, och tar fler avslut än sina ligakonkurrenter.

Don Deedson vill bli såld

Don Deedson gjorde nyligen mål när Haiti besegrade Barbados i andra kvalrundan till VM 2026, som går av stapeln i USA, Kanada och Mexiko.

– Jag har inte pratat med ledningen i OB sedan sista matchen, eftersom jag gick direkt till landslagsuppdrag, men jag kommer agera professionellt om jag inte har bytt till en annan klubb. Jag vet att det finns klubbar från andra europeiska länder och MLS som följer mig noggrant, så jag hoppas att det bara är en tidsfråga innan jag blir såld, säger han till Tipsbladet.

Don Deedson har tidigare tackat nej till ett erbjudande från en ukrainsk klubb, med hänvisning till rådande säkerhetsläge. Ett kontrakt som skulle gett honom cirka 13 miljoner kronor netto.