Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Spelarbetyg: BKH – IKS (2-0) | “Stark match av Ali Youssef och Simon Gustafson, Tånnander höll nere siffrorna”

BK Häcken inkasserade en hemmaseger under nye tränaren Joop Oosterveld tack vare fina offensiva insatser som belönades med två straffar. Gästernas målvakt Jakob Tånnander hade bra dag på jobbet, och höll nere siffrorna. Även hemmalagets målvakt Peter Abrahamsson gjorde en stabil insats. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Jakob Voelkerling Persson, IKS, Back(ut 80′): 3
Har fullt upp med att försöka stoppa Agbonifo under stora delar av matchen och varnas då han drar ned honom på mittplan. Slår en riktig indianare i början på den andra halvleken, och det är nära att resultera i ett baklängesmål. Likaså bolltappet han lyckas med efter en timmes spel. Till slut är det också ytterbacken som orsakar den första straffen i matchen.

Lars Olden Larssen, BKH, Mittfältare(ut 62′): 4
Tar gärna egna avslut, men i övrigt är det en svag insats från norrmannen. Varannan passning slås bort och samtliga närkamper förloras.

Henrik Castegren, IKS, Back(ut 90′): 4
Orsakar matchens andra straff då han inte hänger med när Youssef vrickar bollen till höger för att ta sig förbi. Följer gärna med framåt i planen, och är överlag fullt godkänd men sekvensen då han orsakar straffen tar också död på matchen.

Marcus Lindberg, IKS, Mittfältare(ut 62′): 4
Har ingen lyckad match där han överarbetar flera aktioner med bolltapp som resultat. Lyckligtvis sker det högt upp i planen så att det inte riskerar några baklängesmål. Det känns rimligt att han är en del av matchens första byte.

Samuel Leach Holm, BKH, Mittfältare(ut 62′): 5
Gör inget större väsen av sig och det beror till stor del på att hans passningar inte slår ut Sirius i den omfattning han önskar. Syns främst vid de fasta situationerna, men de är inte tillräckligt bra för att laget ska kunna få utdelning på dem.

Yousef Salech, IKS, Anfallare(ut 62′): 5
Vänder upp och kommer till avslut efter några minuter på planen, men det är ofarligt och går rakt på mål. Det är det enda avslutet mot mål som dansken lyckas med, och han är inte särskilt involverad i spelet under den halvtimme han finns på planen.

Andreas Murbeck, IKS, Back: 5
Är ofta tufft uppe i ryggen på sina motståndare, med orsakade frisparkar som resultat. De sker dock ofta i positioner på planen där de blir ofarliga. Varnas dock till slut och missar därmed nästa omgång.

Melker Heier, IKS, Mittfältare:5
Lyckas inte riktigt hitta sin roll i den här matchen. Tar sig ofta till luckor i planen men när han får den så fastnar han ofta på en motståndare. Gör ett stort jobb utan bollen, och det räddar det godkända betyget.

Mikkel Rygaard, BKH, Mittfältare(in 62′): 5
Var direkt svag mot Hammarby men det ser inte ut att bekymra mittfältaren som är bättre mot Sirius. Gör inte sin bästa match för säsongen, men ett steg i rätt riktning är det allt.

Severin Nioule, BKH, Mittfältare(in 62′): 5
Det går undan när yttern utmanar och han skapar en hörna nästan direkt efter att han har blivit inbytt. Slarvar dock bort en kontring där han trampar på bollen när det hade funnits bättre alternativ att släppa den till en lagkamrat.

Andreas Pyndt, IKS, Mittfältare(ut 62′): 5
Vill ha bollen så mycket som möjligt och visar det tydligt. Hans passningsfot visar sig vid flera tillfällen och inte minst då Sirius för matchbilden i den första halvleken.

Filip Olsson, IKS, Mittfältare(in 62′): 5
Vinner bollen högt i planen som gör att Sirius kan etablera anfall på offensiv planhalva. Förvaltar bollen klokt när han väl får den och de flesta når en lagkamrat.

Adam Lundqvist, BKH, Back: 5
Det är sällan som gästerna tar sig förbi på Lundqvist kant, men han sätts inte heller på några större prov. Trygg i det kortare passningsspelet, lite för svag i det längre och godkänd sett över 90 minuter.

Marius Lode, BKH, Back: 5
Får se sig passerad vid några tillfällen, men räddas av lagkamrater och offside avblåsningar. Är säker i spelet med bollen men gästernas rörliga anfallare har norrmannen problem med vid flera tillfällen.

Annons

Julius Lindberg, BKH, Back: 6
Joakim Persson gör så att högerbacken inte kan ta det lugnt under många minuter. Har enstaka sekvenser där han använder sina löpmeter i anfallsspelet, och inte minst i den första halvleken då han springer över nästan hela planen med bollen för att dra igång ett anfall han även avslutar.

Johan Hammar, BKH, Back(ut 64′): 6
Ger sina lagkamrater bra understöd och det visar sig då Sirius spelar sig förbi, men Hammar är där för att rensa undan. Står även i vägen för både inlägg och avslut, aktioner som ger honom ett bra betyg i matchen. Tvingas till ett byte då han får en skadekänning i baksidan.

Malcolm Jeng, IKS, Back: 6
En stark prestation från mittbacken över hela planen. Vinner bollen högt upp och tar ett eget avslut efter en kvarts spel. Får bollen vid många tillfällen och med den håller han en hög passningsprocent där det imponerar hur han gärna vill slå den framåt i planen.

Leo Walta, IKS, Mittfältare:6
Finländarens fina passningsfot träffar ofta sitt mål oavsett om det är från hörnor eller i det öppna spelet. Hittar flera gånger in bakom Häckens backlinje där firma Persson och Milleskog springer. Visar sig återigen som en av lagets viktigaste spelare.

Romeo Amane, BKH, Mittfältare: 6
Är så trygg med bollen oavsett vilka utmaningar han ställs inför. Håller undan flera motståndare och kommer ur situationen med bollen vid sina fötter, och spelar fram sina lagkamrater i rätt lägen. Ännu en bra insats från mittfältaren som nog inte har många fler matcher i BK Häcken då han mycket väl kan säljas för stora pengar i vinter.

Noel Milleskog, IKS, Anfallare(ut 80′): 6
De många löpmeterna gör honom svår att hantera för hemmalagets försvar. Är duktig på att värdera när han ska droppa ner i ytan framför backlinjen eller ta löpningar in bakom densamma. Missar den stora chansen att bli målskytt efter en knapp timmes spel, men Häckens målvakt gör en stark räddning.

Joakim Persson, IKS, Anfallare: 6
Håller en hög offensiv aktivitet på sin kant med löpningar, avslut och instick till sina lagkamrater. Ligger bakom flera av de chanser som Sirius skapar i den första halvleken när de är som bäst. Varnas dock när han drar Agbonifo i tröjan och är avstängd i nästa omgång.

Peter Abrahamsson, BKH, Målvakt: 6
Får ofta bollen rakt på sig och det är han lite turlig med. Behöver däremot sträcka ut med en stark benparad när Milleskog kommer ensam mot mål efter en timmes spel. Det blir sex stycken räddningar totalt och den erfarna målvakten gör en bra match.

Jeremy Agbonifo, BKH, Mittfältare(ut 87′): 6
Utmanar gärna och gör det framgångsrikt. Det är yttern som ordnar Häckens första straff i matchen efter att hans ytterback inte lyckas hänga med i dribblingarna.

Simon Gustafsson, BKH, Mittfältare: 6
Ser ut att vara tillbaka i gammal fin form under stunder av matchen då han visar upp eleganta vrickningar och kloka väggpass. Har en stor del i att hemmalaget vänder matchbilden till sin i den andra halvleken. Får förtroendet från straffpunkten och dunkar upp den i det högra krysset.

Jakob Tånnander, IKS, Målvakt: 6
Står i vägen för Ali Youssefs hårda avslut i början på matchen och samma procedur upprepas i början på den andra där han gör en jätteräddning på anfallarens avslut. När hemmalaget tilldelas två straffar blir det dock svårt att stå emot, men målvakten förhindrar att hemmalaget inte får hål på Sirius tidigare i matchen.

Ali Youssef, BKH, Anfallare(ut 87′): 7

Den första halvleken både inleds och avslutas med ett avslut från Youssef. Däremellan springer han mycket utan att få bollen i den grad han önskar. Sirius målvakt gör även en stor räddning på anfallarens avslut i början på den andra halvleken, men till sist får Youssef utdelning då han förvaltar straffen som fastställer slutresultatet till 2-0. En straff han skapar på egen hand när han springer in i straffområdet med bollen och blir fälld. Få spelare skapar så många chanser som anfallaren gör, och när han till sist får utdelning på sitt arbete – då får han ses som planens bästa.

Matchens bästa spelare: Ali Youssef, BKH. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.