Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 742

NEJ: 5 493

Spelarbetyg: BKH – VSK (4-0) | “Romeo Amane vinner dueller och står för flera smarta passningar”

BK Häcken hade inga problem att städa av ett Västerås SK som saknade ett flertal viktiga spelare. Segern skrevs till 4-0, efter att flera Häcken-spelare stått för fina prestationer. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Isak Jönsson, VSK, Back: 4
Kraftpaketet vinner många närkamper och står rätt vid flera tillfällen. Dels för att hindra sin motståndare och ibland för att täcka skott. Hinner dock inte med Layouni då denne springer i djupled och placerar in 3-0 målet.

Anton Fagerström, VSK, Målvakt: 4
Släpper ut en enkel retur rakt ut i planen som Romeo Amane kan raka in till 2-0. Står inte för några direkta tavlor men det finns ett par ingripanden som kunnat gjorts bättre, bland annat i samband med 2-0 målet. Fyra insläppta mål är inte godkänt då Fagerström inte väger upp det med stora räddningar som förhindrar att det drar iväg till ännu större siffror.

Daniel Ask, VSK, Mittfältare: 4
Trygg med bollen men svag i duellspelet mot Häckens starka trio. Det gör att motståndarna vinner mittfältskampen och inte minst när de slår öppnande passningar genom mittfältet så blir Ask ofta överspelad.

Ali Youssef, BKH, Anfallare (ut 54′): 4
En tämligen anonym insats där bara tre passningar når en lagkamrat under den knappa timmen han spelar. Det mesta av Häckens spel sker längs kanterna och som central anfallare är Youssef sällan en del av det som sker.

Abdulrahman Boudah, VSK, Anfallare (ut 86′): 4
Kommer inte loss i matchen på det sättet som han gjort under tidigare omgångar och därav bli slutprodukten minimal. Båda avsluten Boudah försöker få iväg fastnar på sin väg mot mål.

Elyas Bouzaiene, VSK, Back (in 62′): 5
Gör inget större avtryck i matchen då han lyckas med lika mycket som går snett. Kommer få sina chanser men det här var en insats som inte tog honom varken längre ifrån eller närmare en startelva.

Ibrahim Diabate, VSK, Anfallare (in 62′): 5
Rör om lite i grytan under sitt inhopp. Det är så ovanligt som att han har fler avslut i matchen (fyra) än han slår passningar (tre) och det säger en del om hur gärna han ville bli målskytt.

Jens Magnusson, VSK, Mittfältare (in 70′): 5
Får känna på allsvenskt spel på Hisingen men så mycket mer än några nyttiga minuter i benen får han inte med sig från matchen. Står inte för några aktioner som sticker ut åt något håll.

Johan Hammar, BKH, Back: 5
En solid insats av mittbacken som gör det som förväntas. Hamnar inte i rampljuset av någon anledning som ett resultat av ett bra positionsspel. Visar att han är ett bra alternativ när Paco Johansen vill rotera i truppen under Europakvalet.

Alexander Warneryd, VSK, Mittfältare (ut 62′): 5
I en match där många spelare på planen sticker ut med fina aktioner blir Warneryd ganska anonym. Det mesta som sker är passningar bakåt i planen som inte leder till mer än att laget behåller bollen inom laget.

Even Hovland, BKH, Back (in 66′): 5
Ett stabilt inhopp som gör att gästerna inte kan reducera och få liv i matchen. Lika viktiga som de tre poängen är blir de minuter mittbacken får vila den här omgången inför framtida holmgångar i Europa och allsvenskan.

Pontus Dahbo, BKH, Mittfältare (in 71′): 5
Spelar enkelt och kontrollerat när han håller i bollen och levererar den vidare. Klok spelare för sin ålder.

Herman Magnusson, VSK, Back: 5
Utmanas av Layouni och hans högerkant men backen har relativt god kontroll på läget. Layounis mål sker centralt i banan och det är sällan det skapas några direkta målchanser i Magnussons närvaro. Trygg med bollen och får godkänt för sin insats.

Matteo Ahlinvi, VSK, Anfallare (ut 62′): 5
Löpvillig både med bollen och när han sätter in pressen på Häckens spelare. Initiativrik i matchinledningen och har totalt tre avslut i matchen men väger lite lätt mot sina motståndare. Trots allt en godkänd insats där han sannolikt hade fått större utdelning mot en svagare motståndare än dagens BK Häcken.

Viktor Granath, VSK, Anfallare: 5
Har tre avslut i matchen och alla tre är nickar. Det går inte att komma så mycket närmare utan att göra mål och den sista av de tre tar i ribban. Dessförinnan har han en nick som går högt över men den första ser ut att gå i mål innan Häckens målvakt står för en av matchens svettigaste räddningar. Är ett bra komplement med sin längd till de mindre och kvicka yttrarna i lagets anfall.

Julius Lindberg, BKH, Back: 5
Defensivt prövas han mot främst Max Larssons framfart och Lindberg lyckas rensa undan många bollar innan de når en grönvit. Följer med upp i planen när tillfälle ges utan att noteras för några poäng i matchen.

Annons

Severin Nioule, BKH, Anfallare (in 71′): 5
Utmanar gärna utan att lyckas med det sista momentet förrän i slutet på matchen då han rycker sig förbi sin back och slår inlägget till matchens sista mål. Ser lätt ut på steget och använder gärna sin fart till att återerövra bollen efter en misslyckad aktion.

Gustav Granath, VSK, Back: 5
Vältajmad i sina dueller och vinner de flesta dueller han går in i. Är duktig på att få med sig bollen ur dessa och i mitten på den första halvleken leder det till att han får iväg ett tungt distansskott som träffar mål.

Srdjan Hristic, BKH, Anfallare (in 54′): 5
En bollkontakt i straffområdet, två passningar men ändå målskytt i matchen. Han är effektiv den serbiske anfallaren även om nicken som leder till 4-0 är av den lite enklare varianten.

Amor Layouni, BKH, Anfallare: 5
Djupledslöpningen och avslutet som leder till 3-0 målet är den aktion som sticker ut som mest. Kommer inte loss på sin kant som han stundtals kan göra annars och den centrala djupledslöpningen som leder till målet visar hans smartness och förmåga att bryta mönstret.

Marcus Linday, VSK, Mittfältare (ut 86′): 6
Ovärderlig på mittfältet där han vinner mycket boll och tar de frisparkar som behövs för att stoppa Häckens snabba omställningar. Klok med bollen när han behåller den inom laget även om han inte slår de avgörande passningarna.

Max Larsson, VSK, Mittfältare (ut 70′): 6
Slår flera väl avvägda passningar in mot- och i straffområdet som är nära att resultera i mål för gästerna. Visar en stor arbetskapacitet och står för många löpmeter som förtjänar en större utdelning då han är en av gästernas bästa spelare för dagen.

Marius Lode, BKH, Back (ut 66′): 6
Lyckas med det mesta han tar sig till. Nästan alla passningar sitter till rätt adress och de flesta närkamperna vinns då den erfarne mittbacken läser spelet på ett bra sätt.

Jacob Barrett Laursen, BKH, Back: 6
Fyller gärna på framåt i planen och hans löpning samt inspel ordnar hörnan som ger 1-0 efter två minuter. Har en hög passningsprocent i matchen och är trygg i det mesta han gör.

Zeidane Inoussa, BKH, Anfallare (ut 71′): 6
Nickar in 1-0 på hörna redan i den andra matchminuten och tar avslutet som Västerås målvakt släpper en retur på och öppnar upp för 2-0 målet. Full fart under den första halvleken men sedan avtar mycket i anfallsspelet men yttern lägger ner ett stort jobb i defensiven och förtjänar beröm för det.

Simon Gustafsson, BKH, Mittfältare: 7
Lagkaptenen visar att han är en av planens främsta spelare då han gör stor nytta både med och utan boll. Vinner mängder med dueller på mittplan och är väldigt vårdad med bollen. Viktigt i både speluppbyggnaden och längre upp i planen.

Mikkel Rygaard, BKH, Mittfältare: 7
Som så ofta förr får vi se många fina passningar från dansken på mittplan och den här eftermiddagen får han utdelning för det, dubbelt upp dessutom. Levererar en bra hörna som Inoussa kan nicka in redan efter två minuters spel.

Andreas Linde, BKH, Målvakt: 7
Att en målvakt står för sju räddningar och ett par av de i den högre skolan är ett bra resultat i alla matcher. Att man tvingas till det när laget vinner med 4-0 är ovanligt. Linde står för en riktigt bra prestation och reder ut sekvenser som kunnat leda till både reducering och kvittering under den första halvleken.

Romeo Amane, BKH, Mittfältare (ut 71′): 7

Springer över hela den offensiva planhalvan med bollen vid sina fötter innan han lämnar över den till Inoussa som skjuter och Amane kan raka in returen till 2-0 i mitten av den första halvleken. Amane är svår att hantera för gästerna och det leder till att han både vinner flera dueller och får med sig många frisparkar. Mittfältarens passningar är smarta vid flera tillfällen och skär genom Västerås första press, något som startar flera anfall för Häcken. Trots att han byts ut efter 70 minuter gör han tillräckligt mycket på planen för att utses som planens bästa spelare.

Matchens bästa spelare: Romeo Amane, BK Häcken. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.