JA: 687

NEJ: 241

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: GAIS – MAIF (2-1)

Bollsvenskans analysredaktion har granskat insatserna och utnämnt matchens bästa spelare under drabbningen mellan GAIS och Mjällby AIF. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Herman Johansson, Mjällby AIF, Back: 4
Mer än något annat var Herman Johansson frustrerad idag. Han hade det mycket tufft mot Wendin Thomasson, och han ska vara glad att han klarade sig ifrån ett gult kort när han kom in i flera hårda diskussioner med Milovanovic.

Annons:

Adam Ståhl, Mjällby AIF, Back, (In 45’): 4
Den vanligtvis offensive wingbacken tvingas idag gå in som en del av trebackslinjen längst bak. Ju längre matchen går ju tydligare blir det att Ståhl har en del problem när han tvingas passa upp bollen istället för att driva själv, och markeringsspelet håller inte när Lundgren slår in 2-1.

Kees Sims, GAIS, Målvakt: 5
Nya Zeeländaren som här gör allsvensk debut gör ingen strålande insats. Han har ett par viktiga räddningar, inte minst när han tippar Kiilerichs nick över ribban strax innan kvitteringsmålet, men såg darrig och osäker ut med fötterna. Inom två minuter i första halvlek ger han Mjällby bollen tre gånger om.

Viktor Gustafson, Mjällby AIF, Mittfältare: 5
Precis som vanligt jobbade Gustafsson hårt på mittfältet, men idag lyckades han inte skapa några avgörande ögonblick. Ungefär varannan aktion lyckades, varannan misslyckades.

Elliot Stroud, Mjällby AIF, Back: 5
Han hittar ytor på kanten och gör sig spelbar under hela första halvlek, men försvinner mer och mer fram till han byts ut i matchminut 77. Rör sig fint i straffområdet och skapar flera hörnor på detta sätt.

Arvid Brorsson, Mjällby AIF, Back: 5
Brorsson var solid i försvaret vilket var viktigt när hans två mittbackskollegor tvingades bryta under första halvlek. Nära att spela fram till en farlighet när han skarvar från ett långt inkast.

Imam Jagne, Mjällby AIF, Anfallare: 5
Svagt beslutsfattande vid omställningsspelet, men lyckas lura GAIS backlinje ett par gånger med fina dribblingar. Nog borde han kunna få ut mer av sin fysik som targetspelare än han gör?

Jesper Gustavsson, Mjällby AIF, Mittfältare: 5
Gustavsson bidrog med några vettiga passningar och hjälpte till att hålla igång spelet på mittfältet, men hade ofta problem med Åberg och Henrikssons presspel.

Nicklas Røjkjær, Mjällby AIF, Mittfältare: 5
Många försök med bollar ut mot kanterna och bollar i djupled mot firma Jagne/Johansson. En del lyckas och då blir det direkt farligt, men majoriteten stoppades upp av GAIS-försvaret.

Alexander Ahl Holmström, GAIS, Anfallare, (Ut 76’): 5
Holmström blev alldeles för isolerad i straffområdet, och även om han fick till ett par försök till avslut var det aldrig riktigt nära förutom när han nästan får tårna på ett blockerat skott i slutet av första halvlek.

Noel Törnqvist, Mjällby AIF, Målvakt: 5
Trots en spektakulär enhandsräddning och en stabil insats under första halvlek blev den unge Mjällbymålvakten ställd av en löpning från Amatkarijo vilket lämnade målet öppet för förlustmålet.

Axel Norén, GAIS, Back: 5
Norén ställs inte inför sin största utmaning i år när Mjällby startar utan Bergström i storform, Mjällby har svårt att skapa målchanser genom hela matchen. Trots detta har Norén en del svårigheter när Jagne och Johansson skarvar och agerar target åt varandra.

August Wängberg, GAIS, Back: 6
Wängberg håller sig involverad i mycket, såväl offensivt som defensivt. Många anfall går genom honom på högerkanten, och hans närkampsspel är lika hårt som effektivt när han vinner nästan samtliga.

Tom Pettersson, Mjällby AIF, Back (Ut 30’): 6
Pettersson tvingas avbryta i matchminut 30 efter att ha fått en fot i ansiktet vid defensiv hörna. Ett par stygn i läppen blev lönen efter en stabil defensiv insats av Pettersson som blockerar inlägg och löser GAIS press med enkla men effektiva passningar.

Colin Rösler, Mjällby AIF, Back, (Ut 45’): 6
Precis som backkollega Pettersson tvingas Rösler att bytas ut i slutet av den andra halvleken efter att ha fått ta emot två bollar i ansiktet från nära håll under första halvlek. Under den första halvleken hann Rösler stoppa djupledsbollar och nicka bort inlägg. Anders Torstensson är nog konfunderad inför framtiden när Wikström redan hade tvingats bort från startelvan inför den här matchen. Hur kommer försvarslinjen formeras framöver ifall inte Pettersson och Rösler är tillbaka snabbt?

William Milovanovic, GAIS, Mittfältare: 6
Milovanovic står för en stabil insats defensivt och visar att det finns mycket oförutsägbarhet offensivt som Mjällby har det svårt med. Hans försök till cykelspark efter en hörna var ett av matchens mer spektakulära ögonblick, även om det inte blev mål.

Gustav Lundgren, GAIS, Mittfältare: 6
Lundgren var riktigt vass längs kanten och skapade bra lägen med sina inlägg. Assistkungen från 2023 visar att han fortfarande är att räkna med i poängkolumnen när han spelar fram till Cooper Loves 1-0-mål.

Robin Frej, GAIS, Back: 6
Frej visar fin bollkontroll och stoppar upp flera viktiga omställningslägen för Mjällby. Drar på sig en klok frispark när Johansson håller på att lura honom genom att släppa bollen till sig själv.

Robin Wendin Thomasson, GAIS, Back: 6
Stängde vägen varje gång för Herman Johansson, och dribblade av honom åt andra hållet. Det kan vara en klyscha att kalla det för lekstuga, men just en sådan stuga hade Wendin Thomasson på vänsterkanten.

Axel Henriksson, GAIS, Mittfältare: 6
Lyckas med många vackra aktioner. Lyckas lura Strouds presspel med en tvåfotare i första halvlek och kombinerar bra med Lundgren i offensivt straffområde.

Jakob Kiilerich Rask, Mjällby AIF, Back, (In 30’): 6

Annonsera här
Vi erbjuder en möjlighet för annonsörer och samarbetspartners att nå engagerade fotbollsälskare och entusiaster genom skräddarsydda marknadsföringslösningar som synliggör ert varumärke på bästa möjliga sätt. Med vårt omfattande innehåll och vår dedikerade läsarbas, levererar vi en effektiv exponering i en passionerad och målinriktad miljö. Vårt erbjudande:
  • Full allsvensk täckning
  • Relevant räckvidd
  • Flexibel prissättning
  • Testa under kort period

Den nyligen inlånade dansken får här både komma in för första gången i Allsvenskan, och dessutom skriva in sig i målprotokollet! Bra jobbat att hålla sig framme när Sims går ut helt fel, men bakåt syns det att han inte är samspelt med resterande delar av backlinjen.

Alexander Johansson, Mjällby AIF, Anfallare: 6
Fin i länkspelet tillsammans med Jagne, och kommer ofta ner mot hörnflaggan där han också får med sig några hörnor. Presspelet sticker ut i positiv bemärkelse där han lyckas få Kees Sims att se skakig ut, och med lite flyt hade bollen som Sims skjuter på Johansson gått in i mål.

Chovanie Amatkarijo, GAIS, Mittfältare: 7
Amatkarijo levererade några riktigt fina inlägg och var ständigt ett hot på kanten. Han rundade av sin insats med att ställa Törnqvist med en djupledspassning vilket gjorde att Cooper Love kunde raka in bollen i öppet mål.

Joackim Åberg, GAIS, Mittfältare: 7
Fantastisk passningsprocent (94% på 46 passningar), bryter omställningar och försök till genomskärande passningar, vinner boll vid presspel och tuff i duellspelet. Joackim Åberg är en defensiv gigant för GAIS, och lyckas här hjälpa de grönsvarta till sin första vinst på hemmaplan i Allsvenskan sedan 2013. Åberg har varit med under hela resan ner i division 1 och tillbaka upp till Allsvenskan, och att han nu får stå på Gamla Ullevi och leverera en riktigt bra insats är imponerande. Matchens lirare!