Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 8 194

NEJ: 4 288

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: GAIS – MFF (0-0) | “Gustav Lundgren bryter mönster och frispelar medspelare, Pontus Jansson defensiv duellvinnare och offensivt hot”

Mållöst när GAIS och Malmö FF kryssade på Gamla Ullevi. Hemmalagets Gustav Lundgren stod för ännu en tongivande insats, och agerade framspelare till de båda bortdömda offsidemålen. Hos gästerna var Pontus Jansson mycket stark i duellspelet, och även ett offensivt hot på fasta situationer. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Erik Botheim, MFF, Anfallare: 3
Måltorkan fortsätter och det är lätt att förstå varför. Anfallaren är knappt involverad i någonting trots att han gärna löper i djupled. Av de som spelare 90 minuter är han den som rör bollen vid minst antal tillfällen. Det resulterar i att han inte rör bollen en enda gång i straffområdet och är således inte ens nära att bli målskytt.

Chovanie Amatkarijo, GAIS, Mittfältare (in 67′): 4
Utmanar gärna och vill göra skillnad men inga dribblingar lyckas. Vi ser flera bolltapp strax utanför straffområdet och det är inget lyckat inhopp från yttern.

Sören Rieks, MFF, Mittfältare (ut 68′): 4
Väldigt lite involverad i spelet och utöver avslutet som går tätt utanför stolpen i början av den andra halvleken, så ser man sällan dansken. Brukar få beröm för sitt spel utan boll men bara en av fem närkamper vinns.

Joackim Åberg, GAIS, Mittfältare (ut 67′): 5
Täcker ytorna runt omkring sig och behöver inte gå in i så många närkamper av den anledningen. Malmö har svårt att hitta in centralt under den första halvleken på grund av Åbergs zonförsvar. Spelar enkelt och riskfritt med bollen varpå han inte syns så mycket under sin dryga timme på planen.

Ricardo Friedrich, MFF, Målvakt: 5
Svag med bollen och felpassningarna vi får se under den första halvleken är ovanligt många. Dock stabil i målvaktsspelet utan bollen och kommer ut bra i flera sekvenser. Det gör att betyget landar på godkänt, vilket det bör göra om man håller nollan med flera räddningar på kontot.

Mergim Krasniqi, GAIS, Målvakt: 5
En godkänd insats från målvakten som inte får många avslut emot sig. Det är lite rörigt emellanåt när Malmö lyfter in höga bollar i straffområdet, men det är mer på grund av många stora spelare på liten yta snarare än för att Krasniqi inte kan hantera det.

August Wängberg, GAIS, Back: 5
Resolut men inte särskilt elegant i sitt spel, och det är helt okej då han ställs mot skickliga motståndare. Lagkaptenen löser uppgiften men stundtals ser det ut som att han bryr sig mindre av vad som händer med bollen efter att han har vunnit sin duell. Det viktiga är att stoppa Malmös yttrar från att ta sig förbi.

Jens Stryger Larsen, MFF, Back: 5
Det mesta av spelet sker på den andra kanten så antalet aktioner är inte många, men det han får till sig löser högerbacken på ett bra sätt. Har problem när inläggen slås mot hans kant och flera chanser skapas.

Robin Frej, GAIS, Mittfältare (in 67′): 5
Ser till så att GAIS håller balansen på mittfältet och bryter bollen vid ett par tillfällen som förhindrar Malmö från att kontra. Ett stabilt och godkänt inhopp.

Mervan Celik, GAIS, Anfallare (ut 83′): 5
Är ett hot på den bortre stolpen vid flera tillfällen, och nog borde yttern ha blivit målskytt då han stöter in 1-0 i början på matchen men blåses av för offside? Syns mest till vid de tillfälle som överlånga inlägg slås till hans kant, men gör en godkänd insats totalt sett.

Alexander Ahl Holmström, GAIS, Anfallare (ut 89′): 5
Missar en stor chans i mitten på första halvlek då han blir frispelad av Gustav Lundgren, men avslutet går över. Tas hårt av alla motståndare och får Otto Rosengren varnad då han behöver sparka ner anfallaren för att förhindra en kontring. Viktig som uppspelspunkt men svag offensiv slutprodukt i matchen.

Taha Ali, MFF, Mittfältare (ut 60′): 5
Får bollen vid många tillfällen och dribblar som han brukar, men den här kvällen uteblir slutprodukten. Slår några inlägg in i straffområdet men GAIS lyckas försvara sig emot de. Var bättre i helgen mot AIK men gör en fullt godkänd insats även på Gamla Ullevi.

Hugo Bolin, MFF, Mittfältare (in 60′): 5
Inleder sitt inhopp med att visa ett defensivt ansvar när han vinner tillbaka bollen långt ned på egen planhalva. Närmare mål får vi se fina passningar in i straffområdet som skapar dubbla chanser för Malmö.

Sergio Pena, MFF, Mittfältare (in 68′): 5
Sätter direkt fart på bollen och bryter linjer hela tiden. Visar att han är allsvenska bästa passningsspelare och det är egentligen främst den relativt korta tiden på planen som förhindrar ett högre betyg.

Annons

Nils Zätterström, MFF, Back: 6
I den andra halvleken har mittbacken en tendens att lämna över passningar till lagkamrater som får dåliga förutsättningar att göra något med den. Det sker dock under en begränsad period, men håller på att ställa till det vid ett par tillfällen. I övrigt en stabil försvarsinsats där han vid flera tillfällen är i vägen för både inlägg och avslut.

William Milovanovic, GAIS, Mittfältare: 6
Inleder den andra halvleken med att tackla Pontus Jansson, Taha Ali och Stryger Larsen inom fem minuter. En sekvens som är talande för det stora defensiva arbetet han lägger ned, och han gör det framgångsrikt. Trots fokus på försvarsspelet tar han sig fram mot offensivt straffområde när tillfälle ges och har ett par avslut i matchen.

Axel Norén, GAIS, Back: 6
Håller undan Botheim på ett rutinerat sätt under stora delar av matchen och bryter passningar vid flera tillfällen tack vare god spelförståelse. Utmärker sig även i straffområdet där han först på de returer som dimper ner och ser till så att Malmös inte kan ta nya avslut mot mål.

Otto Rosengren, MFF, Mittfältare (ut 83′): 6
Slår en fin öppnande passning efter en kvart, och det är en av gästernas bästa chanser under den första halvleken. Överglänser Berg Johnsen i matchinledningen av anledningen att han just flera passningar som slås framåt i planen. Tar en varning han kan leva med efter att ha stoppat en kontring i den andra halvleken, men är annars svag i närkamperna. Förlorar varenda en mot GAIS tuffa mittfält och det drar ned betyget något.

Oliver Berg, MFF, Mittfältare: 6
Vill vara involverad i spelet inledningsvis, och är det, men till priset av att han hamnar långt ned i planen. När Berg kommer upp i planen är han en av de som har flest passningar som ger lagkamraterna lägen att avsluta. Inte minst under sista kvarten då han ligger bakom flera chanser. Har fått mycket kritik att Malmös supportrar, och även om han inte når upp till nivån vi sett i allsvenskan tidigare så var det här en bra insats.

Harun Ibrahim, GAIS, Back (ut 89′): 6
Slår en fin genomskärare som ger GAIS deras första målchans i matchen. Är skicklig med bollen genom hela matchen och löser även pressade situationer utan problem. Att Ibrahim har en passningsprocent på hela 98% vittnar om hur trygg han är med den vid sida fötter. Bryter mönster med både passningar och löpningar samt hanterar försvarsspelet bra.

Axel Henriksson, GAIS, Mittfältare (ut 67′): 6
Vinner flest närkamper på planen och är över gränsen då han tacklar Berg Johnsen i första halvkeken med en varning som följd. En första halvlek med fokus på försvarsspelet följs upp av en andra där Henriksson är närmare straffområdet med ett par avslut mot mål.

Busanello, MFF, Back: 6
Har ingen lätt uppgift att hantera Gustav Lundgren men lyckas ganska bra med det. Sticker ut positivt för de många passningar på den sista tredjedelen under den första halvleken.

Filip Beckman, GAIS, Back: 6
Nickar undan mängder med inlägg som slås in mot straffområdet och ser ut att stå rätt mest hela tiden. Sätts inte i några pressade situationer då han läser spelet bra och kan förutse vad som ska ske i nästa steg.

Lasse Berg Johnsen, MFF, Mittfältare: 6
Inte helt oväntat den spelaren som slår flest passningar i matchen. De är inte alltid av den avgörande karaktären men norrmannen styr tempot på sin position. Är en av Malmös spelare som är närmast att bli målskytt med avslutet som går utanför med tio minuter kvar att spela.

Pontus Jansson, MFF, Back: 7
Gästernas främsta spelare vinner nästan alla sina defensiva dueller och ser till att hemmalagets fysiska anfallare hålls mållös. I offensivt straffområde är han länge den som skapar flest chanser i samband med de fasta situationerna.

Gustav Lundgren, GAIS, Anfallare: 7
Bryter mönster som ingen annan i hemmalaget. Spelar fram bollen till båda målen som blir avblåsta för offside, och frispelar Ahl Holmström i mitten på den första halvleken. Tre passningar som sticker ut i en match där han är stark även i bolltransporterna. Oavsett om Lundgren ställs mot duktige Busanello eller har ett koppel av motståndare efter sig så tar han sig igenom med bollen vid sina fötter. I en mållös match är Lundgren den spelare som gör störst enskild skillnad i matchen och är således planens främsta för kvällen.

Matchens bästa spelare: Gustav Lundgren, GAIS. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.