Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Spelarbetyg: GÖT – BP (3-4) | “Nikola Vasic och Adam Jakobsen avgörande för BP”

Nikola Vasic och Adam Jakobsen orkestrerade en imponerande bortaseger när IF Brommapojkarna vann mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Anders Kristiansen, GÖT, Målvakt (in 39′): 3
50 minuters spel, tre räddningar och fyra insläppta mål. Ersätter skadade Bishesari och har en riktigt svag eftermiddag på Gamla Ullevi. Släpper många returer och är helt ute och cyklar när gästerna gör 1-2. Är en erfaren målvakt och de blåvita supportrarna får hålla tummarna för att han laddar om inför nästa omgång om det visar sig att Bishesari blir borta under en tid.

Gustav Svensson, GÖT, Back: 3
Inleder matchen strålande och nickar in 1-0 på hörna redan efter ett par minuter men försvarsspelet är allt annat än bra i matchen. Lyckas inte kontrollera Nikola Vasic vid 1-1 då anfallaren både får till sin nick och kan ta tillvara på returen. Har ett par svaga uppspel som BP kan kontra på och tappar bollen till Jakobsen som kan avsluta i kryssribban. Avslutar matchen med att styra in 2-4 i eget mål i mittbackens svagaste prestation den här säsongen.

Oscar Wendt, GÖT, Back: 3
Slår hörnan från höger som är upprinnelsen till 2-3 reduceringen och passningsfoten håller den klassen som förväntas. Defensivt är det dock en svag match där positionsspelet stundtals är på låg nivå. Tappar markeringen på sin motståndare i straffområdet redan i den nionde minuten och så fortsätter det matchen igenom. Låter Jakobsen kliva framför och förbi innan han avgör med 2-4 målet och har problem att stötta sin vänsterback när denne får problem.

Laurs Skjellerup, GÖT, Anfallare (ut 46′): 3
Har inte många rätt under den första halvleken som är den tiden han får på planen i matchen. Bara två passningar till rätt adress och lyckas varken med dribblingar eller närkamper. Fullt rimligt att ett byte sker i paus.

Adam Carlen, GÖT, Mittfältare (in 56′): 4
Ett inhopp som inte stärker laget även om han vinner merparten av sina dueller. Bara varannan passning når rätt adress och mittfältaren står för flera bolltapp och gästernas 1-3 mål är ett resultat av att Carlen tappar bollen på mittplan.

Mattias Johansson, GÖT, Back (in 56′): 4
Lyckas varken i närkampsspelet, med sina dribblingsförsök eller svårare passningar. Det enkla spelet sitter och positionsspelet har han med sig men ytterbackens inhopp gjorde inte laget starkare som man hoppats.

Anders Trondsen, GÖT, Back (ut 56′): 4
Har det tufft i försvarsspelet där han visserligen stänger sin kant under långa stunder men samspelet med Oscar Wendt fungerar inte och BPs Timossi Andersson rinner ofta igenom i ytan mellan de två backarna. Tillför inte mycket offensivt och byts ut i början på andra halvleken.

Fabian Mrozek, BP, Målvakt: 4
Tre insläppta mål i sin debut är ingen dröm men laget vinner ändå. Står inte för några direkta tavlor men ger inte heller det trygga intrycket som man vill ha.

August Erlingmark, GÖT, Mittfältare (ut 56′): 4
Spelar enkelt på egen planhalva och följer med offensivt med ett par avslutsförsök samt passningar som skär igenom gästernas mittfält. Stark i närkamperna när motståndarna kommer nära men deras rörlig spel ställer till problem. Varnas då han inte hänger med i en defensiv löpning.

Lucas Kåhed, GÖT, Anfallare (in 46′): 4
Löper över stora ytor och står för ett par bollvinster men i offensiv riktning händer det inte så mycket. Det mesta han gör sker utanför straffområdet, inga avslut tas och det inlägg som slås fastnar på första motståndaren.

Gustaf Norlin, GÖT, Anfallare (ut 78′): 4
Hittar ofta en bra yta bakom lagets anfallare men får sällan bollen och när den kommer omsätts det sällan till målchanser. Har bara bollen i offensivt straffområde vid ett tillfälle och tar inte heller avslut från distans.

Elis Bishesari, GÖT, Målvakt (ut 39′): 5
Sätts inte på några större prov under de knappa 40 minuter som han spelar innan en skada sätter stopp. Räddar det enda avslutet som når honom och sätter de flesta passningarna till rätt adress.

Andre Calisir, BP, Mittfältare (ut 86′): 5
Tappar markeringen på Gustav Svensson när denne nickar in 1-0 efter två minuter men spelar upp sig. Vårdad med bollen och gör ett bra defensivt arbete på mittfältet.

Emil Salomonsson, GÖT, Back: 5
Utmanas ständigt av Brommapojkarnas Jakobsen och har att göra i försvarsspelet. Står för ett par brytningar och samspelet med Thomas Santos fungerar bra. Högerbackens assist till 3-4 ger matchen nytt liv inför slutminuterna.

Thomas Santos. GÖT, Mittfältare: 5
Bra understöd till Emil Salomonsson när det behövs, och det gör det ofta. Blir ofta farligt när Santos närmar sig sista tredjedelen men få inspel träffar rätt adress.

Annons

Arbnor Mucolli. GÖT, Anfallare: 5
Det händer en hel del kring mittfältaren som lyckas med de flesta dribblingarna, har flera avslut och till slut får in bollen i mål med kvarten kvar. Faller stundtals ur matchbilden och då är hemmalaget tillbakapressade. De hade mått bra av att nå upp med bollen till Mucolli vid flera tillfällen för att få andas med eget bollinnehav.

Kolbeinn Thordarson, GÖT, Mittfältare: 6
Hemmalagets främsta mittfältare som levererar hörnan till 1-0 och slängnickar in 3-4 i slutet på matchen. Däremellan läggs ett hårt arbete ner på mittplan och han vinner dubbelt så många närkamper som han förlorar.

Alex Timossi Andersson, BP, Mittfältare (ut 93′): 6
Rörlig runt straffområdet och är ett hot mot hemmalagets backlinje vid flera tillfällen. Har flera inspel som skapar avslut och målchanser för sina lagkamrater. Fuskar inte heller i försvarsspelet där han täcker upp för Alexander Jensen då han befinner sig på en annan position än den högerback han är.

Wilmer Odefalk, BP, Mittfältare (ut 87′): 6
Inte den som man lägger märke till vid flest tillfällen under matchen men sprudlar till med fina aktioner vid några tillfällen. Får en assist på den långa passningen till Ludvig Fritzson som nickar in 2-1.

Alexander Abrahamsson, BP, Back (ut 73′): 6
Trygg med bollen, stark i närkamperna och håller hemmalagets anfallare felvända så att till exempel Laurs Skjellerup blir utbytt i paus. Solid insats av mittbacken som byts ut med en skadekänning.

Kaare Barslund, BP, Back: 6
Lite svagare i passningsspelet än sin mittbackskollega men vinner varenda närkamp i matchen och har en lika stor del i segern som övriga i försvaret. Stark insats från den unge dansken som neutraliserar de centrala anfallarna i hemmalaget.

Alexander Jensen, BP, Back: 7
Befinner sig som vanligt över stora delar av planen och även om det inte blir några poäng från hans sida i den här matchen sker väldigt mycket av det indirekta anfallsspelet genom Jensen. Leveranserna från de fasta situationerna är och han har en frispark i ribban efter en halvtimmes spel. Är den som slår bollen i djupled till Jakobsen som ordnar det matchavgörande 2-4 målet.

Frederik Christensen, BP, Back: 7
Löper mycket på sin kant och slår mängder med fina inspel centralt in i planen. Ett sådant inspel assisterar Vasic till 1-3 och han har även två egna avslut i matchen. Har hittat en fungerande enhet tillsammans med Adam Jakobsen framför sig som firar stora framgångar.

Ludvig Fritzson, BP, Mittfältare: 7
En av spelarna på planen som är inblandad i flest aktioner i matchen. Har sex stycken avslut i matchen och missar en jättechans att bli målskytt i den nionde minuten. Nickar in 2-1 efter en bra djupledslöpning och det är vaket gjort att se hur målvakten är ur position. Går in i hela 25 stycken närkamper och vinner majoriteten av de. Viktig insats av mittfältaren som tillför mycket i båda riktningarna.

Adam Jakobsen, BP, Mittfältare: 8
En av planens främsta går det inte att släppa blicken ifrån för då riskerar man att missa en målchans. Underhåller hela hemmalagets högerkant och är i hasorna på flera motståndare då han vinner bollen för att starta ett nytt anfall. Får inga assistpoäng i matchen men har många bra inspel från sin kant som noteras som nyckelpassningar. Tar bollen från Gustav Svensson innan han avslutar i kryssribban efter en timmes spel och för avgöra matchen med avslutet som styrs in till 2-4.

Nikola Vasic, BP, Anfallare: 8

Brommapojkarnas interna skyttekung visar sin styrka då han kvitterar till 1-1 trots att han är ensam mot flera blåvita. Nära ett nytt mål efter en timme men avslutet går över. Gör 1-3 några minuter senare då han avslutar en omställning med ett skott uppe i det vänstra krysset. Har möjlighet att noteras för ett hattrick på stopptid men avslutet räddades. Har störst påverkan på matchresultatet med sina två mål och utses till den bästa spelaren på planen.

Matchens bästa spelare: Nikola Vasic, IF Brommapojkarna. Foto: Bildbyrån:

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.