Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Spelarbetyg: HBK – KFF (2-2) | “Dominant Islamović nära hattrick, Osuji svag, Nogueira och Agnero starka i HBK”

Delad pott i en viktig bottenmatch där gästerna Kalmar FF:s Dino Islamović hade en stor kväll med två mål och bud på fler. I HBK visar Yannick Agnero fortsatt fina tendenser. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Marcus Olsson, HBK, Back: 4
En insats som lämnade en hel del att önska. Svag i flera defensiva dueller och bidrog inte tillräckligt mycket framåt. Blev flera gånger överlistad på sin kant och hade svårt att hålla position i avgörande lägen i egen box.

Birnir Snær Ingason, HBK, Mittfältare: 4
Hade några bra defensiva ingripanden och slog ett par viktiga passningar, men saknade den offensiva kreativiteten för att göra större intryck. Var osynlig större delen av tiden på plan och fick varken till passningar i offensiv riktning eller många försvarsinsatser defensivt när Kalmar med lätthet spelade förbi honom på mittfältet.

Rasmus Sjöstedt, KFF, Back: 4
Hade en tuff match där han var inblandad i flera avgörande misstag, bland annat vid Halmstads första mål vid tappad markering och när han slog bort bollen vilket tillät Halmstad att lägga upp sitt anfall för kvitteringsmålet. Även om han lyckades med några bra bollar i djupled var försvarsspelet inte på plats.

Vince Osuji, KFF, Back: 4
En tuff dag på jobbet för Osuji som stod för flera onödiga bolltapp på egen planhalva. Förlorade flera viktiga dueller och försökte kliva förbi sina motspelare, men resultatet blev ofta en halkning eller förlust av boll.

Dion Krasniqi, KFF, Anfallare: 5
Visade upp några tekniska färdigheter men saknade effektiviteten i de avgörande momenten. Missade ett par chanser och hans passningsspel var ojämnt, även om han lyckades hitta några fina kombinationer med Ring och Islamovic.

Johan Karlsson, KFF, Back: 5
Gick bort sig en del i offensiven samt hade det tufft mot Vinicius när han kom stormandes längs kanten. Fick inte till sina inspel, men vägde upp det med ett mycket starkt duellspel och passningsspel i första halvlek.

Rony Jansson, KFF, Back: 5
En stabil insats där han gjorde vad som förväntades av honom utan att ta några större risker. Dock bidrog han inte nämnvärt offensivt och kunde tagit större initiativ när lägena kom att slå den avgörande passningen.

Andreas Johansson, HBK, Back: 5
En blandad insats där han visade styrka i vissa defensiva situationer men också gjorde några misstag som öppnade upp för Kalmars omställningar. Välbalanserad i vissa avgörande brytningar, men hade också problem att hålla Islamovic i schack när han inte kunde hinna ikapp honom vid Islamovics kvitteringsmål.

Robert Gojani, KFF, Mittfältare (Ut 66’): 5
Dikterade spelet på ett stabilt sett under första halvlek, där han med tålamod lirkade upp Halmstads defensiv och var rätt på det när han kunde öppna upp med passningar mot Ring framför HBKs backlinje. Tappade dock tempot under andra halvlek där han gick bort sig vid flera tillfällen och böts sedermera ut med en halvtimme kvar att spela.

Samuel Brolin, KFF, Målvakt: 5
Inledde matchen med att internbråka med Islamovic innan Kalmar släppte in 1-0-målet, men byggde sakta men säkert upp sig under matchens gång. Stod för en blandad insats med några fina räddningar, men också osäkert spel i luften vid fasta situationer. Var dock stabil när Halmstad tryckte på i slutminuterna och räddade ett friläge från Turgott som säkrade poängen för Kalmar.

Romario, KFF, Mittfältare (In 66’): 5
Bidrog med erfarenhet och stabilitet efter att han kom in. Höll sig mestadels defensivt och vann några viktiga bollar, men saknade den kreativa biten framåt.

Tim Rönning, HBK, Målvakt: 5
Gjorde några viktiga räddningar men släppte onödiga returer som kunde ha blivit farliga. Halkade till innan Kalmars kvitteringsmål vilket gjorde att han inte kom ut i tid, och såg ut att ha problem med den regniga och blöta planen.

Joel Allansson, HBK, Mittfältare: 6
Allansson var stabil som balansspelare och stod för ett starkt arbete i båda riktningarna. Han visade bra positionsspel och spelade fram till flera skapande anfall, särskilt med sin djupledspassning mot Agnero tidigt i matchen.

Annons

Villiam Granath, HBK, Anfallare: 6
Var aktiv i presspelet och stod för några viktiga återerövringar, bland annat en bollvinst på mittplan som ledde till ett bra anfall i första halvlek. Sprang konstant i djupet och även om han inte alltid fick någon boll att springa på drog han isär Kalmars ganska oerfarna backlinje.

Jonathan Svedberg, HBK, Mittfältare: 6
Gjorde ett av Halmstads vackraste mål för säsongen när han kunde drämma in bollen via ribban efter att fått måtta några sekunder vid straffområdeskanten. Tog smarta beslut i sitt presspel under andra halvlek, även om han emellanåt tappade boll i farliga lägen.

Melker Hallberg, KFF, Back: 6
Aggressiv i sitt presspel och vann flera viktiga dueller, speciellt under första halvlek. Mycket kraftfull i duellerna där han vann majoriteten, och visade upp en bra touch när han gick högt upp i banan.

Gabriel Wallentin, HBK, Back: 6
Vann många viktiga dueller i luftrummet och visade mod i försvaret. Dock hade han några misslyckade ingripanden, särskilt vid fasta situationer där han släppte markeringen ibland. Fyllde gärna på offensivt och överbelastade vid kanten vilket gjorde att Kalmar tappade räkningen helt och tillät honom att komma till farliga inspelsslägen.

André Boman, HBK, Back: 6
Visade både defensiv styrka och offensiv vilja med flera löpningar längs kanten. Han hade ett bra samarbete med sina lagkamrater och stod för några viktiga brytningar. Kunde dock ha utnyttjat sina skottlägen bättre när han fick möjlighet efter att vid flera tillfällen vikt in centralt till fina positioner.

Simon Skrabb, KFF, Mittfältare: 6
Visade prov på sin fina teknik genom sin assist till Islamovics mål via ett perfekt slaget inlägg som han fick skjuta in sig på ett par gånger under matchen. Han var skicklig i att hålla i bollen och droppade ofta långt ner samt kunde ta emot bollen i stressade situationer. Tempot gick ner i andra halvlek, då han ej hade samma intensitet i duellspelet.

Vinícius Nogueira, HBK, Back: 7
En av planens bästa för Halmstad, med sina dubbla assist till Agneros och Svedbergs mål och sin vilja att ständigt fylla på framåt. Var även solid defensivt och stoppade flera farliga Kalmar-anfall på sin kant. Var inte sen med att dribbla och tog sig förbi Karlsson för att hitta inläggslägen flera gånger, samt hittade flera farliga djupledsbollar mot Agnero och Granath.

Yannick Agnero, HBK, Anfallare: 7
Halmstads viktigaste spelare som bland annat gjorde det viktiga ledningsmålet tidigt i matchen med ett kliniskt avslut och var ständigt ett hot mot Kalmars försvar. Hans snabbhet och teknik skapade flera problem för motståndarna, och han bidrog även i defensiven med ett starkt hemjobb. Vid flera tillfällen lyckades han suga ner bollen och vända upp i ytan mellan Kalmars backlinje och försvar där han också kunde slå sin gubbe och komma till bra lägen.

Jonathan Ring, KFF, Mittfältare: 7
Hade en fin assist i djupled till Islamovics första mål och visade sin förmåga att skapa chanser genom skickliga passningar. Hittade många gånger ytan mellan Halmstads försvar och mittfält under första halvlek, och gjorde tekniskt skickliga nummer när han tog emot passningar och vände upp på ett tillslag i nämnda ytor. Var ofta en kreativ kraft i Kalmars offensiv, även om han försvann något ju längre matchen led när Kalmars backlinje hade svårt att hitta förbi Halmstads första försvarslinje.

Dino Islamović, KFF, Anfallare: 8

Matchens bästa spelare med två mål och en ständig fara i offensiven. Visade sin måltjuvskänsla genom att vara på rätt plats vid båda målen och satte Halmstads försvar på prov. Inledde matchen med ett gräl med sin egen målvakt, men strax efter att Halmstad tog ledningen var Islamovic rätt plats i djupet för att peta till Rings passning bakom Rönning i målet.

Senare i halvleken hoppade han högst på ett inlägg från Skrabb och kunde med sin tyngd få ner bollen vid bortre stolproten för att helt vända matchen till Kalmars fördel. Var nära ett hattrick två gånger i andra halvlek, men kunde ändå fortsätta bidra med en dominant insats som target med hela 13 av 19 vunna dueller och starka framspelningar till Ring och Krasniqi när de gick i djupled. Om Kalmar ska kunna stanna kvar i Allsvenskan krävs det att Islamovic fortsatt tar ansvar som målgörare, och han verkar trivas väl med mål för andra matchen i rad när Krasniqis intåg i laget gör att han kan droppa ner längre i banan när det behövs.

Matchens bästa spelare: Dino Islamović, KFF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.