VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: HIF – AIK (2-1) – “Dominant Vagić tungan på vågen”

Hammarby tog tre poäng i ett stekhett derby. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

I. Coulibaly, AIK, Mittfältare: 3
Coulibaly spelade med stor risk i eget straffområde och visade både mod och vårdslöshet. Han levererade en underbar yttersidspassning till Pittas, men hans farliga spel resulterade i två gula kort och ett rött, vilket försatte AIK i en svår position. Trots sina stundtals briljanta insatser, slutade hans match på ett negativt sätt för laget.

Annons:

K. Nordfeldt, AIK, Målvakt: 4
Bra spel med fötterna när Hammarby pressade högt men visade också osäkerhet vid flera tillfällen i målvaktsspelet. Var felplacerad och långsam i reaktionen vid Pinas mål och hade inte första stolpen vid Hammarbys andra mål.

T. Ayari, AIK, Anfallare: 4
Hade en godkänd match utan att sticka ut särskilt mycket. Aktiv och skapade några chanser, men hade svårt att få något verkligt genomslag. Lyckades inte med några dribblingsförsök eller längre bollar, och gav sig in i många dueller men förlorade majoriteten av dem.

O. Johansson-Scehllhas, Hammarby, Mittfältare: 4
Hade en tuff match där han kämpade för att få till något offensivt. Missade flera chanser och hade svårt att hitta rätt position.

E. Kurtulus, Hammarby, Back: 4
Hade en svår match med flera misslyckade passningar och positioneringsfel. Kämpade defensivt men hans misstag ledde till farliga situationer för AIK.

B. Celina, AIK, Mittfältare: 5
Visade glimtar av sin skicklighet med några bra passningar och försök på mål. Jobbade hårt både offensivt och defensivt men saknade den sista skärpan för att verkligen påverka matchen.

A. Björnström, AIK, Ytterback: 5
Stabil i sitt defensiva arbete och gjorde det svårt för Hammarby att komma runt på hans kant. Han bidrog också till offensiven några gånger, men hans inlägg och passningar var inte tillräckligt precisa.

B. Tiedemann Hansen, AIK, Back: 5
Gjorde en solid insats defensivt och var stark i luftduellerna. Han bidrog också till uppspelen från backlinjen, men hade svårt att hantera Hammarbys snabba anfall.

V. Andersson, AIK, Mittfältare: 5
Han var aktiv och försökte skapa chanser från sin kant, men lyckades inte riktigt få till de avgörande momenten. Jobbade hårt men saknade precisionen i sina avslut och passningar.

O. Dovin, Hammarby, Målvakt: 5
Han gjorde några bra räddningar men hade också stunder av osäkerhet. Hanterade pressen bra men behövde inte göra speciellt många ingripanden och hans fotarbete behövdes inte när AIK lät Hammarby komma in på deras planhalva under stora delar av matchen.

B. Touré, Hammarby, Mittfältare (Ut 68’): 5
Aktiv i början av matchen och skapade några chanser men det avtog i andra halvlek. Bidrog till några fina kombinationer men saknade det sista avgörandet. En godkänd insats och i matcher med fler ytor kommer vi nog få se hans snabbhet utnyttjas mer.

Rui Modesto, AIK, Ytterback: 5
Aktiv längs kanten och levererade ett fantastiskt inlägg som ledde till Pittas reduceringsmål. Stod starkt i defensiven, men kunde ha varit mer effektiv i sina offensiva löpningar. En stabil insats men vi fick inte se glansen förrän han släpptes loss när matchbilden öppnades.

S. Papagiannopoulos, AIK, Back: 5
Var stark i defensiven och gjorde ett bra jobb med att täcka ytor och vinna dueller. Ibland något långsam i sina beslut och hade svårt att hantera Hammarbys snabba omställningar. En godkänd insats där hans fysik fick agera den viktigaste delen av hans spel.

F. Hammar, Hammarby, Mittfältare: 5
Aggressiv och visade kampvilja men hade tur att det var Coulibalys som fick gult kort och inte han själv när han blev stämplad efter att ha kommit sent in i en situation. Aktiv i både defensiven och offensiven men passningsspelet var ofta långsamt.

T. Tekie, Hammarby, Mittfältare: 5
Het på andravågorna efter fasta situationer och skapade några chanser men missade flera skottförsök. Stark i sitt defensiva arbete men långsam med bollen när Hammarby attackerade mot ett lågt stående AIK.

A. Salétros, AIK, Mittfältare: 6
Var en viktig länk i AIK:s mittfält med både bra defensivt arbete och fina passningar framåt. Stark i bollvinster och bidrog till att hålla laget kompakt. En av AIK:s bättre spelare i denna match.

H. Skoglund, Hammarby, Ytterback: 6
Stark både defensivt och offensivt med flera viktiga insatser längs kanten. Skapade också några chanser och vann en hörna för laget.

V. Djukanović, Hammarby, Mittfältare (In 68’): 6
Kom in och tillförde energi till Hammarbys anfallsspel. Skapade några chanser och visade bra teknik men lyckades inte få till ett avgörande. En bra insats från bänken.

N. Besara, Hammarby, Mittfältare: 6
Besara visade sin kreativitet och skicklighet med några fina passningar, inklusive en assist till Gül som skar genom AIKs defensiva linje. Aktiv i defensiven och hjälpte laget att hålla strukturen. En stark derbyprestation.

S. Pinas, Hammarby, Ytterback: 6
Solid i defensiven och räddade Hammarby vid flera tillfällen under andra halvlek även om han hade en skakig första halvlek. Bidrog offensivt med ett fantastiskt mål med ett hårt lågt skott som ställde Nordfeldt. Bra insats från den ibland kritiserade Pinas.

I. Pittas, AIK, Anfallare: 7
Första målet på konstgräs för cyprioten som gör ett mycket vackert nickmål på ett perfekt inlägg. Löper mycket och även om han har problem med Vagic lyckas han sätta dit reduceringsmålet med 10 minuter kvar, vilket gav AIK hopp. Han som tidigare haft svårt på konstgräs gör en mycket bra kämpainsats.

D. Gül, Hammarby, Anfallare: 7
En av Hammarbys bästa spelare med ett viktigt mål som utökade ledningen. Ständigt ett hot framåt och skapade flera chanser för laget. Urstark fysik och snabba löpningar fick Thieleman-Hansen och Papagiannopoulos att svettas.

🏅Matchens bästa spelare:
P. Vagić, Hammarby, Back: 8

Image

Pavle Vagic var helt dominant i defensiven och vann duell efter duell när Pittas och Celina kom nära Hammarbys straffområde. Uppoffrande försvarsspel när han täcker skott och vinner löpduellerna med Pittas nästan varje gång. I en match som i stora delar präglades av att Hammarby rullade runt bollen på AIKs planhalva och där AIK därför kunde komma på kontring och snabba omställningar var Vagic tungan på vågen som gjorde att Hammarbys försvar höll ihop när Pittas kom rusande.
Matchens bästa spelare: Pavle Vagić, Hammarby. Foto: Bildbyrån.
Bollsvenskans spelarbetyg:
Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.