VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Får Mikkjal Thomassen fart på AIK?

    JA: 193

    NEJ: 89

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: HIF – VSK (2-1) – “Elegant bollbehandling och vasst kombinationsspel”

Hammarby hemmabesegrade Västerås och tog sig upp på en åttondeplats i tabellen. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Matteo Ahlinvi, Västerås SK, Anfallare (ut 61′): 4
Målskytt när lagen möttes i cupen men inte ens nära ikväll. Låga 0,04 i xG och det beror till stor del på dålig värdering. Stressar iväg ett svagt avslut ur dåligt läge i den första halvleken som går högt över, en sekvens som blir talande för insatsen vi får se under den knappa timmen på planen.

Henry Offia, Västerås SK, Anfallare (ut 61′): 4
Var väldigt framgångsrik i den förra omgången mot Mjällby men här tog det stopp. De flesta anfallen längs kanten tar stopp och slutar med att Offia behöver leta efter en lagkamrat att spela bollen till för att inte tappa den. Kommer inte alls loss under matchen.

Max Larsson, Västerås SK, Mittfältare: 4
Betydligt blekare än vi vant oss att se honom. Problem med passningarna som sällan träffade rätt och även försvarsspelet hade sina brister som gjorde att Hammarby var framgångsrika på hans kant.

Viktor Djukanovic, Hammarby, Anfallare (ut 76′): 5
Var uppsatt som ensam anfallare men sökte sig mest ut på kanten där han brukar spela. Visade upp sina sedvanliga tempoväxlingar och tog ett par avslut från favoritpositionen men var överlag ganska blek. Problemet för laget är just positionen då man saknade en anfallare centralt i banan när Djukanovic sökte sig till kanterna.

Marc Llinares Barragan, Hammarby, Back (in 70′): 5
Ett inhopp som varken sa bu eller bä men fyllde sin funktion. Avvärjer det lilla som sker på hans kant och gör ett stabilt intryck i försvarsspel. Hinner inte visa prov på några offensiva egenskaper eller egna initiativ då fokus låg på att ersätta Pinas och stänga till bakåt.

Frederic Nsabiyumva, Västerås SK, Back: 5
Vinner duellerna när motståndarna kommer tätt intill men har sina utmaningar då spelare och boll är i rörelse. Blockerar ett avslut som mycket väl kunnat leta sig in i bortre med en glidtackling.

Markus Karlsson, Hammarby, Mittfältare (ut 76′): 5
Tar den nyttiga rollen på mittfältet som bland annat Fredrik Hammar haft vid några tillfällen. Sticker inte ut och syns så mycket men gör ett viktigt arbete som gör att laget får ut mycket ifrån Besara och Tekie. Ofta spelbar för väggspel när laget ska framåt i planen.

Ibrahim Diabate, Västerås SK, Anfallare: 5
Har det tufft i luften mot hemmalagets mittbackar men på marken skördar han större framgångar. En stark sekvens i den första halvleken då han drar upp ett anfall helt på egen hand efter att ha brutit sig loss på ett kraftfullt sätt. Det syns att han gärna vill bli målskytt då han försöker skjuta i lägen där medspelarna har bättre förutsättningar.

Oliver Dovin, Hammarby, Målvakt: 5
Slarvigare i passningsspelet än vi är vana att se honom men en överlag stabil insats. Några felpassningar får man köpa då det inte ställer till det för laget och vinningen i det överträffar risken i samband med uppspelen.

Johan Brattberg, Västerås SK, Målvakt: 6
Står för flera bra räddningar på hemmalagets avslut och den vassaste får ändå räddningen på Besaras frispark anses vara. Kan inte göra något på målen, tvärtom hade det kunnat bli större siffror utan målvaktens insats.

Herman Magnusson, Västerås SK, Back (ut 86′): 6
En trygg försvarsinsats som varvar med klokt värderade passningar framåt i planen. Vid flera tillfällen i matchen vinner Magnusson bollen och startar ett anfall från sin position.

Shaquille Pinas, Hammarby, Back (ut 70′): 6
Västerås spelar sig förbi ytterbacken vid några tillfällen men han har relativt bra kontroll på läget. De gånger Pinas hamnar på efterkälken får han visa upp sin snabbhet som gör att han arbetar sig in i situationerna och räddar upp dem.

Simon Johansson, Västerås SK, Anfallare (in 61′): 6
Det är inte alltid klang och jubel kring Johanssons aktioner men de är effektiva. Han visar flera gånger hur samspelt han är med övriga lagkamrater och framförallt passningen till Åslund som öppnar upp för lagets reducering är ett tydligt bevis på det.

Mikael Marques, Västerås SK, Back (in 61′): 6
Visar upp spetsen han har i fysiken och lägger inga fingrar emellan. Framgångsrik med i princip allt han tar sig an under det halvtimmeslånga inhoppet och tillför precis det som tränare Karlsson vill. Tycker att det finns höjder i hans spel som ligger och bubblar lite med potential att blomma ut riktigt fint.

Alex Douglas, Västerås SK, Back: 6
Är den lite mer spektakulära av mittbackarna, på gott och ont. Ett märkligt ingripande på hörna kostar nästan ett baklängesmål då han styr bollen mot mållinjen med handen. Ger sig ut på äventyr med bollen och lyckas ofta med det. En match där “hög risk och hög avkastning” genererar ett ganska framgångsrikt resultat.

Simon Gefvert, Västerås SK, Mittfältare: 6
Blir välförtjänt målskytt då han slår in lagets reducering. Lägger som vanligt ner ett stort jobb och har flera vassa inspel med sin högerfot. En av lagets bättre som sällan gör en VSK-supporter besviken.

Edvin Kurtulus, Hammarby, Back: 6
Att Kurtulus inte står i rampljuset i matchen är ett resultat av klokt positionsspel som gör att han kan avvärja situationer innan de uppstår. En bra match som han får avsluta med att avstyra matchens sista målchans som mycket väl hade kunnat innebära en kvittering om han inte låg på rätt sida om Abdihakim Ali.

Mads Fenger, Hammarby, Back: 6
Tar kampen mot Diabate och vinner den. Trots anfallaren storlek så är det Fenger som går segrande ur de flesta luftduellerna och krampkänningen i slutet är ett tecken på hans kämpainsats.

Abdelrahman Boudah, Hammarby, Mittfältare (ut 87′): 6
När Boudah befinner sig på kanten händer det inte så mycket. Utmanar sällan utan det slutar ofta med en passning in i de centrala delarna på planen. När han själv är centralt i planen däremot, då blir det farligt! Nickar in 1-0 efter 19 minuter och strax innan paus tar han ett avslut som dyker och touchar ribbans överkant. Vi får se vilken boost självförtroendet får framöver av att ha spräckt målnollan!

Patric Åslund, Västerås SK, Mittfältare: 6
Det händer en hel del kring mittfältaren under matchens gång. Nickar ner till Gefvert som får ett bra läge i matchens inledning och står för avslutet som styrs ut till densamma i samband med reduceringen. Defensivt ser han till att rädda upp flera omställningar och räddar en boll på mållinjen som hade resulterat i ett tidigt underläge.

Oscar Johansson, Hammarby, Mittfältare: 6
Det har dröjt några matcher men nu fick Johansson visa varför Hellberg så gärna ville ha med honom från Värnamo. Slår en fin passning mellan ytterback och mittback som öppnar upp för 1-0 målet. Hittar in till Besara igen lite senare och ser mycket mer samspelt ut med omgivningen än tidigare. Ett stort steg i rätt riktning jämfört med de fem inledande omgångarna.

Hampus Skoglund, Hammarby, Back: 7
Den unga talangens starkaste insats i A-laget? En vältajmad löpning följs upp av ett fint inlägg till 1-0. Håller koll på Offia på ett följsamt sätt som gör att han får vända tillbaka eller in i banan för att komma loss. Skoglunds kant är stängd!

Tesfaldet Tekie, Hammarby, Mittfältare: 7
Ser ut att flyga fram över gräset på Tele2 Arena och visar ett imponerande driv med bollen. Står för en kylig tunnel på mittplan som grädde på moset. Defensivt ligger han rätt mest hela tiden och återerövrar bollen vid flera tillfällen.

Marcus Linday, Västerås SK, Mittfältare: 7
En av lagets bästa spelare imponerar återigen. Väldigt fint driv med bollen och kombinerar det med en hög träffprocent på sitt passningsspel. Trots att mittfältet är i numerärt underläge mot Hammarbys så gör Lindays arbetskapacitet att han täcker stora ytor. En stark insats i en svår bortamatch och det måste finnas en hel del klubbar som fått upp ögonen för honom under våren!

Matchens bästa spelare:
Nahir Besara, Hammarby, Mittfältare: 8
Supportern med det halvfulla glaset älskar att se Besara och den med det halvtomma måste vara orolig för vad Bajen skulle vara om han saknades. Ligger bakom det mesta i offensiv väg och har två farliga frisparkar efter dryga kvarten och följer upp det med ett skott i stolpen några minuter senare. Visar upp sin eleganta bollbehandling och speluppfattning i både individuella aktioner såsom när han kombinerar sig framåt i planen tillsammans med sina lagkamrater. Just en kombination med Boudah var upprinnelsen till det otagbara 2-0 målet för Besara. Planens klart mest lysande stjärna!