VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: IF Elfsborg – Kalmar FF (1-2) – “Hundraprocentig i duellspelet”

Vi har studerat matchen mellan IF Elfsborg och Kalmar FF. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Terry Yegbe, IF Elfsborg, Back: 4
Svag i såväl det korta passningsspelet som det långa. Släpper alldeles för lätt in Islamovic vid det första målet, med två mittbackar mot en anfallare ska han inte komma åt skarven på inlägget som han gör. Endast en av elva långbollar satt där de skulle. Missar öppet mål efter passning från Frick efter fast situation, även om bollen visserligen kommer lite för långt fram för att Yegbe ska kunna ha full kontroll över avslutet.

Annons:

Andri Fannar Baldursson, IF Elfsborg, Mittfältare: 4
Vinner ungefär varannan duell och träffar rätt med ungefär varannan passning. Har svårt att komma åt Kalmars mittfält när de trillar boll och har problem med Trenskow flera gånger.

Robert Gojani, Kalmar FF, Mittfältare: 4
Gojani fortsätter att ha en tuff säsongsinledning. Många bolltapp i fel lägen, han är sen in i dueller och tvingas också gå ut efter en känning vid halvtid. Den vanligtvis så passningssäkra smålänningen får se när han kan komma ut på planen igen.

Johan Larsson, IF Elfsborg, Back: 4
Blir inte alls involverad i spelet som han brukar vara. Skapar några farliga passningar som hotar i djupled, men i övrigt anmärkningsvärt anonym insats av lagkaptenen.

Marcus Bundgaard, IF Elfsborg, Målvakt: 5
Fin med fötterna och löser Kalmars press bra. Dålig kommunikation med mittbackarna vid 0-1-målet, men Skrabbs skott i krysset är närmast otagbart.

Jacob Trenskow, Kalmar FF, Mittfältare: 5
Den unge dansken har några bra aktioner där han kommer i djupled men har det desto svårare att få till bra avslut och komma till farliga lägen. Presspelet är genomgående bra genom hela matchen.

Niklas Hult, IF Elfsborg, Back: 5
Många fina tekniska aktioner, och flera farliga situationer startar med Hult i första halvlek framförallt. Borde ha bättre koll på den långa bollen som han råkar skarva till Hallberg när Elfsborg släpper in första målet.

Abdussalam Magashy, Kalmar FF, Mittfältare: 5
Magashy kommer in efter 45 minuter och ser bra ut i presspelet. Han ser ganska klumpig ut när han går in i dueller men visar också att han har en bra passningsfot när han kombinerar med Skrabb och Ring.

Besfort Zeneli, IF Elfsborg, Mittfältare: 5
Lillebror Zeneli gör en okej halvlek, men blir utbytt efter 45 minuter. Har det svårt att bli involverad i spelet och har problem mot Sätra och Motaraghebjafarpour i duellspelet. Kommer runt på kanterna ett par gånger och får med sig hörnor.

Rasmus Sjöstedt, Kalmar FF, Back: 5
Hade det svårt med passningsspelet och Hedlunds djupledsspel ett par gånger men räddas oftast upp av Sätra och Brolin. Bra i duellspelet och vid defensiva hörnor.

Ahmed Qasem, IF Elfsborg, Mittfältare: 5
Får svårt att bli involverad i spelet men visar fina passningsfötter när han väl får chansen. Har två avslut som blockeras av Sätra, annars skapas inte mycket i sista tredjedelen.

Jens Jakob Thomasen, IF Elfsborg, Mittfältare: 5
Bra i duellspelet men tappar boll i dåliga situationer två gånger. Byts ut i halvtid, kanske för att han har det svårt att komma åt Romario under hela första halvlek.

Arbër Zeneli, IF Elfsborg, Mittfältare: 5
Kommer till ett par bra avslutslägen och en Zeneli i bättre form hade förmodligen kunnat skriva in sig i målkolumnen, men han väntar fortfarande på säsongens första mål. Hade det mycket svårt mot Sätra i duellspelet.

Per Frick, IF Elfsborg, Anfallare: 5
Det är svårt att agera target när man ställs emot Lars Sätra, men Frick gör ett bra jobb i många situationer. Borde fått en assist när han passar bollen bakåt till Yegbe efter en fast situation, bra speluppfattning att inte dra den på mål i den situationen utan istället passa.

Samuel Brolin, Kalmar FF, Målvakt: 6
Brolin motbevisar kritiken mot hans passnings- och fotarbete tidigare under säsongen med att leverera en stabil insats med bra avvägningar för korta respektive långa passningar. Stor i luftrummet och stensäkert agerande vid Elfsborgs 10 hörnor.

Alex Gersbach, Kalmar FF, Back: 6
Australiensaren gör sin hittills bästa insats i den rödvita tröjan och kröner insatsen med en assist till Simon Skrabb. Har bra koll på Baldursson på sin kant och försvinner iväg i djupled ett par gånger i ytan som skapas bakom Elfsborgs backlinje när han går upp som wingback.

Arash Motaraghebjafarpour, Kalmar FF, Back: 6
Motaraghebjafarpour gör sin bästa match för säsongen, inte minst defensivt där han står bra i positionsspelet såväl som han är hård och bra i duellspelet. När Arbër Zeneli kommer fri i straffområdet efter en genomskärande passning gör Motaraghebjafarpour en klockren glidtackling i eget straffområde som neutraliserar situationen.

Noah Söderberg, IF Elfsborg, Mittfältare: 6
Blir farlig direkt när han kommer in i andra halvlek när hans känsliga fot chippar bollen över Kalmars backlinje till Hedlund som kan peta in kvitteringsmålet. Blir ganska osynlig resten av halvleken förutom när han råkar spela bort ett mycket bra läge där han får bollen av Kalmars försvarare i ett farligt läge.

Melker Hallberg, Kalmar FF, Mittfältare, (Ut 45’): 6
Han utgick från en position väldigt långt ut på kanten som wingback under stora delar av första halvlek vilket Hallberg klarade av mycket bra. När Hallberg kom runt Hult efter en svepande boll från Sätra lyckades Hallberg pricka rätt på Islamovic i straffområdet och kalmaritens första assist för säsongen var ett faktum. Tvingades gå ut i halvtid efter en känning.

Simon Skrabb, Kalmar FF, Mittfältare: 6
Det är tydligt att Skrabb kommer mycket mer till sin rätt när Islamovic kan gå in från start i en tydlig nummer nio-position så att han själv kan komma rättvänd och använda sig av fickan mellan backlinje och mittfält till sin fördel. Målet Skrabb gör är fotbollsgodis när han vänder upp passningen från Gersbach upp i krysset.

Jonathan Ring, Kalmar FF, Mittfältare: 6
En habil insats av Ring som springer över stora ytor och är involverad i många aktioner. Bra spelförståelse när han tar två steg mot bollen från Gersbach som ska till Skrabb, han lockar upp Elfsborgsförsvarare som tror han ska avsluta men skapar istället yta för Skrabb.

Dino Islamovic, Kalmar FF, Anfallare: 7
Dino Islamovic gjorde sin första start i Kalmartröjan och svarade på förtroendet genom att göra sitt första mål genom att skarva Hallbergs inlägg in i mål. Mycket bra i det felvända spelet där han både kan spela bollen bakåt för att skapa farliga ytor samt skarva till Trenskow och Ring som springer i djupet.

Simon Hedlund, IF Elfsborg, Mittfältare: 7
Elfsborgs bästa spelare och en ständigt djupledshot som Sjöstedt behöver ta hänsyn till. Mycket bra avslut när han gör Elfsborgs enda mål, och kommer ofta fri i straffområdet både vid omställningar och vid fasta situationer.

Romario, Kalmar FF, Mittfältare: 7
Kalmars brasilianska ålderman står för en lysande insats där han skyddar boll på sedvanligt Romario-vis men också hittar och klarar av att leverera många olika typer av passningar på mittplan och även sådana som hotar i offensiv tredjedel.

Matchens bästa spelare:
Lars Sætra, Kalmar FF, Back: 7

När Ricardo Friedrich lämnade Kalmar inför säsongen 2024 undrade många hur det skulle gå för Kalmars backlinje. Friedrich var generalen som styrde och ställde från positionen längst bak, och han har tydligt saknats i de rödvitas led i början av den här säsongen med ett minst sagt svajigt försvarsspel. Tills idag, verkar det som. Sætra tar här den tydliga ledarrollen för hela försvarslinjen, där han delar ut långboll efter långboll som hotar Elfsborgs backlinje och skär igenom lagdelar. Dessutom dirigerade han det korta passningsspelet när Kalmar försöker få upp Elfsborg för att kunna slå lagdelar, och han nickar bort inlägg efter inlägg och hörna efter hörna. Storleken visar sig i 100 procent vinst i duellspelet och riktigt bra passningsspel. Matchens lirare!