VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: IFK Göteborg – IFK Norrköping (1-1)

Analysredaktionen har tittat närmare på matchen mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping, och även utsett matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Anders Trondsen, IFK Göteborg, Back: 4
På hittills 16 allsvenska matcher för IFK Göteborg har Anders Trondsen redan hunnit dra på sig 3 röda kort. Det är en ganska otrolig siffra, och när han tar sitt andra gula kort i en duell med Nyman är det ingen som blir förvånad över att det är just han som tvingas gå ut från Gamla Ullevi med svansen mellan benen.

Annons:

Isak Ssewankambo, IFK Norrköping, Mittfältare: 4
Ssewankambo visar att han har en urstark fysik när han täcker ut bollen och själv håller undan två blåvita spelare, men tyvärr räcker det inte. Bränner ett riktigt bra läge nära mål, och är riktigt svag i passningsspelet.

Ismet Lushaku, IFK Norrköping, Mittfältare: 4
Slarvig i passningsspelet och spelar med onödigt hög risk vid flera tillfällen. Tappar bollen i eget straffområde när han ska göra en snurrfint, men som tur är för honom själv skjuter Mucolli över den gången.

Amadeus Sögaard, IFK Norrköping, Back: 5
Går för första gången in från start i år, och ersatte därmed den kritiserade Anton Eriksson. Han har tur att han inte orsakar straff när han får en felträff när han rensar hem till Oscar Jansson. Domare Ladebäck menar i alla fall att det var en felträff, men nästa hela Gamla Ullevi höll inte med honom utan menade att det borde varit straff. Bra i duellspelet men svagare med fötterna.

Sebastian Hausner, IFK Göteborg, Back: 5
Hausner hade ganska lite boll för att vara mittback, och när han hade den blev det inte speciellt bra. Lyckas inte med några genomskärande passningar och hade det mycket svårt mot Nyman och Prica.

Joseph Ceesay IFK Norrköping, Mittfältare: 5
Anonym i hela matchen till matchminut 70 då han börjar hitta löpningar och bra kombinationer med sina medspelare.

Andreas Pyndt, IFK Göteborg, Mittfältare: 5
Dansken som blivit så viktig i Göteborgs passningsspel visar som vanligt att han har en vass passningsfot, men den här matchen håller han på att riskera allt för Blåvitt när han tappar boll som siste man till Prica, men som tur är för Pyndt skjuter Prica över.

Tim Prica, IFK Norrköping, Anfallare: 5
En bra dag, kanske till och med en vanlig dag, gör Prica 2-3 mål på de chanser han skapar och får idag. Missad straff och missat friläge gånger två är inte bra nog, men man måste ge honom att många gånger är det han själv som skapar chanserna ur ingenting. Vi bör förvänta oss fler mål från Prica kommande matcher när Norrköping möter lag med sämre försvar och målvakter.

Oscar Pettersson, IFK Göteborg, Mittfältare: 6
Oscar Pettersson kommer in i sista 25 för att finnas där som ett hot i djupled samt få in snabba ben för att pressa, och detta lyckas han bra med. Är nära att vinna boll i mycket farligt läge efter att han pressat Sögaard till att skjuta en långboll direkt på honom, men lyckas inte snappa upp bollen innan den går till Oscar Jansson.

Sebastian Ohlsson, IFK Göteborg, Back: 6
Ohlsson börjar närma sig den fina formen från i fjol innan han blev skadad. Då var han Blåvitts viktigaste vapen offensivt, den här matchen är han riktigt fin defensivt. Stark i både att vinna hörnor åt sitt lag och att rädda bollen vid egen kortlinje.

Max Watson, IFK Norrköping, Back: 6
Tillsammans med sin kollega Sögaard står han för en godkänd insats även om han inte stack ut speciellt mycket under matchen. Bryter ett par försök till genomskärande passningar och har många fina crossbollar som hittar rätt adress och skapar chanser för Norrköping.

Gustav Svensson, IFK Göteborg, Back: 6
Svenssons specialitet glidtacklingen sticker ut i den här matchen. Flera gånger lyckas han bryta genom att komma farandes längs marken, och han lyckas till och med med konsten att glidtackla och passa iväg bollen till egen medspelare i samma rörelse.

Thomas Santos, IFK Göteborg, Mittfältare: 6
Trots att Santos förde en mer anonym tillvaro i den här matchen än tidigare i år så står han med ytterligare en assist i ryggsäcken när slutvisslan ljuder. När han väl får bollen dit han vill i fickan framför Pekings backlinje blir det farliga instick nästan varje gång.

Oscar Jansson, IFK Norrköping, Målvakt: 6
“Oscar Jansson, målvakt!” säger ramsan, och han står idag för en godkänd insats med ett par bra räddningar men i stora delar av matchen står han sysslolös. Behöver framförallt vara på alerten med att springa ut och möta djupledsbollar som slinker lite för långt för att nås av Blåvitts yttrar.

Kolbeinn Thordarson, IFK Göteborg, Mittfältare: 6
Stabil insats med ett par bra skottförsök och ett vinnande duellspel. Nyttig som länk mellan backlinjen och anfallstrion, och relationen med Abraham ser ut att bli bättre och bättre för varje match.

Yahya Kalley, IFK Norrköping, Back: 6
Löpstarke Kalley springer upp och ned för sin högerkant och visar att han har en riktigt bra passningsfot vid ett par tillfällen. Riktigt bra defensiv löpning när han springer ikapp Mucolli vid kontring och lyckas täcka ut hela vägen ner till egen kortlinje.

Paulos Abraham, IFK Göteborg, Mittfältare: 6
Andra målet för säsongen och Abraham spelar upp sig för varje match som går. Han blir ganska passiv och isolerad under andra halvlek och blir sedermera utbytt till förmån för den lite snabbare Pettersson när Blåvitt sjunker längre ner efter Trondsens röda kort.

Arbnor Mucolli, IFK Göteborg, Anfallare: 6
För ovanlighetens skull har Mucolli bara 3 avslut varav 2 på mål, istället droppar han längre ner i planen idag och är bra i press och försvarsspel. Bra sekvenser när han och Abraham leker med Trondsen på högerkanten.

Christoffer Nyman, IFK Norrköping, Anfallare: 6
Bollvinnare på mittplan, stark targetspelare och får med sig en straff när det blir brottningsmatch med Trondsen. Riktig bra som länkspelare till Tim Prica där han sätter Prica i bra lägen som inte förvaltas.

Malick Junior Yalcouyé, IFK Göteborg, Mittfältare: 7
Yalcouyé gör en mycket fin match där han skickar inlägg och dribblar förbi Sögaard ett par gånger. IFK Norrköping ser lite vilsna ut när han får bollen, hans oförutsägbarhet är hans styrka när han springer upp och ner för högerkanten.

Daniel Eid, IFK Norrköping, Back: 7
Norrmannen fortsätter att leverera bra insatser för IFK Norrköping. Han är stor i luftrummet och nickar bort inlägg, men visar också vilket hot han kan vara offensivt när han skjuter ett riktigt bra skott som tvingade Bishesari att sträcka ut sig med sin hela längd för att tippa till ribban.

Arnor Ingvi Traustason, IFK Norrköping, Mittfältare: 7
Traustason står för sin bästa insats för Peking den här säsongen, och frisparksmålet som precis touchar den undre ribban innan den går in i mål är delikat. Helt otagbart för Bishesari , och Traustason visar att han innehar X-faktorn som kan vinna en match åt sitt lag.

Matchens bästa spelare:
Elis Bishesari, IFK Göteborg, Målvakt: 8
Den största anledningen till att inte Peking gör fler mål i den här matchen heter Elis Bishesari. Den unga målvakten som fått kliva in när Pontus Dahlberg skadade sig i genrepet inför den allsvenska premiären, och nu måste man kunna säga att han har fått ett genombrott. En bra straffräddning och 6 räddningar varav flera var kvalificerade gör Bishesari till matchens lirare. Att endast släppa in 1 mål av 2,74 förväntade mål emot sig är en riktigt bra prestation av 18-åringen.