VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: IKS – GÖT (2-2) – “Yalcouyé är hal som en ål inför mängder av scouter”

Oavgjort på Studenternas. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

P. Nwadike, Sirius, RCB, LCB: 4
Tappar boll i helt fel läge vilket leder till Abrahams kvitteringsmål. Inget lyckat inhopp för Nwadike.

Annons:

M. Lindberg, Sirius, AMF, RAMF, RDMF: 4
En anonym insats där han inte lyckades sätta sitt avtryck på matchen. Behöver bli mer involverad i spelet då han faller ur spelet helt ju längre matchen fortgår.

D. Mitov Nilsson, Sirius, GK: 4
Hade en del svårigheter med att hantera IFK Göteborgs offensiva press. Även om han gjorde några räddningar, var det inte tillräckligt för att hålla nollan. Inte bra att släppa den första stolpen som han gör vid göteborgs sista kvitteringsmål!

A. Carlén, IFK Göteborg, LCB: 4
Gjorde sitt jobb på mittbacken men saknade finess och framåtanda. Svag i huvudspelet med bara 17 procent vunna luftdueller.

G. Svensson, IFK Göteborg, RCB: 5
Stabil men inte spektakulär i defensiven, vinner ungefär varannan duell och slår några bra passningar som slår Sirius linjer.

S. Ohlsson, IFK Göteborg, RB: 5
Var flexibel och spelade på flera positioner men lyckades inte påverka matchen i större utsträckning.

E. Bishesari, IFK Göteborg, GK: 5
Hade en tuff dag i mål där han stod för en räjäl tavla till Sirius första mål genom ett osäkert agerande. Gjorde några viktiga räddningar framgent men såg ut att finnas lite tvål i handskarna.

A. Pyndt, IFK Göteborg, DMF, LDMF: 5
Som vanligt bra i det korta passningsspelet och dikterar tempot bra, men de mer avgörande passningarna saknas.

M. Johansson, IFK Göteborg, LB: 5
Tvingades utgå skadad efter en godkänd insats. Var solid defensivt men bidrog inte mycket framåt. Jobbigt för blåvitt med ytterligare en skada på ytterbacken.

K. Thórdarson, IFK Göteborg, RCMF, LCMF: 5
Stod för en assist och var inblandad i många anfall. Bra på att fördela bollen men saknade den sista skärpan. Missar helt markeringen på Salech vilket leder till Sirius andra mål, han lämnar dansken helt fri vid bakre stolpen.

D. Widgren, Sirius, LB: 5
En stabil insats innan han blev utbytt på grund av skada. Höll sin kant bra men bidrog inte mycket offensivt.

M. Jeng, Sirius, LCB, LB: 5
Hade flera bra brytningar men drog på sig onödiga frisparkar som störde lagets rytm. Visar orutin när han verkar ha svårt att kommunicera med lagkamraterna och tappade Oscar Pettersson vid Göteborgs första kvitteringsmål.

A. Wikman, Sirius, RDMF, DMF, LDMF: 5
En tyst insats på mittfältet. Gjorde det han skulle utan att sticka ut, förutom i passningsprocenten där han har smått sensationella 100% passningssäkerhet.

T. Santos, IFK Göteborg, RWF, RB, LWF: 6
Visade upp sin snabbhet och tekniska förmåga på högerkanten. Skapade några chanser men var inte tillräckligt klinisk i avsluten.

L. Kåhed, IFK Göteborg, LCMF, RCMF: 6
Gjorde en bra insats med en assist och var en viktig kugge på mittfältet och ersatte Pyndt utan problem. Kunde ha varit mer aktiv i försvarsspelet då hela laget blev mer framåtlutat när han gick in.

L. Carlstrand, IFK Göteborg, CF, RAMF, LWF: 6
Skapade flera chanser och var en ständig oro för Sirius försvar, men saknade precision i avsluten. Bra i targetspelet och kan komma att bli en bra ersättare till Skjellerup om denne inte kommer tillbaka inom kort.

J. Voelkerling Persson, Sirius, RB, RCB: 6
Stod för en bra assist till Sirius första mål och var defensivt solid. När Nwadike ersätter tappar Sirius helt Abraham på kanten, det visar hur viktig Voelkerling Persson var för den defensiva strukturen.

M. Heier, Sirius, AMF, RAMF, LAMF: 6
En arbetsmyra på mittfältet som bidrog med energi och kreativitet. Mycket bra i duellspelet och vinner mycket boll på mittfältet som gör att han kan vända upp och spela avgörande bollar i djupled.

H. Castegren, Sirius, RCB, CB: 6
Stabil defensiv insats där han ofta var på rätt plats för att avvärja farliga situationer i egen box. VIsade upp sin fina passningsfot ett par gånger med svepande bollar i djupled.

H. Sjögrell, Sirius, LAMF, RWB, RAMF: 6
Aktiv på kanten och skapade en del chanser med hårda och välriktade inlägg varav flera kunde blivit mål.

O. Pettersson, IFK Göteborg, RWF, RW, CF: 7
Gjorde ett mål och var en av de mest framträdande spelarna för IFK. Visade bra rörelse och avslutsförmåga när han får chansen vid 1-1-målet. Pettersson har inte fått jättemånga starter den här säsongen men visar idag att han har det som krävs för att leverera för blåvitt.

P. Abraham, IFK Göteborg, LWF, LAMF, LW: 7
En av matchens bästa spelare med ett viktigt mål och ständig närvaro i offensiven. Bidrog både med mål och farliga chanser, framförallt i andra halvlek.

L. Walta, Sirius, LCMF, LDMF: 7
En av de bästa spelarna på Sirius mittfält. Jobbade hårt och bidrog med både defensiva och offensiva insatser,hans bollar i djupled mot Milleskog och Salech sticker ut samt hans förmåga att driva boll och hitta avslutsmöjligheter.

N. Milleskog, Sirius, CF, RAMF, LW: 7
Gjorde ett mål och var en konstant fara för Götebrgs försvar. Visar att han både kan vara på rätt plats vid rätt tillfälle när han nickar in 1-0-målet samt att han kan slå inlägg till Salech vid 2-1-målet.

Y. Salech, Sirius, CF: 7
Visade upp sin boxförmåga med att skaka av sig markering och enkelt bredsida in SIrius 2-1-mål. Var ständigt ett hot och skapade flera chanser, även om han kunde gått ifrån matchen med minst 1 mål till med lite större skärpa i avsluten.

Matchens bästa spelare:
Yalcouyé, IFK Göteborg, RCMF, RDMF: 7

En glänsande insats av den unge Ivorianen som tagit allsvenskan med storm 2024 trots att IFK Göteborg gått dåligt som kollektiv. Han är hal som en ål både på mittfält och i offensivt straffområde och slår avgörande passningar gång på gång. Dessutom gör han ett regelrätt mål som döms bort för offside, trots att han inte var nära (linjedomaren blandade ihop spelarna får vi höra efter matchen). Trots detta tror jag inte att de mängder av scouter som lär varit på plats i Uppsala för hans skull blev mindre imponerade. Det kan bli svårt för Göteborg att behålla honom över sommaruppehållet. Matchens bäste spelare påstås ha en prislapp på mellan 8 och 10 miljoner euro, och kan således bli en av de största allsvenska affärerna någonsin.
Matchens bästa spelare: Malick Yalcouyé. Foto: Bildbyrån.

Image

Bollsvenskans spelarbetyg:

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.