Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 740

NEJ: 5 492

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: KFF – BP (0-1) | “Imponerande insatser av Christensen och Jakobsen”

Brommapojkarnas danskar Frederik Christensen och Adam Jakobsen i delad huvudroll när BP bortabesegrade Kalmar FF. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Daleho Irandust, Brommapojkarna, Mittfältare (In 48’): 4

Hade en anonym insats och kämpade med att sätta sitt avtryck på matchen efter inhoppet i andra halvleken. Förlorade samtliga dueller och bidrog till att BP förlorade kampen om den
centrala ytan som de hade hållit så bra under första halvlek.

Abdussalam Magashy, Kalmar, Mittfältare (Ut 46’): 4

Hade en tuff match och kämpade med att hålla bollinnehavet. Gjorde flera misstag som ledde till farliga situationer för BP. Återigen en svag insats från Magashy, där han idag blev utbytt redan i paus.

Jonathan Ring, Kalmar, Mittfältare: 5

Hade svårt att komma till några lägen under den låsta första halvleken, och när han väl närmade sig BPs straffområde stängde de gästande backarna igen butiken resolut. Hade ett par fina aktioner när han lyckades behålla bollen i spel vid sidlinjen och hade en av Kalmars bästa målchanser när han fick bollen i ett av sina favoritlägen från Trenskow vid en omställning, men då gick skottet över.

Dino Islamović, Kalmar, Anfallare: 5

Hade några bra lägen vid fasta situationer men lyckades inte komma ur Abrahamssons och Björkanders markeringar. Bidrog med bra targetspel och defensivt arbete, men blev påtagligt påverkad av BPs mittbackar och visade stor irritation vilket också ledde till en del frisparkar till BPs favör när Islamovic gick in för hårt i duellerna.

Rasmus Örqvist, Brommapojkarna, Anfallare (In 56’): 5

Hade svårt att bryta igenom Kalmars försvar och fick egentligen inte några offensiva möjligheter under hela sitt inhopp. Det blev få klara chanser och han fick istället fokusera på att bidra i försvarsspelet. Slarvade när han råkade ge bort bollen genom att gå med den över kortlinjen.

Arash Motaraghebjafarpour, Kalmar, Back (Ut 76’): 5

Visade en relativt bra defensiv stabilitet men hade också några osäkra moment när han blev bortgjord av Timossi-Andersson. FIck en smäll vid hörnflaggan en bit in i andra halvlek och såg påverkad ut av det fram till han blev utbytt till förmån för den tidigare skadade Johan Karlsson. Hade ett par bra överlapp som ledde till fina inläggschanser, men skärpan var inte riktigt där.

Samuel Brolin, Kalmar, Målvakt: 5

Brolin gjorde några viktiga räddningar men var chanslös vid det avgörande målet. Var stabil i luften och bra i uppspelsfasen, men fick trots allt inte så mycket att göra på BPs blott 0,66 xG, där 0,49 är vid målskottet.

Nikola Vasić, Brommapojkarna, Anfallare: 5

Trots ett starkt targetspel lyckades han inte skapa tillräckligt med farliga chanser under en tillknäppt första halvlek. Han var närvarande i flera uppspel men saknade den sista skärpan. Var punktmarkerad av Osuji och lyckades inte komma ur hans markering mer än enstaka gånger, och istället small det ganska rejält när bollen kom nära paret.

Simon Skrabb, Kalmar, Mittfältare: 5

Var aktiv över hela planen med en särskild tyngd längre ner i banan ju längre matchen gick. Fick flera skott blockerade och lyckades inte riktigt bryta igenom motståndarförsvaret. BLev utbuad av hemmapubliken efter att ha gjort samma hemåtpassning till Brolin tre gånger på kort tid under första halvlek, men där kan han nog snarare skylle på mycket dålig rörelse på Kalmars mittfält än sin egen brist på kreativitet.

Robert Gojani, Kalmar, Mittfältare: 5

Gjorde ett par bra defensiva insatser men saknade precision framåt. Något långsam i passningsspelet och tog ogärna risker under matchens gång, även om han gjorde ett par bra löpningar och kunde kombinera sig fram till några lägen mot slutet.

Jacob Trenskow, Kalmar, Mittfältare: 5

Kalmars succédansk var aktiv och visade bra initiativ i den sista tredjedelen med flera försök att bryta igenom BP försvar. Skapade ett par bra chanser och visade bra rörlighet i djupled när Kalmar började slå längre bollar mot slutet av matchen. Var dock väldigt passiv under första halvlek, och låg alldeles för lågt för att någon ens skulle få för sig att slå en längre boll i djupet mot honom under den perioden.

Mikael Hallberg, Kalmar, Back: 6

Visade bra defensiva färdigheter och bidrog med öppnande passningar diagonalt framåt i planen. Han var stabil i försvaret och gjorde inga större misstag. Bra i passningsspelet och stark i närkampsspelet.

Lars Sætra, Kalmar, Back: 6

Stabil i försvaret med flera viktiga brytningar och en bra närvaro i luftrummet. Han visade också offensiva ambitioner med ett par skott på mål. Riskerade att blir utbytt i paus på grund av en eventuell skada efter en kollision med Vasic men kom igen under andra halvlek.

Romário, Kalmar, Mittfältare (In 46’): 6

Gjorde en stark insats efter att ha blivit inbytt och visade direkt sin påverkan på mittfältet med ökad rörelse och fina passningar. Han bidrog både offensivt och defensivt och visade bra energi. En godkänd prestation som också markerade matchen då han gick om Henrik Rydström som Kalmars meste allsvenska spelare genom tiderna.

Annons

Alexander Jensen, Brommapojkarna, Back: 6

Jensen imponerade med sin defensiva stabilitet och ett bra skott tidigt i matchen som tvingade fram en räddning från Brolin. Genom hela matchen bidrog han med viktiga brytningar och solid positionering. En väl godkänd insats som bidrog till att hålla nollan.

Erik Björkander, Brommapojkarna, Back: 6

Björkander visade stabilitet i försvaret med flera viktiga brytningar och en ständig närvaro kring Islamovic. Han hjälpte till att stänga igen bakåt och gjorde inga större misstag.

Ludvig Fritzson, Brommapojkarna, Mittfältare: 6

Lagkaptenen var aktiv och bidrog både offensivt och defensivt. Han lyckades skapa farliga lägen, inklusive ett skott som dock gick högt och brett. Hans närvaro på planen var konstant och han visade bra arbetskapacitet i det defensiva spelet när BP många gånger om lade sig lågt.

Filip Sidklev, Brommapojkarna, Målvakt: 6

Den unga målvakten visade sig vara en pålitlig sista utpost med flera viktiga räddningar när Kalmars forcerade sista kvarten. Hans positionsspel var utmärkt och han visade bra reflexer vid Kalmars anfall. En solid prestation som hjälpte laget att hålla tätt bakåt.

André Calisir, Brommapojkarna, Mittfältare: 6

Bidrog med tufft spel på mittfältet och visade bra defensiva egenskaper. Till slut gick han över gränsen och fick ett gult kort, men han stoppade effektivt Kalmars framfart. Bra i det långa passningsspelet där alla långbollar satt där de skulle.

Wilmer Odefalk, Brommapojkarna, Mittfältare: 6

Hans passningsspel var imponerande och han bidrog med ett farligt inlägg som föranledde målet. Visade bra kontroll över mittfältet och var aktiv i båda riktningarna.

Vince Osuji, Kalmar, Back: 6

Stod för en stabil defensiv insats med flera viktiga brytningar och dueller vunna. Han visade också bra förmåga att sätta igång spelet från försvarslinjen med en mycket fin bollkontroll. Kalmars bästa spelare som förutom fint försvarsspel där han nickade undan inlägg efter inlägg och kunde driva boll framåt och till och med kombinera sig ändå upp till offensivt straffområde där han vann en frispark i ett bra läge.

Alexander Abrahamsson, Brommapojkarna, Back: 6

Stabil och pålitlig i försvarsarbetet, med flera viktiga brytningar och säkra rensningar. Han bidrog till att hålla en kompakt defensiv linje genom hela matchen. Vann cirka hälften av alla dueller och gav laget en trygghet bakåt.

Alexander Timossi Andersson, Brommapojkarna, Mittfältare: 7

En av matchens bästa spelare med sin energi och offensiva kreativitet. Han skapade flera farliga lägen och var konstant ett hot mot Kalmars försvar, särskilt när han gick en mot en mot Motareghbjafarpour. Lyckades med de flesta av sina dribblingar och hittades gärna i djupet från sina medspelare.

Frederik Christensen, Brommapojkarna, Back: 7

När BP varit ett lag som under säsongen haft svårt att få ihop 3-poängare var det idag Frederik Christensen som lyckades avgöra för sitt lag. Visade upp en fin avslutsförmåga när han smög med hela vägen upp till Kalmars mål för att stöta in bollen vid Jakobsens hårda inlägg, och utöver detta var han mycket aktiv och säker i det defensiva arbetet precis som han var bra i duellspelet. Följde gång på gång med i offensiva omställningar och gjorde livet surt för Kalmars backlinje. En imponerande insats från dansken som här gjorde sitt andra mål för säsongen.

Matchens bästa spelare:
Adam Jakobsen, Brommapojkarna, Mittfältare: 7

Han bidrog med en assist via ett stenhårt inlägg och var aktiv i att skapa offensiva chanser flera gånger om. Hela fyra av sex lyckade dribblingar och sju av tio vunna dueller visar på en spelare med stor kreativitet och stark fysik som satte ett starkt avtryck på matchen med sin danske kollega Christensen.

Matchens bästa spelare: Adam Jakobsen, Brommapojkarna. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.