Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 2 107

NEJ: 900

Spelarbetyg: KFF – DIF (2-1) | “Vince Osuji går från klarhet till klarhet”

Kalmar FF tog en viktig seger när Djurgårdens IF besegrades på hemmaplan, och Vince Osuji stod för ännu en stark insats i försvaret. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Marcus Danielson, Djurgården, Back: 4

Svag i sitt positionsspel vilket ledde till flera farliga situationer för Kalmar. Han klarade inte av att organisera försvaret och lämnade stora ytor öppna i eget straffområde under andra halvlek. Svagt försvarsagerande vid Kalmars båda mål.

Jacob Widell Zetterström, Djurgården, Målvakt: 5

Räddade laget vid ett par tillfällen med viktiga ingripanden men hade några osäkra ögonblick. Samspelet med backlinjen var inte tillräckligt bra vilket skapade oro i defensiven när Kalmar klev in i andra halvlek med självförtroende. Alltid på plats dock när Kalmars slog bollen i djupled.

Deniz Hümmet, Djurgården, Anfallare: 5

Hade några lovande löpningar i djupled under första halvlek som blev till riktigt bra lägen, men blev stoppad av Brolin i samtliga situationer. Med bättre skärpa kunde han avgjort mot sin gamla klubb under första halvlek.

Lars Sætra, Kalmar, Back: 5

Gjorde ett stabilt arbete i defensiven och vann många luftdueller. Hade dock problem med Djurgårdens snabba anfallare vid ett par tillfällen och tappade markeringen av Fallenius vid Djurgårdens ledningsmål.

Max Svensson, Kalmar, Mittfältare: 5

Klev tidigt in som avbytare till en skadad Skrabb och visade upp några fina kombinationer men var ojämn i sitt spel. Hade en bra chans i början av andra halvlek men där blev skottet blockerat.

Samuel Dahl, Djurgården, Back: 5

Hade det svårt mot Ring matchen igenom och fick jaga boll en hel del. Lyckades inte bidra mycket till offensiven men stod för ett par viktiga defensiva aktioner i eget straffområde. Vann ungefär hälften av alla dueller, och sammanfattningsvis gjorde Dahl en av sina svagare matcher den här säsongen.

Gustav Wikheim, Djurgården, Mittfältare: 5

Han gjorde några bra framstötar på kanten men lyckades inte skapa tillräckligt med farligheter. Var bättre i första halvlek men tappade intensiteten efter paus. Blev utbytt efter Kalmars ledningsmål och har fortsatt svårt att få allt att klicka den här säsongen.

Mikael Hallberg, Kalmar, Back: 5

Gjorde en godkänd insats som ytterback men hade det svårt mot en Fallenius som hade en mycket bra match. Fick kämpa mot Djurgårdens anfall under första halvlek och stod då för flera viktiga brytningar. Hög passningsprocent där en del fina svepande crossbollar ingick, men desto svagare i duellspelet.

Besard Sabović, Djurgården, Mittfältare: 5

Han försvann långa stunder ur matchen och hade svårt att sätta sin prägel på mittfältet. Hade en bra chans på en hörna men fick inte till avslutet. Defensivt stabil med 10 av 13 vunna dueller.

Jacob Une-Larsson, Djurgården, Back (Ut 45’): 5

Tvingades lämna planen efter 45 minuter på grund av skada, där han innan dess hade bidragit med en stabilitet i backlinjen och tillät inte Kalmar att få många chanser i offensivt straffområde.

Miro Tenho, Djurgården, Back: 5

Kom in som ersättare till Une-Larsson och gjorde en hyfsad insats defensivt. Hade några missar i positionsspelet men vann flera viktiga dueller, ungefär varannan duell vann han. En stabil insats utan att glänsa.

Romário, Kalmar, Mittfältare: 6

Visade prov på erfarenhet och stod för flera spektakulära glidtacklingsbrytningar där han också fick med sig bollen. Var ofta rätt placerad och bidrog både defensivt och offensivt. Bra i såväl det långa som det korta passningsspelet.

Robert Gojani, Kalmar, Mittfältare: 6

Var mycket aktiv på mittfältet och löste Djurgårdens press bra vid flera tillfällen. Bidrog till uppbyggnadsspelet med sitt smarta passningsspel där bollen ofta gick via Gojani ett par gånger innan han satte fart på den genom en smart boll i djupled eller en skarv till en av yttrarna.

Oskar Fallenius, Djurgården, Mittfältare: 6

Han var aktiv i offensiven och stod för Djurgårdens enda mål med en välplacerad nick efter en halvtimme spelad. Var ständigt ett hot för Kalmars försvar med sina löpningar och smarta positionering, och gjorde en av sina bästa insatser den här säsongen.

Annons

Dino Islamović, Kalmar, Anfallare: 6

Gjorde ett mål på en låg passning nära Djurgårdens mål i slutet av den ovanligt långa första halvleken i 45+11:e matchminuten. Stark i targetspelet och höll undan försvararna på ett bra sätt. Jobbade hårt i pressen matchen igenom och såg ut att ramla ihop mot slutet på grund av trötthet.

Albin Ekdal, Djurgården, Mittfältare: 6

Visade sin långa erfarenhet genom att dirigera mittfältet och stå för flera viktiga brytningar. Försökte driva spelet framåt och var en av matchens bästa spelare under första halvlek med en dominant defensiv insats.

Peter Therkildsen, Djurgården, Back: 6

Stark i närkamperna där han lyckades vinna hela 10 av 11 dueller. Var delaktig både offensivt och defensivt, men saknade ibland precision i sina avgörande passningar när han skulle överlappa och kombinera med Wikheim på kanten. En stabil insats som visade hans potential när Johanssons skada tvingat Bergstrand och Lagerlöf att sätta in norrmannen som ersättare.

Johan Karlsson, Kalmar, Back: 6

I sin första match från start sedan skadan i vintras var Karlsson bra i kombinationsspelet på kanten och täckte sina ytor väl. Gjorde ett viktigt defensivt arbete och stängde ner sin sida effektivt under stora delar av matchen. En positiv insats från Karlsson som visar att Kalmar nästan fått ett bra nyförvärv genom att få tillbaka honom från sin skada.

Jacob Trenskow, Kalmar, Mittfältare: 6

Succédansken visade prov på sin kreativitet och stod för två assist och en dominant andra halvlek. Hade bra kombinationsspel och löpningar i djupled som ständigt hotade Djurgården. En av Kalmars bästa spelare på planen, men ganska anonym genom första halvleken.

Samuel Brolin, Kalmar, Målvakt: 7

Räddade laget vid flera tillfällen med viktiga ingripanden och visade stor säkerhet i luften i eget straffområde. Var stabil vid fasta situationer och kommunicerade bra med sin backlinje. En dominant insats i målet som hjälpte Kalmar till segern.

Jonathan Ring, Kalmar, Mittfältare: 7

Stod för ett gol dell’ex mot sin gamla klubb och var konstant ett hot på vänsterkanten med sin slumpartade teknik och snabbhet. En riktigt svettig insats där han gick helt in i alla närkamper och vann de allra flesta av sina dueller. Löpvilja, lite tur i avslutet och fin teknik ledde till Rings bästa insats den här säsongen.

Tobias Gulliksen, Djurgården, Mittfältare: 7

Visade fin teknik och kreativitet genom hela matchen. Assisterade Fallenius mål med ett bra inlägg och skapade flera farliga lägen, både från nära och långt håll. En av de mest framträdande spelarna för Djurgården och en ständig källa till oro för Kalmar.

Vince Osuji, Kalmar, Back: 7

Det unga afrikanska nyförvärvet stod för en hundraprocentig vinst i alla dueller han gav sig in i och läckert passningsspel med svepande crossbollar. Lyckades både sno åt sig bollen och slå upp den till Treskow vid Kalmars första mål och avvärja många chanser för Djurgården i Kalmars straffområde. Mittbackstalangen går från klarhet till klarhet, och även om han tog en del tveksamma beslut med bollen på mittplan så verkar Kalmar ha hittat guld i sin scouting av Osuji, som enligt uppgift redan väckt intresse hos ett flertal andra klubbar.

Matchens bästa spelare: Vince Osuji, Kalmar FF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.