VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: KFF – VSK (0-4) – “Åslund initierade Västerås islossning i avskedsmatchen”

Mycket viktig seger för VSK, och samtidigt en oerhört tung förlust för KFF. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

L. Sætra, Kalmar, Back: 4
Sætra hade svårt att hantera de långa västeråsarna vid inläggsspelen och är med och gör räknefel ett par gånger. Hans markering på defensiva hörnor lämnade likväl mycket att önska, och trots några bra brytningar bidrog hans misstag i markeringsspelet till baklängesmål.

R. Sjöstedt, Kalmar, Back, CB: 4
Sjöstedt tappade markeringen vid Västerås första mål och gjorde om samma misstag senare i matchen. Han gjorde flera viktiga brytningar men hade problem att hålla koll på anfallarna vid inläggen, precis som sina backkollegor. Hans passningsspel var stundtals riktigt bra, men han hann inte med när VSK tempoväxlade.

R. Gojani, Kalmar, Mittfältare: 4
Gojani visade bra bollkontroll och slog en del bra öppnande passningar för sina medspelare. Dock tappade han ibland markering och hade svårt att hålla ihop defensiven vid snabba omställningar, samt gick det alldeles för långsamt i beslutsfattningen.

A. Magashy, Kalmar, Mittfältare (Ut 87’): 4
Magashy lunkade runt på mittfältet men lyckades inte riktigt sätta sin prägel på matchen. Han hade ett par skottförsök men dessa utmanade inte Fagerström. Klumpigt försvarsspel och mottagningarna slank ibland iväg vilket gav bollen till VSK:

A. Motaraghebjafarpour, Kalmar, Back (Ut 73’): 4
Frågan var ifall Motaraghebjafarpour skulle återhämta sig efter fiaskot mot Malmö senast när han blev utbytt efter 35 minuter, men han hade även denna gång en tuff dag mot Västerås press och tappade boll i flera farliga lägen. Hans inlägg höll inte den precision som krävdes för att skapa riktiga målchanser.

J. Kindberg, Kalmar, Målvakt: 4
Kindberg gjorde flera bra räddningar under matchen, inklusive en fin frilägesräddning från Marcus Linday. Hans spel med fötterna och spelet under press från Västerås var bra, men han hade ingen chans i luftrummet när Västerås skickade in inlägg och gick ifrån matchen med fyra nya mål insläppta.

A. Gersbach, Kalmar, Mittfältare (Ut 73’): 4
Gersbach bidrog en del offensivt och försökte skapa några chanser framåt med sina inlägg. Dock lämnade han stora ytor bakåt som Västerås utnyttjade effektivt, samt att alla tre inläggsmål som VÄsterås gjorde kom när de tog sig förbi Gersbach på hans kant.

J. Ring, Kalmar, Mittfältare (In 58’): 4
Ring kom in med en halvtimme kvar att spela men lyckas inte få hål på Västeråsförsvaret trots en del skapade halvchanser. Kommer in centralt i banan utanför straffområdet men lyckas inte peta dit det sista insticket.

D. Islamović, Kalmar, Anfallare: 5
Islamovic visade bra targetspel och var ständigt ett hot i luftrummet. Han var nära att göra mål vid flera tillfällen, bland annat med en nick som gick precis utanför. Trots sina insatser lyckades han inte hitta nätet och hade svårt att överlista Västerås försvar. Blev frustrerad på domare Macedonci när han inte fick straff med sig efter att ha fallit vid en duell i andra halvlek.

M. Marqués, Västerås SK, Back: 5
Marques var solid i försvaret men såg osäker ut ett par gånger och tvingades ta stressade beslut när Trenskow pressade honom. Han bidrog med sitt fysiska spel och gjorde några viktiga brytningar, men räddades också upp av sina mittbackskollegor vid ett par tillfällen.

I. Diabaté, Västerås SK, Anfallare: 5
Diabate var aktiv i anfallen och skapade flera målchanser, men lyckades inte hitta nätet som så många gånger tidigare under säsongen. Hans snabbhet skulle kunnat komma väl itll pass mot Kalmars något långsammare mittbackar, men inte heller när han gick i djupled kunde han komma till något bra läge.

J. Trenskow, Kalmar, Mittfältare: 5
Trenskow var aktiv i djupledslöpningar och skapade flera målchanser utan att lyckas få dit bollen. För omväxlings skull var även hans targetspel och förmåga att vända upp själv bra, men mottagningarna höll inte alltid högsta klass. Han var nära att reducera i slutminuterna såväl som flera gånger under matchen men stoppades av Fagerström.

Romário, Kalmar, Mittfältare (Ut 58’): 5
Romário visade upp sin tekniska förmåga och kombinerade fint med Gojani. Han hade en stenhård yttersida som träffade ribban så att målramen ringde en lång stund en bit in i första halvlek, men utöver detta var han ej speciellt delaktig i spelet runt straffområdet. Han tappade också en del boll i farliga lägen och hade svårt att dominera mittfältet mot ett starkt Västerås.

S. Skrabb, Kalmar, Ytter: 6
Skrabb visade upp ett bra återerövringsspel och var en av Kalmars få godkända spelare på planen. Hans inlägg skapade farliga chanser, och han var nära att assistera Islamovic till ett mål när nicken gick precis utanför. Spelade djupt som en sexa eller åtta långa stunder under matchen och då märks hans frånvaro i anfallsspelet.

M. Linday, Västerås SK, Mittfältare: 6
Linday visade prov på sitt offensiva spel med bra passningar och kombinationer vid snabba omställningar, särskilt med Simon Johansson. Han skapade hörnor och var nära att göra mål, men dessa stoppades av Kindberg. Fint defensivt arbete och återerövringsspelet var riktigt bra.

M. Larsson, Västerås SK, Mittfältare (Ut 78’): 6
Larsson kombinerade bra med Simon Johansson och var aktiv på vänsterkanten många gånger under matchens gång. Hans krosspassningar var precisa och han skapade flera farliga lägen när Västerås kunde ställa om mot ett stillastående Kalmar. Defensivt var han stabil och vann majoriteten av sina dueller.

F. Nsabiyumva, Västerås SK, Back: 6
Nsabiyumva var stark i luften och vann flera viktiga dueller i eget straffområde. Han var säker i sitt positionsspel och bidrog till att stänga ner Kalmars anfall när Västerås sjönk lågt. Hans försvarsspel på hörnor var också bra där han höjde sig över även fyrtorn som Sätra.

H. Magnusson, Västerås SK, Mittfältare (Ut 47’): 6
Magnusson var stabil i försvaret och gjorde flera viktiga brytningar när Kalmar försökte slå bollen i djupled. Han hade ett bra samarbete med Nsabiyumva och han hade ett effektivt passningsspel som slog linjer flera gånger om.

A. Fagerström, Västerås SK, Målvakt: 7
Fagerström gjorde många avgörande räddningar, inte minst mot Trenskows skott i slutminuterna. Han var säker i sina ingripanden och organiserade försvaret väl, och fick med fyra räddningar visa att han går före Brattberg i kampen om platsen som försteslips.

A. Warneryd, Västerås SK, Mittfältare (Ut 71’): 7
Den unge Warneryd som gjorde Västerås mål i förra matchen kommer här runt flera gånger på kanten och skickar in inlägget till Åslund som släpper lös målkalaset för VSK. Bra i det enkla passningsspelet och aggressiv i sitt försvarsspel.

A. Douglas, Västerås SK, Back (Ut 47’): 7
Douglas var en nyckelspelare i Västeråsförsvaret och punktmarkerade Trenskow väl under första halvlek. Han var stark i luften och bidrog till att stänga ner Kalmars anfallsspel när de försökte med inlägg. Hans djupledsbollar satte också igång flera av Västerås kontringar. Oklart varför han fick gå ut i halvtidspausen.

M. Ahlinvi, Västerås SK, Mittfältare (In 47’): 8
Inhoppare och tvåmålsskytt, och Ahlinvi var nog mer än lättad när han äntligen fått utdelning på de många missade chanser han haft under vårsäsongen. Två mål gör han på liknande sätt, en gång med huvudet efter inlägg från höger och sedan slår han dit en volley på inlägg från samma sida. Bra i presspelet och farlig i djupledslöpningarna.

S. Johansson, Västerås SK, Mittfältare (Ut 71’): 8
Lagkapten Simon Johansson stod för två assist med inlägg från höger och var den som lyckades lösa upp den inte alltför hårt knutna knuten som var Kalmars försvar. Genom att ta sig runt Gersbach tre gånger om skapar han möjligheten för mål nummer ett, och bidrar direkt till de efterföljande två. Utöver detta var han alltid där i presspelet och lyckades vinna boll på mittfältet många gånger om. Kalmars mittfältare drömmer kanske mardrömmar om Simon Johansson inatt?

Matchens bästa spelare:
P. Åslund, Västerås SK, Mittfältare: 8

Patric Åslund fick avsluta sin sejour i Västerås på finaste sätt, ett mål, en assist, och islossning efter en mycket tung vår. Nu lämnar han för Djurgården men kunde med denna insats ge de grön-vita en fin avskedspresent. Kreativ i sista tredjedel, alltid välpositionerad i försvaret och smarta passningar gör Åslund till matchens tveklöst bästa spelare. 100 procent i tacklingsspelet, och vinner 70 procent av duellerna. Han startar Västerås islossning i och med sitt nickmål i den 16:e minuten, och spelar från det med axlarna nere och vänder bort de rödvita när helst han önskar.

Matchens bästa spelare: Patric Åslund, VSK. Foto: Bildbyrån.

 

Bollsvenskans spelarbetyg

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.