VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: MAIF – HIF (3-0) – “Ettrig, hård och närvarande över hela planen”

Mjällby tog en säker skalp när Hammarby besegrades hemma. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

M. Fenger, Hammarby, CB, LCB, RCB: 3
3-0-målet kommer till genom att Fenger inte kan ta emot en passning ordentligt framför mål, vilket gör att han ger den till Bergström 5 meter från målet. Utöver detta gjorde han fler misstag i det korta passningsspelet och matchade inte Mjällbys aggressivitet i boxen.

Annons:

V. Djukanović, Hammarby, LW, LWF, CF (Ut 67’): 3
Ser helt ointresserad ut av att spela den här matchen. Lunkar på kanten och när den längre bollen kommer lite fel tittar han på den istället för att jobba ikapp den. Slår en svag passning en bra bit från Kurtulus framför eget straffområde som Jagne plockar upp och gör till Mjällbys andra mål – endast 75 sekunder efter 1-0-målet.

T. Tekie, Hammarby, RDMF, RCMF, LDMF (Ut 46’): 4
Blir uppkäkad av Mjällbys samtliga spelare, så fort han får bollen tappar han den och flera gånger gör han det i helt fel lägen så att Mjällby får bollvinster direkt utanför Hammarbys straffområde. Utbytt i paus, förståeligt.

O. Johansson, Hammarby, CF, RCMF: (In 46’) 4
I stort sett osynlig halvleken igenom fram till att Hammarby får lite tryck i sin slutforcering och han till slut är med och bygger upp några anfall. Tar över en mer bakåtlutad position som Tekie inte kunde hantera men Mjällby lyckades även under andra halvlek komma till många chanser.

O. Dovin, Hammarby, GK: 4
Inte så mycket att säga om målen, men svagt agerande i många situationer där han släpper returer och har märkliga riskavväganden i det korta passningsspelet.

A. Manneh, Mjällby, CF (In 66’): 4
Får flera lägen att avgöra matchen men bränner allihop. Värst av alla är när han får ett friläge och har flera sekunder att sikta in sig, men saktar ner till den grad att han nästa förlorar läget helt och sedan skjuter en svag boll rätt på Dovin.

M. Karlsson, Hammarby, RB, RWB (Ut 67’): 4
Hade svårt att hitta rätt på det centrala mittfältet och när matchbilden blev mer lutad åt att Mjällby körde över Hammarby hittade Karlsson inte alls rätt i det defensiva positionsspelet.

E. Kurtulus, Hammarby, RCB: 4
Även om 2-0 målet kommer till av Djukanovics passning är det Kurtulus som står på fel ben när han misslyckas med att möta upp den.

A. Boudah, Hammarby, CF, LW, RW: 4
Han kunde kombinera sig fram ett par gånger till offensivt straffområde men väl där hände ingenting. Såg ut att förbereda sig för att slå sin gubbe men var för långsam i beslutsfattandet vilket tillät Mjällbys spelare att sonika gå in på honom och ta bollen.

D. Gül, Hammarby, CF, LWF (Ut 46’): 5
Hittar rätt ett par gånger in i straffområdet de första 20 minuterna och får en riktigt bra chans som dock inte förvaltas tillräckligt väl när Törnqvist kommer ut på den.

P. Vagić, Hammarby, LCB, LCMF: 5
En av få i Hammarbys försvar som kommer undan med godkänt betyg. Gör viktiga brytningar i eget straffområde och kommer senare under matchen upp längre i banan och bidrar till att skapa en del chanser mot slutet.

H. Skoglund, Hammarby, RB, RWB (In 46’): 5
Kommer in i halvtid till ett demoraliserat Hammarby men får igång en del energi på sin kant och kommer till och med runt sin gubbe för att skapa inlägg. Bra i presspelet och vinner boll högt när det närmar sig slutforcering för Hammarby.

B. Touré, Hammarby, LWF (In 67’): 5
Går in bra i duellspelet men blir inte tillräckligt delaktig i spelet för att göra en avgörande skillnad.

K. Gyamfi, Hammarby, RCB (In 67’): 5
Helt okej i länkspelet men passiv när det kommer till att kämpa om andrabollar och svag i närkampsspelet.

N. Besara, Hammarby, AMF, RCMF: 5
Besara försöker dra igång anfallen när han får chansen, men det ser ut som en skollärare som försöker hålla koll på ett gäng ointresserade 14-åringar när han skickar smörpass som skär genom Mjällbys linjer för att sedan direkt slarvas bort av medspelarna. Kommer dock sällan till några lägen och hittar inte rätt i sista tredjedelen.

Marc Llinares, Hammarby, LWB, LB: 5
Mycket delaktig under matchens första 20 minuter där han kommer upp högt och kombinerar för att skapa ett par halvchanser för Hammarby. Detta sker återigen sista halvtimmen när Mjällbys aggressivitet mattas av.

C. Rösler, Mjällby, CB, RCB: 6
Säker i passningsspelet och trygg i egen box, Rösler rycker upp sig från en något svagare insats senast mot Halmstad.

N. Törnqvist, Mjällby, GK: 6
Behövde inte sträcka på sig nämnvärt under matchen men fick komma ut ett par gånger för att göra sig stor och var även bra i sitt beslutsfattande vid fasta situationer.

A. Brorsson, Mjällby, RCMF, RCB, LCMF: 6
Ett par mycket fina svepande bollar skickas över hela planen när Hammarbys ytterbackar lämnar ytor öppna bakom sig till förmån för Mjällbys wingbacks. Bra i luftduellerna där han vinner 83%.

H. Johansson, Mjällby, RWB, RB (Ut 75’): 6
Stark och energisk när han löper både längs kanten men också viker in planen för att störa Hammarbys defensiva mittfältare. Otroligt aggressiv i återerövringsspelet vilken verkar sätta Hammarbyspelarna ur spel efter 2-0-målet.

J. Bergström, Mjällby, CF (Ut 66’): 6
Dundrar fram som ett ånglok i djupled och sliter isär backlinjen för sina medspelare. Håller sig framme i straffområdet när han får bollen av Fenger för att göra 3-0, men vi kan nog knappt kalla det för presspel utan bara ett kyligt förvaltande av en gratis möjlighet.

N. Røjkjær, Mjällby, LCMF (Ut 87’): 6
Røjkjær var en drivande kraft på Mjällbys mittfält där han jobbade hårt i både försvar och anfall. Han var bra på att vinna tillbaka bollen och starta snabba anfall och hjälpte därmed till att hålla tempot uppe.

I. Jagne, Mjällby, LCMF, LW (Ut 75’): 7
Mycket bra första halvlek där han både droppar längre ner i planen för att hjälpa till med Mjällbys speluppbyggnad på ett bra sätt men håller sig också framme i den sista tredjedelen där han snappar upp en felpassning från Djukanovic, viker in och sätter bollen i bortre gavel.

J. Gustavsson, Mjällby, DMF, LCMF, RCMF: 7
Bra på att vinna andrabollar och rensar upp i försvaret för att likaväl kunna skicka iväg en hotande passning i djupled. Han är en gigant i duellspelet och äter formligen upp Hammarbys mittfält.

E. Stroud, Mjällby, LWB, LB: 7
Ett ständigt hot i djupled men också med möjlighet att hitta passningar som skär linjer för sina medspelare. Stoppar omställningar från Hammarby och skickar inlägg efter inlägg som hotar Dovins straffområde.

V. Gustafson, Mjällby, RCMF, RWF (Ut 87’): 7
Aggressiv i presspelet och håller sig framme i straffområdet när han lösgör sig från press och sätter pannan till för att göra Mjällbys första mål efter en hörna mot bortre stolpen. Stenhård i duellspelet men visar också prov på teknik när han vinner boll på mittplan, dribblar av en motspelare och slår en fin passning i djupled.

🏅Matchens bästa spelare:
A. Ståhl, Mjällby, LWB, RWB, LB: 8
Matchens bästa spelare med närvaro över hela fältet. Kan man ha en fri roll med utgångspunkt som en del av en mittbackstrea? Ståhl ser ut att kunna ha det. Han sticker iväg längs kanterna, driver boll i inre korridor och kombinerar fram sig i straffområdet gång på gång. Dessutom tar han alltid hemjobbet på största allvar och är ettrig och hård i närkamperna när Hammarby närmar sig Mjällbys mål. Tydligt drivande i Mjällbys vinst både offensivt och defensivt.
Matchens bästa spelare: Adam Ståhl, Mjällby. Foto: Bildbyrån.

Image

 

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.