Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: MAIF – VSK (2-1) | “Stort antal bra aktioner av Elliot Stroud, orkestrerade segern tillsammans med Tom Pettersson”

Mjällby AIF fortsätter visa att man är ett lag för övre halvan, denna gång tack vare hemmaseger mot Västerås SK. Elliot Stroud och Tom Pettersson stod för starka insatser och orkestrerade segern genom att tillsammans ligga bakom matchavgörandet. VSK befinner sig med fyra matcher kvar i akut poängkris. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Viktor Granath, VSK, Anfallare: 3
Spelar 90 minuter men har förtvivlat svårt att göra avtryck i den här matchen, och det är kanske inte så konstigt då han bara slår tre passningar till rätt adress. En passning per halvtimme visar hur pass lite han involverades i spelet. En stor förklaring i det ser vi i Mjällbys fysiska backlinje som gör livet svårt för anfallaren, och han vinner bara 1 av 14 luftdueller. Man ska inte stirra sig blind på statistiken, men just i det här fallet blir det ett tydligt kvitto på det ögat ser under matchen.

Matteo Ahlinvi, VSK, Mittfältare (ut46′): 4
Inleder matchen med ett bolltapp på egen planhalva som ger Mjällby chansen att anfalla, och han har det jobbigt defensivt. Hemmalaget tar sig ofta förbi och det är förståeligt varför han blir utbytt i paus.

Simon Johansson, VSK, Anfallare (ut 77′): 4
Ganska anonym i första halvleken, där något av det mest produktiva vi får se är ett inlägg som touchas ut till hörna. Får även möjlighet att avsluta i ett ostört läge strax utanför straffområdet, men skottet går en bit utanför. Den andra halvan av matchen är inte så mycket bättre då han ofta kör fast på en motståndare.

Abdelrahman Boudah, VSK, Anfallare: 4
Boudah brukar vara den spelaren som gör skillnad för sitt lag, men det är han inte idag. Han inleder matchen med ett lågt avslut som räddades ut till hörna, men annars kör han fast för det mesta. Hemmalagets tuffa spelare håller honom hårt och vi ser att han vinner ungefär var femte duell i matchen. En siffra som hade behövt vara betydligt högre om han skulle ta sig förbi sin motståndare för att få till en slutprodukt.

Pedro Ribeiro, VSK, Mittfältare (ut77′): 5
Har problem när det går fort på mittplan, men nyttjar sin fysik på ett bra sätt när han får tillfälle. Bland annat rensade han undan en hörna som var nära att ge Mjällby ledningen. Offensivt syns mittfältaren främst i samband med hans långa och många inkast.

Herman Johansson, MAIF, Mittfältare (in 65′): 5
Gör ett godkänt inhopp där han direkt visar sin närvaro med en löpning som penetrerar Västerås vänsterkant. Får iväg ett avslut mot mål, men under stora delar bidrar han med att stänga ned sin kant defensivt.

Alexander Johansson, MAIF, Mittfältare (in 65′): 5
Håller sig mestadels i ytterzonen på planen varifrån han försöker sig på att slå inlägg i straffområdet ett par gånger. Annars syns inte Johansson till särskilt mycket under den knappa halvtimmen han spelar.

Jacob Kiilerich, MAIF, Back (in 70′): 5
Visar sin styrka i luftrummet både defensivt och offensivt. Han vinner sina dueller och det visar sig inte minst med den nicken han har på den bortre stolpen. Med lite tur kunde han ha gjort det 2-1 mål som laget istället får in lite senare i matchen.

Manasse Kusu, MAIF, Mittfältare (ut 65′): 5
Skicklig med bollen i både passningar och när han löper med den framåt i planen. Efter en stark första halvlek får vi se en betydligt svagare andra. Slarvar med bollen vid flera tillfällen och tappar den på ett sätt som gör att Västerås kan kontra. Får tacka sin lyckliga stjärna att det inte blev kostsamt för laget.

Johan Brattberg, VSK, Målvakt: 5
Får svårt att ha kontroll på det som sker i straffområdet när Mjällby tillåts att skicka in många, och hårda, bollar mot mål. Det ger utdelning två gånger, men det ska inte falla på Brattbergs konto. Uppbackningen från lagkamraterna är inte vad det behöver för att man ska gå ur den här matchen med åtminstone en poäng.

Frederic Nsabiyumva, VSK, Back: 5
Det är inte långt ifrån att mittbacken blir målskytt på en hörna redan efter tre minuter. Strular dock till det med bollen i eget straffområde och tvingas att fälla Manneh strax utanför, med en varning som följd. Lyckas däremot att vinna många närkamper mot Jacob Bergström, även om han orsakade frisparkar vid flera tillfällen.

Gustav Granath, VSK, Back(ut 90′): 5
Gör en fullgod insats med ett godkänt betyg. Han får till den största delen inrikta sig på försvarsspel, vilket är naturligt med tanke på hans position, men han följer även med framåt i planen vid enstaka tillfällen när han får chansen.

Marcus Linday, VSK, Mittfältare: 5
Mittfältarens löpkapacitet blir extra viktig i en match där han kamperar bredvid Ribeiro, och han täcker stora delar av mittfältet. Mjällby styr dock stora delar av matchen, och det gör att han inte har bollen vid sina fötter så ofta om han inte positionerar sig långt ned i planen.

Max Larsson, VSK, Mittfältare (in 46′): 6
Blir ett tillskott för laget när han byts in och visar direkt hur kraftfull han är i de längre löpningarna. Tar ansvar i försvarsspelet på ett sätt som hans föregångare inte lyckades med, och bidrar samtidigt framåt med både inlägg som eget avslut.

Elyas Bouzaiene, VSK, Mittfältare: 6
Gör en stark insats där han går segrande ur flera sekvenser där han ställs en mot en med sin motståndare. Han visar samtidigt upp sin inläggs fot vid många tillfällen och det gör att han bidrar i båda riktningarna av planen.

Annons

Arvid Brorsson, MAIF, Back: 6
Stark i luften i samband med fasta situationer och har god kontroll på Västerås centrala anfallare. Han syns inte lika mycket i matchen som de två andra försvararna i Mjällbys backlinje då han sällan utmanas.

Rasmus Wikström, MAIF, Back: 6
Stänger sin kant och släpper sällan förbi en motståndare. Det krävs ofta att Västerås spelare får bryta in centralt i planen för att få till någonting från Mjällbys högerkant.

Isak Jönsson, VSK, Back: 6
Släpper markeringen på Jacob Bergström och viftar för offside när anfallaren gör 1-0. Kvitterade dock matchen till 1-1 och tog revansch på sig själv med ett avslut som letar sig in efter en tilltrasslad situation. Fin andra halvlek där han visar sig starkare än den fysiska Jacob Bergström vid flera tillfällen.

Jesper Gustavsson, MAIF, Mittfältare: 6
Balanserar mittfältet på ett skickligt sätt, men det är de offensivare lagkamraterna i laget som syns mest i den första halvleken. Gustavssons insats ska däremot inte underskattas då de flesta passningarna når rätt adress och han vinner många närkamper.

Abdoulie Manneh, MAIF, Anfallare (ut 70′): 6
Pigg och produktiv direkt i matchinledningen. Västerås spelare har svårt att hinna med den snabba yttern och Nsabiyumva varnas efter att ha fällt honom strax utanför straffområdet. Mannehs öppnande passning till Stavitski ligger bakom lagets första mål i matchen. Det syns att han vill mycket och värderingen är inte alltid den bästa. Det visar sig främst när han väljer att ta eget avslut i en kontring där hemmalaget kommer fyra mot två.

Noel Törnqvist, MAIF, Målvakt: 6
Lyckas inte förhindra kvitteringen som kommer till då han har både solen och flera lagkamrater som skymmer sikten. Förhindra gör han däremot några minuter från slutet då han gör en jätteräddning på Daniel Asks avslut från nära håll. Ett avslut som hade inneburit att gästerna tog ledningen med 2-1.

Timo Stavitski, MAIF, Mittfältare (ut 65′): 6
Ligger bakom lagets 1-0 då han tar en lång löpning längs med högerkanten och spelar in bollen till Jacob Bergström som kan slå in 1-0. I övrigt är finländaren inte särskilt produktiv även om han gärna utmanar sin motståndare, och stundtals tar sig förbi.

Jacob Bergström, MAIF, Anfallare: 6
Han spräckte äntligen sin tio matcher långa måltorka när han slog in 1-0 i den första halvleken. En bra anfallare behöver inte många chanser för att göra mål, och Bergström gör mål på det enda avslutet han får iväg. I övrigt bestod matchen främst av många dueller mot gästernas mittback.

Nicklas Röjkjaer, MAIF, Mittfältare: 7
Mycket av hemmalagets etablerade anfallsspel bygger på mittfältarens spelsinne. Flyter fram på offensiv planhalva med bollen vid sina fötter, och försöker alltid att hitta öppningar för att sticka in bollen till en lagkamrat.

Tom Pettersson, MAIF, Back: 7
Följer ofta med framåt på sin vänsterkant och bidrar i anfallsspelet. Skjuter över i mitten på den första halvleken då han har chansen att spräcka nollan i matchen, men utdelningen kommer till slut. Är den som nickar in det avgörande 2-1 målet i slutet på matchen och blir stor hjälte.

Matchens bästa spelare:
Elliot Stroud, MAIF, Mittfältare: 7

Tar gärna avslut strax utanför straffområdet, men de blockeras ofta till hörna av gästernas försvarare. Om avsluten blockeras i hög grad så når passningarna fram i hög utsträckning, och det är ofta Stroud som står för leveransen in i straffområdet. Till slut blir det utdelning då hans inlägg når Tom Pettersson som nickar in 2-1. Stroud är dels den spelaren som står flest aktioner i volym, men inte minst aktioner som både har potential och blir avgörande i den här matchen.

Matchens bästa spelare: Elliot Stroud, MAIF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.