Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

JA: 687

NEJ: 241

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: MFF – IFE (2-1) – “Skyttekungen är både en tydlig uppspelspunkt och stark i länkspelet”

Malmö FF hade gjort hemläxan och lyckades besegra svårspelade IF Elfsborg hemma på Eleda Stadion. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Marcus Bundgaard, Elfsborg, Målvakt: 4
Kvitteringen är visserligen hård men går mitt på mål och är inte otagbart. Ger ett stundtals osäkert intryck när han är nära att tappa in bollen i eget mål.

Annons:

Ahmed Qasem, Elfsborg, Anfallare (ut 83′): 4
Han får spela som central anfallare för kvällen och han har det tufft mot Malmös mittbackar. Han vinner få dueller, det enda avslutet som tas går utanför och han har inte en enda bollkontakt i offensivt straffområde. Stampar på bollen vid ett par tillfällen när det finns läge för en passning i djupled till en lagkamrat.

Johan Dahlin, Malmö FF, Målvakt: 5
Det är svårt att ge ett högre betyg när Dahlin inte gör en enda räddning i matchen. Baklängesmålet är han chanslös på och det är det enda avslutet gästerna har på mål. Ser så lugn ut på sin position som man kan förvänta sig med den erfarenheten både han och hela försvaret har.

Noah Söderberg, Elfsborg, Mittfältare (in 51′): 5
Sliter hårt och gör sitt för att hålla liv i matchen. Blockerar skott vid flera tillfällen och tar kampen mot hemmalagets fysiskt starka spelare för att förhindra ytterligare baklängesmål.

Anders Christiansen, Malmö FF, Mittfältare (ut 60′): 5
Inte med i matchbilden under perioder men när han är det blir det påtagligt vad han betyder för Malmös spel. Visar att passningsspelet håller hög klass i enskilda sekvenser utan att vara så avgörande som han kan vara.

Timothy Ouma, Elfsborg, Mittfältare (ut 51′): 5
Jobbar hårt för att komma åt bollen från Malmös mittfältare och vinner den vid flera tillfällen. Så hård och intensiv så att han stundtals upplevs som vårdslös. Utbytt fem minuter in i den andra halvleken.

Simon Hedlund, Elfsborg, Anfallare (ut 73′): 5
När Hedlund slår det perfekt avvägda inspelet som ger en assist till 0-1 ser det ut som att han äntligen har prickat formen. Därefter är det dessvärre inte så mycket som stämmer i de få aktionerna han är inblandad i. En potentiellt stark insats landar i ett godkänt betyg summerat över 73 minuter.

Johan Larsson, Elfsborg, Back: 5
Spelar ett enkelt spel och får till största del inrikta sig på försvarsspelet. Svår att passera men däremot håller de längre passningarna låg kvalitet och bara en av tio når till rätt adress. Svagt då han hade möjlighet att sätta sina lagkamrater i delikata lägen vid ett par tillfällen.

Rami Kaib, Elfsborg, Back: 5
Hittar in med centrala passningar i planen vid uppspelen men de längre bollarna missas ofta. Skicklig med bollen i trängda lägen och ser inte alls stressad ut. Försvarsspelet har mer att önska i perioder men det beror ofta på att han hamnar i numerära underlägen.

Gustav Henriksson, Elfsborg, Back: 6
Flera bra aktioner visar prov på bra speluppfattning, klokt positionsspel och inte minst samspel med Holmen. De två löser det mesta såväl tillsammans som individuellt. Hamnar dock lite fel vid ett par tillfällen när bollen slås bakom Elfsborgs backlinje med några onödiga hörnor som Malmö får tillfälle att utnyttja.

Andri Fannar Baldursson, Elfsborg, Mittfältare (ut 73′): 6
Vinner väldigt mycket boll i sin roll på mittfältet och ännu mer positivt blir det då bollvinsterna ofta genererar i omställningslägen för bortalaget. Utan islänningen på planen hade matchbilden kunnat se annorlunda ut.

Pontus Jansson, Malmö FF, Back: 6
Får inte tag på Zeneli som kan stöta in 1-0 och den situationen kommer nog att gräma mittbacken. Därifrån är det dock en nästintill felfri insats och Jansson är bra i båda riktningarna. Tar gärna chansen att gå på offensiva räder eller stanna kvar högt upp i planen efter fasta situationer när tillfälle ges.

Derek Cornelius, Malmö FF, Back: 6
En stabil insats utan att behöva glänsa. Får täcka upp en del bakom Busanello men kommer inte till avslut på hörna som han gärna vill. Kanadensarens kväll kan beskrivas som en dag på jobbet och han stämplar ut med tre poäng som så många gånger förr.

Taha Ali, Malmö FF, Mittfältare (in 60′):6
Visar upp sig från sin bästa sida och är sådär oberäknelig som bara han kan vara. Rapp i vändningarna och skicklig i att värdera när han ska byta riktning för att hitta ett bättre passningsläge. Nära att hitta in till sina medspelare vid flera tillfällen men de personliga poängen uteblir.

Busanello, Malmö FF, Back: 6
Brassens passningsspel är en fröjd för ögat oavsett om det sker längs marken eller via inlägg i straffområdet. Naturligt att den fina foten får ta hörnorna och det är halvnära att ge utdelning. Solid i försvarsspelet i övrigt och bidrar till att Elfsborgs yttrar har en tuff kväll.

Lasse Berg Johnsen, Malmö FF, Mittfältare: 6
Ovanligt slarvig med bollen i matchinledningen och är den som tappar bollen vid 0-1. En liknande sekvens sker senare under matchen utan att gästerna får utdelning på den men sedan spelar norrmannen upp sig. Stark andra halvlek där han hittar tillbaka till sin roll som regissör på mittfältet och gör samtidigt ett viktigt defensivt arbete där glidtacklingen i slutet på matchen fastnar på näthinnan.

Michael Baidoo, Elfsborg, Mittfältare: 6
Anonym första halvleken då Elfsborg sällan har bollen centralt i planen, men vilken skillnad det blir under den andra. Flyter fram med bollen och skapar flera målchanser där stolpskottet är det farligaste.

Arber Zeneli, Elfsborg, Anfallare (ut 83′): 6
Går en härlig kamp mot Stryger Larsen och det är stundtals hett emellan de två. Rakar in 0-1 i matchens inledning och lyckas med flera dribblingar men det mesta utöver målet sker i planens ytterzon.

Sergio Pena, Malmö FF, Mittfältare (ut 91′): 6
Elegant med bollen när han dansar fram över planen. Inblandad i fler dueller än vanligt och vinner majoriteten av dessa, starkt! Får lön för mödan när han assisterar till matchavgörandet.

Hugo Bolin, Malmö FF, Mittfältare (ut 83′): 7
Sprudlar av självförtroende när han springer längs sin kant. Han är svårstoppad när han accelererar för att rycka förbi och motståndarna har svårt att hänga med. Skickar in kvitteringen i en andrasituation efter ett inlägg och det ska bli väldigt spännande att se vad de senaste matcherna gör för talangens utveckling framöver.

Sebastian Holmen, Elfsborg, Back: 7
Gästernas bästa spelare och en gigant i backlinjen. Följsam och svår att passera oavsett i vilka lägen han kommer i. Kompromisslös mot sig själv när han gör allt för att bollen inte ska leta sig in i mål och ser uppenbart påverkad ut av alla smällar han utsätts för. Vinner åtta av nio dueller i årets tuffaste bortamatch och det om något säger vad han betyder för laget.

Jens Stryger Larsen, Malmö FF, Back: 7
En av ytterbackens bästa insatser i den himmelsblåa tröjan där han lyckas med det mesta. Får Zeneli att prova lyckan på andra kanten efter att i stort sett ha raderat honom ur matchbilden ur stora delar av första halvleken. Den höga utgångspositionen ser riskabel ut men med uppbackning från Jansson är det tvärtom en anledning till att han är framgångsrik i sitt spel.

Erik Botheim, Malmö FF, Anfallare (ut 83′): 7
Tar kampen mot Elfsborgs mittbackar och den resulterar i att Malmö kan kvittera innan paus. Den delikata lyftningen över backlinjen öppnar upp för 2-1 i andra halvlek och Botheim är därmed involverad i båda lagets mål. Verkar trots det vara besviken då han vädrar sitt missnöje när han byts ut.

Matchens bästa spelare:
Isaac Kiese Thelin, Malmö FF, Anfallare: 7
Tydlig uppspelspunkt som ofta och gärna nyttjas av sina lagkamrater. Nickar tillbaka bollen till Pena som kan ta ett avslut under slutet på den första halvleken och i den andra är det peruanen som bjuder tillbaka genom att assistera skyttekungen till 2-1. Ett bra länkspel med sina lagkamrater, fyra egna avslut och det matchavgörande målet gör att allsvenskans skyttekung utmärker sig som planens främsta för kvällen, i konkurrens med flera himmelsblå spelare.

Matchens bästa spelare: Isaac Kiese Thelin, Malmö FF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg:

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.Bollsvenskans spelarbetyg:

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.