VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: NOR – DIF (1-3) – “Samuel Dahls insats lär få Bosse Anderssons telefon att ringa”

Djurgårdens IF bortabesegrade IFK Norrköping efter starka insatser av bland andra Samuel Dahl och Deniz Hümmet. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Tim Prica, IFK Norrköping, Anfallare (ut 46′): 3

Protesterar sig till en varning efter dryga kvarten men det är också i princip det enda vi ser utav Prica. Helt anonym under de 45 minuter han spelar och utbytt i paus.

Daniel Eid, IFK Norrköping, Back: 3

Har det tufft mot Djurgårdens farliga vänsterkant. Tobias Gulliksen kommer visserligen sällan förbi på egen hand men tillsammans med Samuel Dahl kan de skapa många chanser från Eids kant. Att han bara vinner en av fem dueller blir symboliskt för hur svårt det var att hantera gästerna. Minimalt offensivt avtryck i matchen men slår ett väl avvägt inlägg till Christoffer Nyman som nickas över.

Yahya Kalley, IFK Norrköping, Back (ut 75′): 4

Har problem på sin kant och är nära att styra in en boll i eget mål. Frustrerad under den första halvleken och sparkar ner Leach Holm sent med en varning som följd. Vårdad med bollen och hade behövt mer understöd för att lösa försvarsspelet bättre.

Ture Sandberg, IFK Norrköping, Mittfältare (ut 75′): 4

Lyckas inte i sitt försvarsspel varken på egen hand eller tillsammans med Eid. Att Sandberg ofta spelas över gör också att Eid hamnat i numerärt underläge och deras kant läcker. Han assisterar till Norrköpings reducering med en av de få passningar han slår i matchen.

Max Watson, IFK Norrköping, Back: 4

Avvärjer flera inspel med ett bra positionsspel och är nära att få huvudet på en hörna i offensivt straffområde. Har det svårare med Djurgårdens rörlighet och låter framförallt Deniz Hummet operera lite för fritt centralt i planen.

Isak Sigurgeirsson, IFK Norrköping, Mittfältare: 4

Springer mycket, ger och tar smällar men får inte ut så mycket offensivt utöver det överlånga inlägget som seglar in i bortre och ger Norrköping nytt liv i matchen. Förlorar de flesta duellerna och står överlag för en ganska svag insats.

David Mitov Nilsson, IFK Norrköping, Målvakt: 4

Kan inte lastas för något av baklängesmålen och gör det som förväntas i övrigt men hade behövt rädda något av målen för att få ett godkänt betyg. Har en otacksam uppgift med många avslut mot eget mål och även om han inte överpresterar på något sätt så hade siffrorna kunnat vara ännu större.

Samuel Leach Holm, Djurgårdens IF, Mittfältare (ut 59′): 5

Han hamnar ofta i den sittande rollen mellan lagets mittbackar och styr många uppspel. Han vågar slå de svåra bollarna som slår ut Norrköpings lagdelar men hade behövt en lite högre träffprocent på dessa. Tar gärna egna initiativ och långskottet i matchinledningen styrs i ribban.

Christoffer Nyman, IFK Norrköping, Anfallare (ut 75′): 5

Håller gästernas mittbackar sysselsatta men får inte ut så mycket av sitt hårda arbete. Löper sig förbi efter lite drygt tio minuter och skulle nog ha haft en straff efter att ha blivit fälld. Det enda avslutet i matchen är en nick som går över efter en timme.

Ismet Lushaku, IFK Norrköping, Mittfältare (ut 90′): 5

Han städar bra framför egen backlinje och vinner majoriteten av sina dueller. Bryter flera anfall och värderar bra när bollen ska behållas lågt ned i planen eller tas framåt.

Amadeus Sögaard, IFK Norrköping, Back: 5

Backlinjens främsta som vinner nästan alla sina dueller. Positionsspelet sitter som det ska och mittbacken tar gärna bollen framåt i planen efter att ha vunnit den.

Arnor Traustason, IFK Norrköping, Mittfältare: 5

Det är tydligt att islänningen är hjärtat på mittfältet och han visar sin klass flera gånger. Leveransen från hans fötter är vital för att laget ska skapa något i anfallsväg. Lägger inte heller fingrarna emellan i försvarsspelet och återerövrar bollen vid flera tillfällen.

Jacob Widell Zetterström, Djurgårdens IF, Målvakt: 5

Utöver reduceringen har målvakten full kontroll på sitt straffområde och är offensiv i detsamma när det behövs. Sätts inte på några större prov och matchtröjan är nog mest fuktigt för att det regnade under kvällen.

Peter Therkildsen, Djurgårdens IF, Back: 5

Följer gärna med offensivt och löper sig till ett par längre passningar som kan slås in i straffområdet. Har en större volym passningar in i motståndarnas straffområde än man fått under Piotr Johansson men defensivt är han lite svagare även om dansken inte sätts på några större utmaningar.

Oskar Fallenius, Djurgårdens IF, Anfallare (ut 82′): 5

Löper mycket men får inte så mycket med sig. Slår in 2-0 men vinkas av för offside och det är det som skapas i anfallsväg under den första halvleken. Bättre i den andra och är nära att få utdelning på sitt hårda arbete.

Tokmac Nguen, Djurgårdens IF, Mittfältare: 6

Ständigt spelbar och samspelet med Hummet är vackert, inte minst då han assisterar osjälviskt till 1-0. Väger annars lite lätt i närkamperna och har problem när motståndarna kommer nära. Han önskade nog en större utdelning i matchen men hans blotta närvaro drar till sig uppmärksamhet och det öppnar ytor för lagkamraterna.

Vito Hammershøy-Mistrati, IFK Norrköping, Anfallare (in 46′): 6

Är en injektion när han byts in och utmanar sin gärna försvarare. Har ett tungt skott efter tio minuter som kunnat leta sig in i det bortre hörnet och friställer en offsidestående Christoffer Nyman. Stärkte sina chanser att starta i nästa omgång.

Miro Tenho, Djurgårdens IF, Back: 6

Sätter knappt en fot fel under matchen med ett klokt positionsspel och är robust i närkampsspelet. Visar prov på den fina uppspelsfoten vid flera tillfällen och har en hög passningsprocent på de längre passningarna, det imponerar.

Jacob Une Larsson, Djurgårdens IF, Back: 6

Har flera tuffa dueller mot Christoffer Nyman redan från start och kunde mycket väl ha orsakat en straff i matchinledningen. Ser ut att ha en stor dos självförtroende och vågar ta initiativ med längre krossbollar som sitter där det är tänkt.

Albin Ekdal, Djurgårdens IF, Mittfältare (in 59′): 6

Den bästa insatsen i den blårandiga tröjan? Vinner mycket boll och tar egna initiativ framåt i planen. Ordnar frisparken som Besard Sabovic knorrar in och äger mittplan under sin halvtimme på planen.

Tobias Gulliksen, Djurgårdens IF, Anfallare: 7

Ligger bakom väldigt mycket tillsammans med Samuel Dahl på sin kant. Norrköping har svårt att få tag i norrmannen och han tappar sällan bollen. Han vinner samtidigt många av sina dueller och placerar in 2-0 med ett väl avvägt avslut i bortre hörnet. Han får vara så avgörande som det är tänkt att han ska vara med den prislappen som fanns runt halsen när han värvades.

Besard Sabovic, Djurgårdens IF, Mittfältare: 7

Ligger konstant nära och stör sina motståndare och får en varning efter att ha orsakat för många frisparkar. Styr mycket av Djurgårdens spel och fördelar bollen över hela planen. Vinner mycket boll och får kröna sin insats med en drömfrispark som avgör matchen. Ytterligare en stark insats från mittfältaren.

Deniz Hümmet, Djurgårdens IF, Anfallare (ut 73′): 7

En av planens främsta spelare nickar in matchens första mål och assisterar till det andra. Har verkligen hittat sin roll i laget och trivs både som uppspelspunkt centralt som att gå i djupled. Har flera fina kombinationer tillsammans med sina lagkamrater och är självskriven på sin position som nia i Djurgården.

Matchens bästa spelare:
Samuel Dahl, Djurgårdens IF, Back: 8

Matchens främsta spelare sköter försvarsspelet på ett så självklart sätt att en stor del av tiden kan tillbringas i offensiv riktning. Är regissören till gästernas andra mål och äger sin kant åt båda håll. Har många egna initiativ där han transporterar bollen framåt i planen utan att tappa den och likaså flera inlägg in i straffområdet sätter Norrköpings backlinje på prov. Har en imponerande tajming i allt han gör oavsett om det handlar om att återerövra bollen eller dribbla sig förbi sin motståndare. Landslagsbacken kommer sannolikt att bli kallad till nästa landslagssamling om han fortsätter leverera på denna nivå, och samtalen till Djurgårdens sportchef Bosse Anderssons telefon lär bli frekventa under de kommande veckornas transferfönster.

Matchens bästa spelare: Samuel Dahl, Djurgårdens IF. Foto: Bildbyrån.

 

Bollsvenskans spelarbetyg

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.