Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

JA: 687

NEJ: 241

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: NOR – VÄR (0-4) – “Fem avslut och två mål från en stekhet Johnbosco Kalu”

Orubblig bortaseger när Värnamo körde över Norrköping på Platinumcars Arena. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Kevin Jansson, IFK Norrköping, Back: 3
Missar att fånga upp Kalu vid 1-0 och är den som tappar bollen till densamma när han gör 2-0. Passningsspelet håller låg standard och han slår bort tvåsiffrigt antal längre bollar. Den svagaste spelaren på planen för kvällen.

Annons:

Daniel Eid, IFK Norrköping, Mittfältare (ut 46′): 4
Är nära att bli målskytt direkt i matchinledningen men avslutet räddas ut till hörna. Går hårt åt Viktor Bergh i duellerna och får en välförtjänt varning i slutet på den första halvleken efter ett flertal incidenter.

Vito Hammershoy-Mistrati, IFK Norrköping, Mittfältare (in 46′): 4
Kommer inte alls in i matchbilden och de få passningarna han får blir det inte mycket utav. Låga 64% i passningsprocent och inte en enda krossboll som hittar fram till rätt adress.

Yahya Kalley, IFK Norrköping, Back: 4
Fyller gärna på i offensiv riktning men det lämnar också stora hål på vänsterkanten. Slår sällan bort bollen men utmärker sig inte heller varken offensivt eller defensivt i matchen. Hade behövt en klokare värdering och bättre positionsspel för att täppa till på sin kant.

Oscar Jansson, IFK Norrköping, Målvakt: 4
Med fyra insläppta mål på hemmaplan är det inte kul att vara målvakt men faktum är att Jansson står för några bra räddningar som håller siffrorna nere. Det går inte att lasta honom för förlusten, problemen för Norrköping börjar längre fram i planen.

Hampus Näsström, IFK Värnamo, Mittfältare: 4
Duktig på att nyttja sin storlek, inte minst på fasta situationer där han nickar bort flera inspel men oj så slarvig han är med bollen. I matchens inledning tappar han bollen vid tre tillfällen som leder till omställningar för Norrköping och han ska vara tacksam för att de inte får utdelning, då hade matchen kunnat sluta annorlunda.

Ismet Lushaku, IFK Norrköping, Mittfältare (ut 46′): 5
Slår en fin längre boll i djupet till Prica som resulterar i en omdiskuterad straffsituation. Frustrerad när spelet inte fungerar och varnas efter en ful tackling bakifrån. Utbytt i paus efter en ganska anonym insats.

Jesper Ceesay, IFK Norrköping, Mittfältare (in 46′): 5
Byts in i paus med den energi som laget behöver och den stora arbetskapaciteten ser vi från start. Har en viktig brytning i inledningen av andra som förhindrar 0-2. Klok med bollen och Ceesay är inte anledningen till att det rinner iväg under den andra halvleken, tvärtom hade det kunnat bli större siffror utan honom.

Dino Salihovic, IFK Norrköping, Mittfältare (in 46′): 5
En riktig “nästan”-insats där han vid flera tillfällen är nära att göra skillnad men inte riktigt når hela vägen fram. Gör nytta defensivt där en stor mängd defensiva löpningar förhindrar att siffrorna blir ännu större.

Anton Eriksson, IFK Norrköping, Back: 5
På det individuella planet gör Eriksson en ganska bra insats. Vinner majoriteten av sina dueller, håller en hög passningsprocent och är nära att kvittera om han fått träff på Traustasons frispark. Är trots det en del av en backlinje och ett lag som inte håller ihop och det gör att betyget inte kan bli högre än godkänt när man förlorar på sättet som man gör.

Max Watson, IFK Norrköping, Back (ut 46′): 5
Den stora stöttepelaren i lagets backlinje som försöker att hålla ihop laget. Är ofta den som räddar laget när Värnamo radar upp chanser under en period. Skadar sig olyckligt i det sista som händer i den första halvleken.

Ajdin Zeljkovic, IFK Värnamo, Mittfältare (ut 71′): 5
Fortfarande lite ringrostig efter sin frånvaro men visar stundtals upp vad han kan. Hittar samspelet med Engvall vid några tillfällen och de är en svårstoppad duo. Få misstag från hans fötter men inte lika framträdande som han har en tendens att vara när formen är på topp.

Arnor Traustason, IFK Norrköping, Mittfältare (ut 76′): 5
En högerfot som få andra har på planen visas upp på en frispark efter 19 minuter som är nära att nickas in. Är inte inblandad i så mycket under den första men betydligt bättre i andra där han får utgå från en central position och röra sig fritt över större ytor. Åker på några smällar och byts ut när matchen är avgjord.

Tim Prica, IFK Norrköping, Anfallare: 5
Bra leverans på de fasta situationerna och löpvillig i djupled vid många tillfällen, inte minst när han hamnar i straffsituationen med Rasheed. Står för nästan hälften av lagets avslut på mål och är en av få som hotar i offensiv riktning.

Christoffer Nyman, IFK Norrköping, Anfallare (ut 84′): 5
Är det hjärtat som laget behöver men det blir ofta en “one man show” då han drar iväg. Starka genombrott med bollen och löpvillig när han skapar oreda vid flera tillfällen men han arbetar i en för tillfället dysfunktionell miljö.

Wenderson, IFK Värnamo, Back: 6
Placeras i en något ovan roll som mittback men löser det bra utan och gör det klokt i att spela ett riskfritt spel. Sticker fram och bryter uppspel när tillfälle ges och står i vägen för inspel i boxen med sin storlek.

Albin Lohikangas, IFK Värnamo, Back: 6
God kontroll på omgivningen och känns trygg oavsett om han är i position eller tvingas ur den. Följer med motståndare i djupled och möter de högre upp i planen med framgång i båda sätten att försvara. Sätts inte på några större prov och därför blir inte betyget högre.

Junior Adjei, IFK Värnamo, Mittfältare (ut 82′): 6
Inte lika djupledsgående som han varit i perioder men rör sig över stora ytor och är svår att hantera för hemmalaget. Det mesta sker dock i ofarliga delar av planen och öppnar möjligheter för hans lagkamrater snarare än för han själv. De två avsluten han tar blockeras och det är aldrig nära att han blir målskytt.

Isak Ssewankambo, IFK Norrköping, Mittfältare: 6
Hemmalagets främsta spelare gör stor nytta på mittfältet och har en stor del i att laget inte faller ihop mer och snabbare än vad de gör. Inblandad i många dueller på mittplan med flera bollvinster som följd. En av få i Norrköping som kommer undan med hedern i behåll.

Freddy Winsth, IFK Värnamo, Back: 7
Väldigt solid i sitt sätt att försvara när han stänger ner sin kant på ett bra sätt. Funktionell med bollen där han spelar enkelt och underlättar för såväl sig själv som sina lagkamrater.

Victor Larsson, IFK Värnamo, Back: 7
En klippa i backlinjen, inte minst då han får spela ihop med Wenderson som inte har många minuter i mittlåset. Lugnt och metodiskt försvarsspel som gör att laget håller ihop på ett bra sätt. Norrköping får ofta hota från distans av den anledningen och Larsson har en stor del i att man inte hittar in centralt.

Jonathan Rasheed, IFK Värnamo, Målvakt: 7
Radar upp räddningar under den första kvarten och den här matchen hade kunnat utvecklas i en annan riktning utan målvaktens insats. Bra matchen igenom och står för sex räddningar under matchen varav flera håller en hög nivå.

Viktor Bergh, IFK Värnamo, Mittfältare: 7
Ställer till med problem oavsett vilken motståndare han får möta och har en stor del i att Eid blir avplockad i paus. Bra leverans på fasta situationer och slår ett inlägg med hög pricksäkerhet då han assisterar Kalu till 1-0. En bra insats rakt igenom där han får betalt för alla löpningar med en poäng i protokollet.

Gustav Engvall, IFK Värnamo, Anfallare (ut 88′): 7
Briljant passning i djupled som öppnar upp för Viktor Bergh och 1-0. En nyckel i det offensiva spelet som nyttjas av flera lagkamrater och samspelet sitter med alla offensiva lagkamrater. Inte minst Kalu som han assisterar till 2-0.

Matchens bästa spelare:
Johnbosco Kalu, IFK Värnamo, Anfallare: 8

Stöter in matchens första mål i öppen kasse och kombinerar sig framåt i planen tillsammans med sina lagkamrater vid flera tillfällen. Har ett distansskott som räddas ut till hörna efter en halvtimme, ytterligare en bra chans att bli målskytt några minuter senare och i den andra halvleken rundar han Jansson och gör 2-0. Har fem avslut, fyra stycken som träffar mål och två som går in – det säger det mesta kring hur involverad- och avgörande anfallaren var. Man får vibbar av den gamla Djurgårdsanfallaren Michael Olunga som fick sitt genombrott under en höst och såldes för stora pengar. Kalu är matchens förgrundsfigur och den enskilt största anledningen till att laget vinner den här matchen.

Matchens bästa spelare: Johnbosco Kalu, IFK Värnamo. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg:

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.Bollsvenskans spelarbetyg:

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.