VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

LANDSLAGSTRUPPEN: Fokus på Anton Salétros – vårens prestationer synade

Vi tittar närmare på Anton Salétros i samband med att han tagits ut till svenska landslagets junitrupp. Vi synar offensiva och defensiva nyckeltal, och visualiserar prestationen både 2024 och 2023. Hur står sig Saletros mot det allsvenska snittet för spelare med samma eller motsvarande position och utgångsläge?

AIK:s Anton Salétros knep en åtråvärd mittfältsplats i den svenska junitruppen. Salétros har presterat relativt väl i ett AIK som just nu har utmaningar. Sticker ut i lyckade dribblingar, passningar till sista tredjedelen, och antalet defensiva dueller. Vi har även tittat på prestationen 2023, där han låg oerhört högt i bland annat förväntade assist.

Anton Salétros, som tidigare varit framgångsrik i bland annat norska Sarpsborg 08, representerade innan AIK franska Caen. Han var 2023 en del av ett framgångsrikt räddningspaket som tack vare en stark höst säkerställde att AIK spelade allsvenskt även 2024. Detta belönas nu med förtroende från landslagstränare Jon Dahl Tomasson, även om han inte varit fullt lika dominant 2024 som han var i Allsvenskan 2023.

Annons

Den underliggande datan indikerar att Salétros under 2024 inte riktigt hittat samma harmoni i de offensiva relationerna med sina medspelare. AIK har under säsongen även drabbats av skador som tvingat tränare Henning Berg att hitta nya lösningar på mittfältet.

Image