Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 8 194

NEJ: 4 288

Spelarbetyg: BKH – VÄR (1-1) | “Jeremy Agbonifo visar klass och skapar övertag, ett mål och bud på ett avgörande”

IFK Värnamo knep en viktig poäng i bottenstriden när man kryssade borta mot BK Häcken. Hemmalagets Jeremy Agbonifo visade klass genom att göra sitt första allsvenska mål, och var även nära att avgöra under matchens slutskede. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Srdjan Hrstic, BKH, Anfallare: 4
Duktig i presspelet men får främst arbeta felvänd när Häcken har bollen. Är den spelare som har bollen vid minst antal tillfällen av alla som spelar 90 minuter och har inte ett avslut under hela matchen.

Carl Johansson, VÄR, Mittfältare (in 65′): 5
Vinner sina närkamper men slår bara en passning under den halvtimme han spelar och med det gör han ett väldigt litet intryck under en period där Värnamo har en hel del boll.

Marco Bustos, VÄR, Anfallare (in 65′): 5
Aktiv under sin tid på planen där det dribblas, slås inlägg och tas fasta situationer. Får dock inte den utdelningen som han hade hoppats på.

Pontus Dahbo, BKH, Mittfältare (ut 65′): 5
Varnas efter tre minuter då han sparkar ner en motståndare på mittplan. Har två chanser att bli målskytt i mitten av den andra halvleken men missar båda två från nära håll. En godkänd insats med mersmak.

Freddy Winsth, VÄR, Back (ut 65′): 5
Gör en godkänd insats i en match där det mesta sker på den andra kanten. Lyckas dock hålla kontroll på Inoussa på ett bättre sätt än vad många ytterbackar gjort under året.

Julius Lindberg, BKH, Back: 5
Har det tufft under matchinledningen men ligger bakom lagets första mål då han följer med framåt och slår ett bra inspel i straffområdet som är upprinnelsen till 1-0. Det summerar ytterbackens insats bra där ett starkt anfallsspel varieras med ett lite svagare försvarsspel.

Even Hovland, BKH, Back: 5
Med ett klokt positionsspel står mittbacken rätt vid flera tillfällen när inspel görs i Häckens straffområde. Det klumpiga agerandet när Engvall ska stoppas i eget straffområde gör dock att han fäller anfallaren som tilldelas den straff som gästerna kan kvittera på.

Zeidanne Inoussa, BKH, Anfallare (ut 46′): 5
Får 45 minuter på planen oavsett om han vilas inför det kommande mötet med Heidenheim så har inte yttern en av sina bättre dagar. Är inte svag men kommer inte till på det sättet som vi ofta ser. Visar sin fart vid enstaka tillfällen och noteras för assisten till 1-0 då hans blockeras på en försvarare innan det hamnar hos Agbonfio som slår in den i mål.

Luke Le Roux, VÄR, Mittfältare (ut 86′): 5
Bildar en stark duo tillsammans med Wenderson på gästernas mittfält under matchens inledning men faller ur matchbilden en del. De flesta passningarna går via Wenderson och Le Roux lyckas inte med de längre bollarna. Bra i det enklare, svagare i det svårare – så kan man motivera ett betyg som når upp till godkänt.

Samuel Leach Holm, BKH, Mittfältare (ut 85′): 5
Inleder marchen med ett par fina leveranser från fasta situationer som lagkamraterna är nära att få träff på men därefter syns han inte till så mycket. Står mest för enkla passningar i speluppbyggnaden men gör nästan 90 minuter i sin hemmadebut.

Simon Thern, VÄR, Anfallare (ut 65′): 5
När Värnamo lyckades skapa något under den första halvleken så var Simon Thern inblandad i det mesta. Mattas dock av och under delar av matchen ser vi honom främst när fasta situationer ska slås.

Mikkel Rygaard, BKH, Mittfältare (in 65′): 5
Visar sig spelbar så fort han kommer in och vill göra avtryck i matchen. Det lyckas han dock inte med trots att han får en stor chans att avgöra med frisparken i matchens slutminuter som går utanför.

Victor Larsson, VÄR, Back: 5
Lyckas inte få bort inspelet i samband med att Häcken gör 1-0 men det är inte på något sätt Larssons fel att det blir mål, bollen studsar inte lagets väg i sekvensen. Backens passningsfot är viktig i både uppspel som de gånger han kommer fram i planen för att slå inlägg men han väger lite lätt mot motståndarnas anfallare.

Gustav Engvall, VÄR, Anfallare: 5
Duktig när han drar iväg i djupled utan boll och den får han springa utan under stora delar av matchen. Slår bara nio passningar under 90 minuter och det är ett tydligt tecken på hur lite involverad han är is pelet. Hamnar dock i rampljuset då han ordnar straffen som Värnamo kan kvittera på.

Annons

Viktor Andersson, VÄR, Målvakt: 6
Vass dubbelräddning på Dahbos möjligheter i mitten på den första halvleken men får strax efteråt se sig överspelad då hemmalaget gör 1-0. Över 90 minuter gör Andersson en bra match även om han inte behöver “stå på huvudet” för att rädda poängen åt gästerna.

Andreas Linde, BKH, Målvakt: 6
Läser spelet bra och är lika trygg med bollen som utespelarna i hemmalaget. Lyckas inte rädda straffen men tar de bollar han förväntas göra utöver det.

Emin Grozdanic, VÄR, Back: 6
Står i vägen för avslut och inlägg vid flera gånger men när han utmanas av pigga Agbonifo får han jobba hårt. Plus för att han bidrar offensivt med såväl egna avslut som inlägg.

Wenderson, VÄR, Mittfältare: 6
Kontrollerar tempot på lagets mittfält och är vital för att man kan hålla i bollen i den svåra bortamatchen. Stark när han kommer nära sina motståndare och vinner bollen vid flera tillfällen på ren fysik.

Ajdin Zeljkovic, VÄR, Anfallare (ut 80′): 6
Kylig när han förvaltar Värnamos straffspark till 1-1 med kvarten kvar och det kunde ha blivit mer än så. Har känts på gång under flera matcher nu och i den här matchen har han fyra avslut. Bli inte förvånad om Zeljkovic gör flera mål under de kommande omgångarna.

Ali Youssef, BKH, Anfallare (in 46′): 6
Visar sig aktiv direkt efter att han blivit inbytt i paus och är nära att bli målskytt redan efter två minuter. Det händer en hel del kring yttern när han får bollen och han förtjänade större utdelning än han fick.

Simon Gustafsson, BKH, Mittfältare: 6
Skicklig när han vänder bort motståndare för att skapa yta till sig själv. Visar vid flera tillfällen att han har en av planens främsta passningsfötter i uppspelen men när det närmar sig offensivt straffområde är han slarvigare än vanligt. Gör dock ett stort jobb på mitten och en sammantaget bra match.

Marius Lode, BKH, Back: 6
Väldigt trygg i sig själv och slår knappt bort en passning under hela matchen. Tar inga större risker varken med eller utan boll och är stabil under hela matchen.

Michael Steinwender, VÄR, Back: 6
Den tydliga generalen i lagets backlinje får ta stort ansvar för såväl sig själv som andra. Lyckas vinna viktiga dueller och bryta passningar som förhindrar hemmalaget att anfalla med fart.

Jacob Laursen, BKH, Back (ut 85′): 6
Slår in flera inlägg i straffområdet som är nära att ge dansken en assist i protkollet. Får en tuff smäll i den andra halvlek och strax efter att Värnamo har kvitterat står han för en ful smäll som ger ytterbacken en varning, en trolig reaktion på de två situationerna dessförinnan.

Frank Junior Adjei, VÄR, Mittfältare: 7
Gör ett stort defensivt arbete på sin kant och är svårpasserad tillsammans med sin försvarare. När han får chansen i offensiv riktning hotar han vid flera tillfällen med såväl dribblingar som passningar. En bra insats där han är den som skapar mest oreda hos hemmalaget.

Jeremy Agbonifo, BKH, Anfallare: 7

Fastnar ofta på sin motståndare och kommer sällan förbi i matchens inledning. Visar dock sin klass när han väl får utrymme och gör sitt första allsvenska mål efter en knapp halvtimme. Därefter släpper det och han skapar ett övertag på sin motståndare. Dribblar sig förbi vid flera tillfällen och är nära att nicka in sitt andra mål på ett inlägg i matchens slutskede. Är den spelare som har störst påverkan på matchresultatet, hade kunnat ändra det yttligare och får ses som planens främsta.

Matchens bästa spelare: Jeremy Agbonifo, BKH. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.