VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

  JA: 690

  NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: DIF – HBK (2-0) – “Dominant med 99% lyckade passningar och ny roll på mittfältet”

Ny säker seger för Djurgården när Halmstad besegrades. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Viktor Granath, Halmstad, Anfallare (ut 68′): 4

Har nog en rygg som ömmar när han vaknar imorgon bitti efter den relativt tuffa behandlingen Djurgårdens mittbackar utsätter honom för. Får en tackling i ryggen vid några tillfällen och det är tydligt att man vill ha koll på honom som uppspelspunkt. Vinner flera dueller men i boxen är han mindre framgångsrik där båda avsluten blockeras.

Mohammed Naeem, Halmstad, Anfallare (ut 68′): 4

Kommer inte alls till sin rätt i matchen då Halmstad knappt får låna bollen under den första halvleken. Har bara en bollkontakt i straffområdet och får inte visa prov på sin snabbhet för att skapa målchanser genom den. Slarvar ofta med bollen när han väl får den och nästan hälften av passningarna slås bort.

Joseph Baffo, Halmstad, Back: 4

Har svårt att hänga med när hemmalaget drar upp tempot och varningen han drar på sig är det tydligaste tecknet på det. Vinner inte en enda duell i matchen och det visar just att han inte kommer tillräckligt nära sina motståndare.

Tim Erlandsson, Halmstad, Målvakt: 4

Inledningen på matchen var nog bland det svettigare målvakten har varit med om men Djurgårdens offensiv mattades av med tiden och därmed kom Erlandsson in i matchen. Står för några räddningar i matchen men blir inte så avgörande som han var mot Häcken i den förra omgången.

Gisli Eyjolfsson, Halmstad, Mittfältare (ut 85′): 4

Möter en av seriens bästa vänsterbackar och det syns att det här blev en tuff uppgift. Framförallt defensivt har han svårt att hänga med och lämnar ofta sin ytterback ensam utan understöd.

Jonathan Svedberg, Halmstad, Mittfältare (ut 76′): 4

Tvingas till en varning då han inte hinner med när Djurgården drar upp tempot. Spelar upp sig efter pausen och är trygg i bollen då han fördelar den över planen tillsammans med Al-Ammari.

Deniz Hümmet, Djurgården, Anfallare: 5

Trots att han står för en assist så hamnar han i skymundan i jämförelse med sina lagkamrater. Faktum är att han är den spelare som gör 90 minuter som får bollen vid minst antal tillfällen. Har några avslut som fastnar på en motståndare innan de når mål. Han gör ingen dålig match, är bara inte så involverad som han varit under de senaste omgångarna.

Rasmus Wiedesheim-Paul, Halmstad, Anfallare (in 68′): 5

Gör ingen större skillnad när han byts in. Får bollen vid åtta tillfällen men har den varken i straffområdet eller kommer till avslut.

Birnir Ingason, Halmstad, Anfallare (in 68′): 5

Det är sällan man ser en spelare som har fler avslut än passningar men så var fallet för islänningen i matchen. Även om han blir inbytt och inte spelar mer än 20 minuter så får han iväg tre stycken avslut varav ett träffar mål. Är en av gästernas farligaste spelare i offensiv riktning.

Phil Ofosu-Ayeh, Halmstad, Back: 5

Lämnades ofta ensam mot hemmalagets vänsterkant under början på matchen och hade det svårt. Blev ofta överspelad och det ledde till en mängd chanser. Är dock svår att komma förbi och använder sin fysik bra emellanåt. Var dock tydligt irriterad, något både Gulliksen och Sabovic fick känna på.

Gabriel Wallentin, Halmstad, Back: 5

Den bättre av de två mittbackarna som lyckas hålla Deniz Hümmet felvänd vid flera tillfällen där han annars kunnat vända upp. Står i vägen vid några tillfällen och avvärjer inspel som kunnat göra förlusten större än den blev.

Amir Al-Ammari, Halmstad, Mittfältare: 5

Den offensiven Halmstad visar upp har ofta sitt ursprung ifrån Al-Ammaris fötter. Får som vanligt förtroendet från de fasta situationerna men är även viktig i det öppna spelet. Har dock svårt att få grepp om mittfältet och hamnar stundtals på efterkälken där han gnager på motståndarnas hälsenor.

Villiam Granath, Halmstad, Mittfältare: 5

Vänsterkanten är den bättre av de två och Granath kompletterar Vinicius på ett bra sätt. Slår sällan bort bollen oavsett om det är en kortare och enklare boll eller en längre. Har även flera situationer då han återerövrar bollen och det är avgörande för laget vid ett par tillfällen.

Vinicius Nogueira, Halmstad, Back: 6

Halmstads bästa spelare är stundtals den bästa försvarsspelaren och det vassaste hotet offensivt. Slår flera fina inlägg och är lugn med bollen i perioder där laget behöver andas. Håller även ganska god koll på sin motståndare och löser det defensiva spelet relativt väl.

Miro Tenho, Djurgården, Back: 6

Gör en stabil insats och har god kontroll på gästernas anfallare. De har inte mycket att hämta i närkamperna där finländaren vinner 8 av 9 och även passningsspelet håller en hög kvalité där de flesta når rätt adress. Hade kunnat få ett högre betyg om han sattes på större prov men att han inte gör det är också ett resultat av bra spelförståelse och positionsspel.

Jacob Une Larsson, Djurgården, Back: 6

Det är imponerande hur Une Larsson har klivit in från att ha varit fast på bänken till att bli en självklar del av backlinjen och lagkapten i Danielsons frånvaro. Visar med hela sin uppenbarelse att han ska leda laget både genom uppmuntrande applåder och resolut närkampsspel. Har flera sekvenser där han smäller på Halmstads anfallare i ryggen så att de inte kan vända upp och etablera anfall.

Gustav Wikheim, Djurgården, Anfallare (ut 77′): 6

Utmanar ofta och gärna men gör det med blandat resultat då Vinicius är en Allsvensk ytterback av hög kaliber. De går en härlig duell där det ges och tas men Wikheim inte kommer förbi i den grad som han vill. Oroar dock försvaret vid flera tillfällen och blir matchens första målskytt när han styr in 1-0 efter några minuter.

Piotr Johansson, Djurgården, Back: 7

Ser ut att aldrig kunna sluta springa och löser sina defensiva uppgifter ena stunden för att i nästa pressa Erlandsson i Halmstads mål vid dennes uppspel. Halmstad har svårt att komma runt på hans kant och det är egentligen främst en offensiv slutprodukt som hade kunnat höja betyget ytterligare.

Tobias Gulliksen, Djurgården, Anfallare: 7

Får ganska mycket boll och ligger bakom mycket på sin vänsterkant i inledningen av matchen. Har lekstuga tillsammans med Samuel Dahl under den första halvan av första halvleken. Värderar klokt i när han ska gå på insidan och när han ska släppa bollen i korridoren. Kommer dessvärre inte hela vägen i sin offensiva slutprodukt då inläggen tenderar att bli för långa och skotten smiter utanför.

Samuel Dahl, Djurgården, Back: 7

Lika viktig för försvarsspelet som anfallsspelet och kavalkaden av offensiva löpningar och inlägg under den 20 minuterna var något utöver det vanliga. Fullt naturligt att den frenesin mattas med tiden och han är främst bidragande till att laget håller tätt under den andra halvleken.

Jacob Widell Zettersström, Djurgården, Målvakt: 7

Sätts inte på några större prov utav Halmstad men han räddar de få avslut som når mål. Äger sitt luftrum och visar fina fötter vid flera tillfällen, något man inte är helt bortskämd med. Det mynnar ut i att han får en assist på Tokmac Nguens 2-0 mål samtidigt som han håller nollan för femte raka matchen.

Tokmac Nguen, Djurgården, Anfallare (ut 61′): 7

Visar vilken kvalité han håller vid flera tillfällen och kommer att bli avgörande för Djurgården vid flera tillfällen den här säsongen. Härligt hal med bollen och svår att komma åt oavsett om han dribblar eller kombinerar sig förbi med sina lagkamrater. Duktig på både de små ytorna såväl som när han får utrymme och det ser vi inte minst då han avgör matchen med sitt 2-0 mål efter en lång löpning och ett klassavslut.

Besard Sabovic, Djurgården, Mittfältare: 8

Det kan sitta en lagkapten och en lagkamrat med hundratals matcher i Serie A på bänken men de sitter där av en anledning, det är få som är bättre än Besard Sabovic just nu. Han äger sitt mittfält på nytt, och behärskar alla delar av spelet. Slår väl avvägda crossbollar, inlägg på ett tillslag, kortare passningar som skär genom lagdelar och har flest tacklingar i matchen. I Rasmus Schullers frånvaro har Sabovic verkligen tagit chansen och han balanserar Djurgårdens mittfält på ett utomordentligt sätt just nu.

🏅Matchens bästa spelare: Lucas Bergvall, Djurgården, Mittfältare: 8

Tog ett steg tillbaka i planen från sin “nummer tio”-position och gör det med bravur. Sätter knappt en fot fel och det finns ingen spelare på planen som överglänser Bergvall i matchen. Utöver de mjuka värdena i hur han ser ut när han dansar fram på mittfältet så är de underliggande siffrorna oerhört starka genom hela matchen. 99% i passningsprocent, 100% lyckade dribblingar, 20 passningar till sista tredjedelen och sju av åtta långa passningar till rätt adress. Utöver att motståndarna inte kommer åt honom själv med bollen så är han oerhört viktig i hur hemmalaget vill spela och anledningen till att det ser ut som det gör stundtals. Efter en kortare formsvacka pekar alla pilar rakt upp i luften och matchens bästa spelare har två matcher kvar innan flytten till London och det ser ut som att han ska göra allt för att avsluta med på bästa tänkbara sätt.

Image

Annons:
Bollsvenskans spelarbetyg:
Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.
 • 1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
 • 2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
 • 3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
 • 4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
 • 5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
 • 6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
 • 7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
 • 8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
 • 9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
 • 10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.