VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: DIF – IFE (2-0) – “Anfallarens bästa insats i Djurgården”

Djurgården besegrade Elfsborg på Tele2 Arena. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Dion Krasniqi, Elfsborg, Anfallare (ut 46′): 4
Blir matchens första byte och det säger en del om hans match. Det kanske låter som att han var direkt dålig och så var inte fallet, han var bara inte involverad och när han väl fick bollen lyckades han inte förvalta den. Otacksam uppgift i en halvlek där Djurgården hade bollen under drygt 70% av tiden.

Annons:

Simon Hedlund, Elfsborg, Anfallare (ut 63′): 4
Lyckas komma loss från Dahls bevakning vid ett par tillfällen i den första halvleken men det blir inte så mycket mer än en skapad hörna till laget. Har varken någon bollkontakt i straffområdet eller ett avslut i matchen och det säger en del om den uteblivna slutprodukten.

Andre Boman, Elfsborg, Back: 4
Ställs inför en utmaning när Djurgårdens vänsterkant kommer farandes och hemmalaget passerar Boman vid för många tillfällen för att det ska kunna ses som en godkänd insats. Det är ingen lätt uppgift han ska lösa och stundtals är han i numerärt underläge. Gulliksen får för stort utrymme och får ta för många avslut för att det ska vara tillräckligt bra.

Timothy Ouma, Elfsborg, Mittfältare (ut 63′): 4
Bäst på plan mot Malmö men tämligen anonym under denna match. Under Oumas dryga 60 minuter på planen är laget oftast tillbakatryckt och mittfältet får inte grepp om matchen. Av den anledningen får han sällan chansen att visa sina styrkor.

Jens Thomasen, Elfsborg, Mittfältare (in 63′): 5
Lyckas med en hel del under sin tid på planen och framförallt kampen på mitten tar han med bravur. Bör kännas skönt för Jimmy Thelin att veta att han inte behöver vara orolig för balansen om Ouma eller Baldursson går sönder.

Camil Jebara, Elfsborg, Anfallare (in 63′): 5
Halkar när han har chansen att reducera i slutet på matchen men det blir talande för både hans och lagets insats. Avslutet han tar går utanför mål och det vill sig inte för honom under inhoppet.

Rami Kaib, Elfsborg, Mittfältare (in 63′): 5
Tillbaka på Tele2 Arenas konstgräs ville Kaib mycket för att visa upp sig för såväl tillresta supportrar som sin gamla hemmapublik. Spelar enkelt när han ska och är inte rädd för att skicka in inlägg i straffområdet när läge finns.

Michael Baidoo, Elfsborg, Mittfältare: 5
Är inte så dominant som vi stundtals sett honom och det beror mest på att Djurgården vinner mittfältskampen. De gånger han får ytorna att operera i så händer det inte tillräckligt för att det ska resultera i en reducering. Har ett avslut i matchen som inte träffar mål.

Andri Fannar Baldursson, Elfsborg, Mittfältare(ut 78′): 5
Får fokusera på det defensiva arbetet under matchen och syns därför inte så mycket. Sekvensen som vi minns främst från hans match är den tuffa tacklingen han tar emot och det är kanske inte så man vill bli ihågkommen.

Niklas Hult, Elfsborg, Back: 5
I Johan Larssons frånvaro på högerkanten blir Hults insats viktig för laget och det går helt okej. Följer med offensivt och har två avslut i matchen, ganska mycket för att vara ytterback! Defensivt blir han rundad av Fallenius vid ett par tillfällen med inlägg och skapade hörnor som resultat. Har problem när Piotr Johansson fyller på och det är en lång boll bakom Hult som är upprinnelsen till Djurgårdens första mål.

Arber Zeneli, Elfsborg, Anfallare (ut 63′): 5
Fick inte iväg några egna avslut men försökte ta sig förbi sina motståndare med varierande framgång. I de fallen han lyckades kunde han leverera in ett inlägg in i boxen men dessa nickades ofta bort från hemmalagets mittbackar.

Ahmed Qasem, Elfsborg, Anfallare (in 46′): 5
Var lite mer av en injektion än Krasniqi som han bytte av och hann få iväg tre avslut under den andra halvleken. Det var inte en insats som övertygade så pass mycket att han är en man för startelvan men nog kan han vara en av de första ersättarna framgent.

Marcus Bundgaard, Elfsborg, Målvakt: 5
Ska inte lastas för förlusten även om han nog kunde ha räddat 2-0 målet. Det är framförallt hemmalagets distansskott som ställer till med oreda för målvakten men han löser dem på ett bra sätt och är inte rädd för att gå ut och äga sitt luftrum.

Samuel Leach Holm, Djurgården, Mittfältare (ut 79′): 5
Fortfarande en del bolltapp som gör supportrarna frustrerade men han är också involverad i mycket i lagets speluppbyggnad. Har haft matcher där de längre passningarna inte har träffat rätt adress i den grad som vi varit vana vid att se tidigare och kanske har det satt sig på självförtroendet? Har flera chanser att ställa medspelare i bra lägen med en spelvändning men väljer att avstå. I den andra halvleken är det hans boll i djupled som leder till att laget tar ledningen och förhoppningsvis är det en sådan sekvens som följer med till kommande omgångar.

Lucas Bergvall, Djurgården, Mittfältare (ut90′): 6
Såg mer energifylld än under de senaste matcherna och nästan ut att vara i formen vi fick se under säsongens första matcher. Kom inte loss från sin bevakning i den mån han velat men tvingar samtidigt motståndarna att ha ett öga på honom då han rör sig över stora ytor. Det mesta som sker kring Bergvall händer därför i ytterzonen eller längre ned i banan. Ser trots allt ut att vara på uppgång och lär vilja avsluta tiden i Djurgården på bästa sätt under de sista omgångarna.

Oskar Fallenius, Djurgården, Anfallare (ut 67′): 6
Målet senast såg ut att ha gjort Fallenius gott och han lyckades ta sig förbi Hult vid flera tillfällen. Båda hans avslut blockerades dock men han gör en fin insats åt båda håll och lagkamraterna visar flera gånger sin uppskattning för jobbet han lägger ner.

Sebastian Holmen, Elfsborg, Back: 6
Klippan i backlinjen gör en insats som räddar laget från större förlustsiffror. Utöver bra positionsspel och resoluta närkamper visar han ett lugn med bollen som laget behöver, inte minst under den första halvleken.

Gustav Henriksson, Elfsborg, Back: 6
Utan mittlåset hade Elfsborg haft det ännu tuffare i den här matchen. Man lyckas hålla rent framför sig så att anfallen sker via kanterna eller genom skott från distans. Framförallt Henrikssons närkampsspel imponerar i matchen där han är framgångsrik.

Miro Tenho, Djurgården, Back: 6
Väldigt självklar i hela sitt sätt att vara och nyttjar sin fysik på ett utmärkt sätt. Vinner bollen högt i planen vid flera tillfällen som förhindrar kontringar från Elfsborg. Får även chansen att visa sin högerfot med det tunga skottet han avlossar i den första halvleken.

Gustav Wikheim, Djurgården, Anfallare (in 67′): 6
Närmar sig den fina formen han hade under stora delar av 2022 och passningen till Gulliksens 2-0 var delikat. Har haft tid att bygga på sig under skadefrånvaron och det syns att det är en spelare som är i bra fysisk form och redo för en lång säsong.

Jacob Widell Zetterström, Djurgården, Målvakt: 6
Trots att den hållna nollan hängde på en skör tråd så har han inte så mycket att göra. De farliga lägena Elfsborg sätter sig i missar mål eller blockeras på vägen fram. Löser dock det han ställs inför på ett bra sätt och står för en riktigt vass reflexräddning på stopptid.

Samuel Dahl, Djurgården, Back: 6
Plockar bort sin motståndare ur matchen och det är bara vid enstaka tillfällen som Elfsborg kommer runt på hans kant. Följer som vanligt med offensivt i planen vid flera tillfällen och även om han får chansen att slå sina väl avvägda inlägg så borde laget kunnat nyttja honom ännu mer när de vet vilket vapen det är.

Piotr Johansson, Djurgården, Back: 7
Har radat upp bra insatser de senaste veckorna och frågan är om inte kvällens insats är den bästa? I princip fulländad defensivt samtidigt som han sticker ut mer än vanligt offensivt. En högre utgångsposition längs kanten varvat med en inverterad central position ställer Elfsborgs försvar på prov vid flera tillfällen och Johansson är högst bidragande till att hemmalaget vinner matchen.

Tobias Gulliksen, Djurgården, Anfallare (ut90′): 7
Gjorde livet surt för vikarierande Boman när han utmanade gång på gång. Samspelet med lagkamraterna kändes inte klockrent fram tills dess att Wikheim assisterade honom till 2-0. Norrmannen fick iväg 5 avslut under matchen och det säger en hel del om att det inte var en slump att han till slut blev målskytt.

Besard Sabovic, Djurgården, Mittfältare: 7
Inför säsongen var det få som hade Sabovic namn i sina startelvor och ekvationer på Djurgårdens mittfält men frågan är om han inte är en självklar del av det nu? I en lagdel med skadefrånvaro och formsvackor har han tagit för sig och övertygar allt mer. Stark i närkamperna, mjuk i passningsspelet och målskytt på det. En riktigt fin kväll för mittfältaren!

Jacob Une Larsson, Djurgården, Back: 7
Från att ha varit det tredje mittbacks- och kaptensvalet stod Une Larsson startklar med bindeln runt armen. Han gör en utmärkt match och är en av planens bästa spelare, och löser det mesta på ett bra sätt. Blir varnad för en tuff tackling och med skadan på Malmö FF:s Oliver Berg för några matcher sedan i beaktande bör han nog värdera den typen av tacklingar på ett annat sätt framöver. Det röda kortet är inte långt borta om han är en millisekund sen nästa gång.

🏅Matchens bästa spelare:
Deniz Hümmet, Djurgården, Anfallare: 8
Anfallaren gör inte bara sin bästa insats i den blårandiga tröjan, han är också den bästa spelaren på planen. Har växt in i sin roll under nästintill varje match han spelat och här visar han hur allsidig han är. Utöver att han hjälper laget längre ned i planen så är han ett offensivt hot vid ett stort antal tillfällen. De sex avsluten han tar vittnar om det och vi minns inte minst distansskottet som träffar ribban. Samspelet med Besard Sabovic har vi sett flera gånger tidigare och det är just kemin mellan de två som bäddar för matchens första mål. Hümmet är inblandad i mycket och står för en lysande insats över 90 minuter. En prestation som gav mersmak.

Image
Matchens bästa spelare: Deniz Hümmet, Djurgården. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg:

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.