VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: GAIS – GÖT (2-1) – “Assistkungen från Superettan dominerade”

GAIS besegrade IFK Göteborg i en het derbydrabbning. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

A. Mucolli, IFK Göteborg, Anfallare, (Ut 83’): 4
Mucolli var involverad i många anfall men hans slutprodukt ledde ofta till förlorade bollinnehav och ineffektiva avslut. Har självförtroendet dalat i och med konkurrensen med Skjellerup?

Annons:

M. Johansson, IFK Göteborg, Vänsterback, (In 66’): 4
Johansson hade en svår match där han kämpade för att hålla jämna steg med GAIS ytterbackar. Han hade stunder av solitt försvarsspel men hans bidrag framåt var begränsat och några gånger hamnade han i svårigheter defensivt. Blir uppkäkad av Wängberg gång på gång runt GAIS straffområde.

G. Svensson, IFK Göteborg, Mittback: 4
Svensson hade en svår dag med flera positioneringsfel som direkt påverkade matchens utgång när stora luckor i försvaret lämnades under andra halvlek. Hans insats var under förväntan med tanke på hans erfarenheter av matcher likt den här.

A. Carlén, IFK Göteborg, Mittfältare: 4
I sin blott andra start för säsongen fock Carlén det jobbigt många gånger om. När blåvitt tappade boll på mittplan var han chanslös i löpduellerna mot Lundgren och Henriksson och såg klumpig ut när de grönsvarta trumpinnarna till ben satte fart på både sig själva och bollen.

S. Hausner, IFK Göteborg, Högerback, (Ut 46’): 4
Hausner visade upp en osäker insats och hade problem med positionering och markering, vilket gav GAIS fria ytor att utnyttja. Utbytt i halvtid och spelet på kanten höjdes rejält när Ohlsson klev in och Santos tog sedermera tog Hausners plats.

M. Çelik, GAIS, Ytter, (Ut 66’): 5
Çelik hade det tufft i matchen och lyckades inte skapa mycket värde offensivt på sin kant. Hans inlägg och beslut på planen lämnade mycket att önska, även om viljan och attityden fanns där för veteranen som var en av få på planen som spelat Göteborgsderby i allsvenskan tidigare.

M. Yalcouyé, IFK Göteborg, Mittfältare, (Ut 83’): 5
Yalcouyé visade lovande takter men hans ojämna prestation och bolltapp underlättade för motståndarna att bygga upp sitt spel. Typexempel på detta är när han lyckas dribbla av tre personer på kanten men också slår ut bollen över sidlinjen.

E. Bishesari, IFK Göteborg, Målvakt: 5
Strålande spel med fötterna men chanslös vid första målet. Andra målet var ett friläge som Ahl Holmström löser fint, och det går knappast att skylla på Bishesari i det läget.

A. Pyndt, IFK Göteborg, Mittfältare: 5
Trots många bra passningar kunde Pyndt inte helt påverka spelet i den utsträckning som behövdes, och han tappade ofta mark i viktiga dueller. När han behövdes som mest i slutminuterna vågade han inte slå den avgörande passningen med lite risk, detta var ett genomgående tema under matchen där den längre bollen ofta saknades i djupled.

J. Cooper-Love, GAIS, Anfallare, (Ut 66’): 5
Cooper-Love kämpade med att göra avtryck framåt och missade några viktiga chanser när han dök upp i box. Viljan och löpmeter fanns där men skärpan saknades, vilket syntes på besvikelsen när han byttes ut i minut 66.

W. Milovanović, GAIS, Mittfältare, (Ut 74’): 5
Stenhård i duellerna och spelade en viktig roll i det defensiva mittfältet. Milovanović behöver dock förbättra sin passningssäkerhet och även om han var på plats fysiskt i duellerna vann han inte speciellt många av dem.

K. Thórdarson, IFK Göteborg, Mittfältare, (Ut 66’): 5
Visade för omväxlingens skull upp god teknik och dribblingar istället för enbart hårt duellspel, men hans bidrag saknade den avgörande effekten och kom sällan förbi Wängberg på kanten.

A. Trondsen, IFK Göteborg, Vänsterback, (Ut 66’): 5
Trondsen kombinerade väl med lagkamraterna och hade ett par bra inlägg, men hans defensiva spel behöver förbättras om blåvitt ska hålla sig borta från bottenstriden.

C. Amatkarijo, GAIS, Ytter, (In 66’): 6
Amatkarijo stod länge och fiskade efter kontringsbollar vid mittplan och skapade en del oro i motståndarens försvar med sin snabbhet och dribblingar. Missar möjlighet att sätta spiken i kistan mot slutet innan blåvitt gör sitt reduceringsmål, men ligger också bakom brytningen som leder till GAIS andra mål.

O. Pettersson, IFK Göteborg, Mittfältare, (In 66’): 6
Pettersson bidrog med energi och rörlighet i anfallsspelet och hade flera lovande framstötar. Hans förmåga att ta sig förbi på kanten och centralt fick visas, men avslutens precision i de avgörande ögonblicken var inte där, om man inte räknas att nicka i stolpen som att sikta såklart.

S. Ohlsson, IFK Göteborg, Högerback, (In 46’): 6
Ohlsson visade sin mångsidighet genom att spela i flera olika roller under matchen, både längre ner och längre upp på kanten. Hans passningsspel var på plats under matchen där han lyckas hitta Pettersson och Santos centralt, och inte minst när han kombinerar med Abraham för reduceringsmålet.

P. Abraham, IFK Göteborg, Ytter, LW: 6
Abraham var ständigt ett hot och reducerade sent i matchen, men hans slarv i klara målchanser kostade potentiellt ett bättre resultat för Göteborg. Mycket fint kombinationsspel med Ohlsson när de sicksackar sig igenom GAIS-försvaret till slut för att kunna få in reduceringsmålet.

R. Frej, GAIS, Mittback: 6
Frej var solid i det defensiva arbetet med flera viktiga ingripanden och tiotalet rensningar. Gör ett par avgörande brytningar när Yalcouyé och Santos springer i djupled.

M. Krasniqi, GAIS, Målvakt: 6
Krasniqi hade en bra match med några osäkra ingripanden men räddades av sina försvarare vid flera tillfällen. Hans agerande utanför straffområdet var riskabelt men avgörande i vissa sekvenser när han kom ut långt.

T. Santos, IFK Göteborg, Ytter, LWF: 6
Santos hade som vanligt en aktiv roll i Göteborgs spel men hans slutprodukt var inte alltid på topp idag. Uppvisar sin stora flexibilitet när han under matchen får spela ytterforward, yttermittfältare och till slut även ytterback när Pettersson kliver in sista 30.

H. Ibrahim, GAIS, Mittfältare: 6
Ibrahim visade upp en flexibel insats med starka defensiva bidrag och ett par mycket bra bollar i djupled mot löpande yttrar. Ju längre matchen gick ju mer kom han in i tempot och såg ut att trivas med rock’n’roll-fotbollen som kom igång sista halvtimmen. Håller bollen alldeles för länge vid en omställning i början av andra halvlek, där borde han släppt till Cooper Love tidigare.

R. Wendin Thomasson, Vänsterback: 6
Thomasson bidrog med stabilitet på vänsterkanten och hans defensiva arbete var tillförlitligt, men han kunde ha varit mer aktiv i offensiven. Mycket fin frispark vid ledningsmålet som Henriksson kunde skarva in. En av få den här säsongen som lyckats stänga ner Yalcouyé stora delar av matchen.

A. Norén, GAIS, Mittback: 7
Norén gjorde flera avgörande brytningar och var stark i luften, Norén var en stor anledning till att Göteborg bara hade två skott på mål under hela matchen. Han gjorde flera avgörande glidtacklingar i eget straffområde som var en fröjd att skåda.

A. Wängberg, GAIS, Högerback, (Ut 87’): 7
Wängberg var urstark i försvarsspelet och täckte vid viktiga situationer ett flertal gånger. Att dribbla framåt och hålla tätt bakåt var Wängbergs devis, och han bidrog även med uppoffrande spel när han täckte upp centralt när han lyckades stoppa Abraham ett antal gånger innan det ens hann bli farligt.

A. Ahl Holmström, GAIS, Anfallare, (In 66’): 7
Ahl Holmström visade varför han är så viktig för GAIS med sitt mål och sin närvaro i straffområdet. Hans förmåga att hitta rätt positioner och kyla i avslutet var imponerande, och han lyckas gång på gång utnyttja de stora ytorna som Göteborgs backlinje lämnar öppna. Urstark i duellerna med den store Carlén,

A. Henriksson, GAIS, Mittfältare, (Ut 86’): 8
Henriksson var en nyckelspelare i GAIS offensiv, där skarven i mål från frisparken blev grädden på moset. Han utmanade ständigt Blåvitts försvar och var effektiv i både spelet utan boll och i avgörande ögonblick. Så fort GAIS frick chansen sprang Henriksson och Lundgren ner på högerkanten och nästan varje gång ledde det till en bra chans.

🏅Matchens bästa spelare:
G. Lundgren, GAIS, Ytter: 8
Lundgren var en drivande kraft i GAIS offensiva spel. Hans löpningar och kreativa passningar var helt vitala för att matchen skulle gå i en grönsvart favör. Assistkungen från Superettan visar gång på gång att han vet hur man hittar till just assistytan vid sidan av målet för att kunna slå inlägg eller cutbacks till en ofta snabbt springande Henriksson, Cooper Love eller Ahl-Holmström. Lundgren fortsätter att dominera motståndarens backlinjer och är matchens bästa spelare.

Image

Bollsvenskans spelarbetyg:

Matchens bästa spelare: Gustav Lundgren, GAIS. Foto: Bildbyrån.
Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.