VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: HBK – GAIS (4-0) – “Naeem Mohammed bäst med ett mål och en assist, kan vara intressant för andra klubbar”

Halmstads BK satte stopp för GAIS framgångar. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

J. Cooper-Love, GAIS, Anfallare (In 66’): 4
En mycket svår match för Jack Cooper-Love som inte lyckades göra något avtryck på planen. Trots att han fick 24 minuter skapade han inga målchanser och hade endast 14 bollkontakter. Hans enda passning till sista tredjedelen var inte tillräcklig och hans spel i luften var svagt.

R. Frej, GAIS, Back: 4
Frej kämpade genom hela matchen men hade svårt att hantera Halmstads anfall. Trots 111 bollkontakter och flera passningar till sista tredjedelen lyckades han inte stoppa motståndarna eller skapa några betydande chanser. Defensivt räckte det inte till, speciellt i egen box.

M. Krasniqi, GAIS, Målvakt: 4
Krasniqi hade svårt att hålla tätt, släppte in ett par fler mål än han förväntas på Halmstads relativt få avslut med negativa förhindrade mål på -1,12. Insatsen var inte tillräcklig den här gången för att ge laget en chans att vända matchen.

A. Norén, GAIS, Back: 4
Norén kämpade men lyckades inte hantera Halmstads anfall. Trots 76 bollkontakter och hög passningsprecision bidrog han inte tillräckligt i det defensiva spelet vid Halmstads omställningar.

M. Çelik, GAIS, Mittfältare (In 46’): 5
Çelik visade glimtar av sin kapacitet med bra passningsspel. Han lyckades skapa en fin målchans och hade hög passningsprecision, men han lyckades aldrig få något grepp om matchen. Trots att han vann alla sina dueller, kom han inte igenom muren som var Halmstads försvarslinje.

A. Wängberg, GAIS, Back: 5
Wängberg visade viss stabilitet i defensiven men hade också svagare moment och tillät Mohammed att gå runt honom vilket är annorlunda än den Wängberg vi fått lära känna under våren.

A. Ahl-Holmström, GAIS, Anfallare: 5
Ahl-Holmström försökte men lyckades inte skapa några farliga målchanser. Han hade 33 bollkontakter och ett OK targetspel men kunde trots flera avslut inne i boxen och ett xG själv på 0,71 inte få med sig något över huvud taget.

J. Åberg, GAIS, Mittfältare (In 66’): 5
Åberg var stabil i passningsspelet men trots detta skapade han inga målchanser och hade begränsad inverkan på matchen från en position längre bak mot ett lågt stående Halmstad. Defensivt hann han inte med och tittade mest boll.

W. Milovanović, GAIS, Mittfältare (In 46’): 5
Milovanović var en aktiv kraft på mittfältet med många passningar och hög passningsprecision. Trots två skottförsök kom han aldrig närmare än så, en solid insats men utan att vara matchavgörande.

R. Wendin Thomasson, GAIS, Back (Ut 66’): 5
Trots många bollkontakter och passningar till rätt adress hade Wendin Thomasson svårt att påverka matchen. Han lyckades inte skapa några chanser och hade begränsad framgång med sina crossbollar. Försvarsinsatsen var medioker.

A. Boudri, GAIS, Mittfältare (Ut 46’): 5
Boudri visade viss potential men skapade inga farliga chanser. Trots bra bollkontakter och passningsprecision träffade ingen av hans skott mål. Hans bidrag var begränsat och otillräckligt för att påverka resultatet.

J. Lindberg, GAIS, Mittfältare (Ut 46’): 5
Visade hög passningsprecision men bidragen till spelet var begränsade. Trots ett skott på mål skapades inga chanser och de defensiva insatserna var få.

G. Wallentin, Halmstad, Back (Ut 46’): 5
Kämpade men lyckades inte säkra försvaret fullt ut, släppte till flera chanser och hade inte markeringarna på plats. Baffo var defenitivt ledaren i mittlåset som bidrog mer till den hållna nollan.

H. Ibrahim, GAIS, Mittfältare (Ut 66’): 6
Var energisk och aktiv på mittfältet. Hans hårda arbete bidrog till GAIS speluppbyggnad men gav ingen utdelning offensivt. Fint passningsspel i både det korta och långa passningarna.

A. Henriksson, GAIS, Mittfältare: 6
Skapade två farliga målchanser och var en av GAIS största offensiva hot under matchen när han vände in i banan för att avsluta eller avslutade från cutbacks i kombination med Lundgren.

G. Lundgren, GAIS, Mittfältare: 6
Var aktiv och skapade chanser, involverad i både offensivt och defensivt spel. Kom ofta runt på kanten för att slå bollen bakåt till Henriksson, men därefter stod Halmstad pall som så många andra lag inte klarat under våren.

J. Svedberg, Halmstad, Mittfältare: 6
Bidrog defensivt med flera viktiga tacklingar och bra bollåtervinningar. Tydlig i positionsspelet där han sällan gick bort sig och langade iväg bollen alldeles lagom för att kunna skapa farliga omställningar.

B. Ingason, Halmstad, Anfallare (Ut 70’): 6
Visade goda intentioner i anfallet med och var en mycket aktiv part i Halmstads anfall. Skapade några farliga chanser och arbetade hårt framåt innan Haglund tvingades byta ut honom på grund av skada. Trots att det inte blev några mål var han viktig i att sätta press på GAIS.

G. Eyjólfsson, Halmstad, Mittfältare (Ut 71’): 6
Eyjólfsson visade sig pålitlig på mittfältet med fina passningar och bra positionsspel. Han skapade en bra målchans och gjorde flera viktiga defensiva insatser men viktiga brytningar och uppoffrande skotttäckningar.

M. Olsson, Halmstad, Back (In 46’): 6
Bidrog med stabilitet i försvaret under sina 45 minuter på planen. Gjorde flera blockeringar och rensningar som hjälpte laget att hålla nollan. Trots att det inte var några offensiva utmärkelser var det defensiva arbetet avgörande.

J. Baffo, Halmstad, Back: 6
Baffo visade pålitlighet i försvaret med bra passningsspel och ett par fina genomskärare. Hans defensiva insatser inkluderade viktiga brytningar och rensningar som bidrog till att hålla nollan för Halmstad. Godkänd insats som mittbacksgeneral i Ante Johanssons frånvaro.

Villiam Granath, Halmstad, Mittfältare: 7
Satte tonen för matchen med ett tidigt mål och visade sig vara en nyckelspelare med bra passningsspel och en bra länk vid omställningar. Hans hårda defensiv och även bra hemjobbslöpningar noterar vi!

Vinícius Nogueira, Halmstad, Back: 7
Nogueira var stark i försvaret och hans defensiva insatser inkluderade rensningar och lysande tacklingar som hjälpte laget att hålla GAIS borta från boxen. Urstark insats av den spektakuläre ytterbacken.

Amir Al Ammari, Halmstad, Mittfältare: 7
Al-Ammari spelade en nyckelroll på Halmstads mittfält och gjorde ett fantastiskt mål från distans. Med sin mycket bra passningsspelstyrde han spelet effektivt och bidrog även defensivt. En avgörande insats för Halmstads dominans och seger.

P. Ofosu-Ayeh, Halmstad, Back: 7
Var stabil i försvaret och bidrog offensivt med sitt andra allsvenska mål för säsongen efter en snabb omställning. Defensiva brytningar och offensiva initiativ gjorde honom till en nyckelspelare för ett HBK som i vanlig ordning var mycket effektivt.

T. Erlandsson, Halmstad, Målvakt: 7
Stod för en imponerande insats med fem räddningar och höll nollan trots högt xG. I vågor av GAIS-anfall visade Erlandsson att hans reflexer sitter där de ska och att det inte bara är Rönning som kan ha monsterdagar mellan stolparna.

Matchens bästa spelare:
N. Mohammed, Halmstad, Anfallare: 8

Mohammed var matchens bästa spelare med ett mål, en assist och därmed två nya poäng inskrivna i protokollet. Hans energiska spelstil gjorde honom till en konstant fara för GAIS försvar, med högre spelinvolvering än vanligt och viktig i presspelet. Han var absolut avgörande för Halmstads offensiva framgångar och visade både teknik och beslutsamhet, samt att han åter fick visa sig vara klinisk från straffpunkten. Får vi se honom spela kvar i den blåsvarta munderingen även efter sommaruppehållet? Med fem mål och två assister på 12 matcher kan han vara intressant för andra lag i allsvenskan som letar nia. Kanske blir det en flytt lite längre upp på västkusten?

Matchens bästa spelare: Naeem Mohammed, Halmstad BK. Foto: Bildbyrån.

 

Bollsvenskans spelarbetyg

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.