VÄLJ LAG:

Logo

VÄLJ LAG:

Rätt av Henning Berg att lämna AIK?

    JA: 690

    NEJ: 242

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: IFE – HBK (2-0) – “Rami Kaib närmar sig Niklas Hult i hierarkin”

Elfsborg tog en viktig trepoängare när Halmstad besegrades med 2-0. Vi betygsätter och kommenterar samtliga spelare, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln. Foto: Bildbyrån.

Viktor Granath, Halmstad, Anfallare (in 52′): 4
Hemmalagets mittbackar har inga större problem med att hålla anfallaren ifrån de farliga målchanserna. Rör bara bollen vid ett tillfälle i straffområdet och förlorar sju av nio närkamper, det är ganska talande för hur god kontroll de har på Granath.

Annons:

Simon Hedlund, Elfsborg, Anfallare (ut 72′): 4
En svag insats där det inte är mycket som stämmer. Alltid löpvillig i djupet men är lite för ivrig och springer offside. Slarvig med passningarna, kommer inte till några avslut och lyckas inte med någon av sina dribblingar. Det finns betydligt mer att hämta från Hedlund än det vi fick se ikväll.

Jonathan Svedberg, Halmstad, Mittfältare (ut 81′): 4
Har det tufft mot Elfsborgs mittfält som är i numerärt överläge. Sliter hårt men lyckas inte i tillräckligt hög grad för att vinna kampen. Ligger kvar efter ett par närkamper och den minnesbilden är symbolisk för insatsen som inte är svag men inte heller bra nog för att laget ska åka hem med några poäng.

Jalal Abdullai, Elfsborg, Anfallare (ut 25′): 5
Går av i mitten på den första halvleken och hinner inte uträtta så mycket under den korta tiden på planen. Hålls felvänd och har några löpningar in i boxen utan att få bollen, mer än så blir det inte den här kvällen.

Mohammed Naeem, Halmstad, Anfallare (ut 52′): 5
Han är som vanligt oerhört rörlig och ett ständigt hot i djupled. Nära att bli målskytt efter 20 min men det är också den enda stora chansen han får i matchen innan han tvingas till ett byte några minuter in i den andra halvleken.

Jens Jakob Thomasen, Elfsborg, Mittfältare (in25′, ut 86′): 5
In- och utbytt, var han så dålig? Tvärtom, ett ganska bra inhopp i matchen och ett byte som var av taktiska skäl. Inleder sitt spel med en krossboll som sitter “på läppen” på Kaib och en timme in i matchen slås en nyckelpassning av hög kvalité.

Amir Al-Ammari, Halmstad, Mittfältare: 5
Hamnar djupt ned i planen och många av mittfältarens passningar är av den längre- och svårare varianten. Det gör att träffsäkerheten är relativt låg men när de lyckas så blir det farligt vid ett par tillfällen. Har, likt Svedberg, tufft i närkamperna när motståndarna kommer tätt inpå.

Villiam Granath, Halmstad, Anfallare (ut 81′): 5
Han har en sekvens med tre närkamper i rad i mitten på första och den är mest talande för kvällens insats. Duktig i det fysiska men inte lika framgångsrik i spelet med bollen. Det enda avslutet han får iväg tas från en position utanför straffområdet och stannar på vägen mot mål.

Gabriel Wallentin, Halmstad, Back: 5
Ganska anonym insats där han vinner lika många dueller som han förlorar och de flesta passningarna är av den enklare sorten. När han försöker sig på de längre bollarna är han inte lika framgångsrik och bara var fjärde når sin tilltänkta mottagare.

Vinicius Nogueira, Halmstad, Back: 5
Solid i försvarsspelet första 30 minuterna och har ett par bra passningar i ytterzonen som öppnar upp för de offensiva spelarna att löpa i. Kanske var det tröttheten som gjorde att den andra halvleken upplevs som sämre då han har ovanligt svårt med att kontrollera bollen vid flera tillfällen.

Birnir Ingason, Halmstad, Anfallare (ut 67′): 6
Skapar chanser trots numerärt underläge, är stark i bolltransporterna och inledningen av matchen är riktigt bra. Därefter tar hemmalaget över och att han bara slår åtta passningar under de tre fjärdedelar av matchen som han spelar säger en del om hur lite involverad han var.

Gisli Eyjolfsson, Halmstad, Mittfältare: 6
Duktig med bollen vid sina fötter där såväl dribblingar och passningar lyckas men det är framförallt det hårda arbetet som är värt att lyfta. Går segrande ur alla sina dueller och det är starka papper på Borås Arena.

Rasmus Wiedesheim-Paul, Halmstad, Anfallare (in 67′): 6
Skulle någon göra mål för Halmstad för kvällen så skulle det vara Wiedesheim-Paul. Har en nick som går över ribban, är inte långt ifrån att göra mål från egen planhalva och kunde mycket väl ha reducerat i det sista som sker. I Mohammeds förväntade frånvaro borde han ha stärkt sina aktier i och med det här inhoppet så att en plats i startelvan i nästa omgång är nära.

Andri Fannar Baldursson, Elfsborg, Mittfältare: 6
Den tydliga balansspelaren på mittfältet som vinner mycket boll oavsett om han räddar upp sina egna eller lagkamraternas misstag. Är inte lika framstående som sina lagkamrater av just den anledningen att han är längre bak i planen men han fyller en viktig funktion.

Arber Zeneli, Elfsborg, Anfallare (ut 86′): 6
Vill gärna ha bollen vid sina fötter för att utmana. Kör ofta fast mot Ofosu-Ayeh och alternativet att komma runt på kanten ges sällan. Det resulterar i att han ofta får bryta in centralt och det genererar fyra avslut varav hälften träffar mål.

Marcus Olsson, Halmstad, Back: 6
Duktig på att hålla sina motståndare felvända och vinner samtliga luftdueller. Slår flera långa passningar som landar bakom Elfsborgs backlinje och bidrar till flera av de anfall som blir farliga för Halmstads del.

Phil Ofosu-Ayeh, Halmstad, Back: 6
Högerbacken släpper sällan en motståndare förbi sig på hans kant. Det krävs att de kommer i numerärt överläge och spelar sig igenom. Kommer framåt i planen vid ett par tillfällen och slår bra inlägg som ofta når rätt adress.

Michael Baidoo, Elfsborg, Mittfältare: 6
Vänder spelet på ett bra sätt men kommer inte till läge centralt i banan inledningsvis. Gynnas av att få ta ett steg fram i planen i samband med bytet laget tvingas till i den första halvleken. Smart tillbakaspel och assist till 1-0, vilket är den offensiva sekvens som vi minns mest från hans insats.

Marcus Bundgaard, Elfsborg, Målvakt: 6
Volymen räddningar är inte stor men de han tvingas till gör han med bravur. Stark räddning på Mohammeds avslut efter 20 min och jätteräddningen på stopptid håller nollan intakt.

Sebastian Holmen, Elfsborg, Back: 7
En gigant i försvarsspelet och ett hot på offensiva fasta, så kan man summera mittbackens match. Är nära att bli målskytt på en hörna efter en timmes spel men en vass räddning från Erlandsson sätter stopp för det. Defensivt sätter han knappt en fot fel och visar prov på såväl klokt positionsspel som styrka i närkamperna.

Gustav Henriksson, Elfsborg, Back: 7
Bildar en svårforcerad duo i hemmalagets mittlås och Henriksson vinner 16 av 17 dueller, väldigt starkt! Har ett par aktioner där det slarvas med bollen och han bjuder Halmstad på en hörna men överlag en riktigt fin kväll och starkt bidragande till att laget håller nollan.

Tim Erlandsson, Halmstad, Målvakt: 7
Är den stora anledningen till att den här matchen levde in i slutminuterna. Står för flera räddningar av den högre skolan och “stod på huvudet” på ett liknande sätt som han gjorde då laget besegrade Häcken för ett par omgångar sedan. Den här kvällen räckte det inte till poäng men Erlandsson står för en storstilad insats.

Ahmed Qasem, Elfsborg, Mittfältare (ut 86′): 7
Formen ser inte ut att ha svalnat, tvärtom har den senaste tidens insatser boostat självförtroendet. Pigg med bollen och utmanar gärna sina motståndare. Har fem avslut i matchen, vilket är en hög siffra, och ett av dessa letar sig in till matchens första mål.

Johan Larsson, Elfsborg, Back: 7
Får klä på sig den matchavgörande kostymen då han rakar in 2-0 i matchens slutskede. Står för en solid försvarsinsats men tvingas ta en varning för att stoppa en av bortalagets kontringar. En stark insats som hade potential att bli ännu bättre om lagkamraterna tog till vara på hans fina inspel i straffområdet.

Matchens bästa spelare:
Rami Kaib, Elfsborg, Back: 8

Vänsterbackens bästa insats för säsongen där han får visa upp den fina vänsterfoten vid flera tillfällen. Står för inspelet som leder till 1-0 och assisterar till 2-0 med ett väl avvägt inlägg. Ett tung skott som räddas till hörna och flera leveranser från såväl fasta situationer som öppet spel gör att Kaib är den spelare som är mest avgörande för hur poängen fördelas och hans form ser ut att stiga för varje match han spelar. Har fått chansen i Niklas Hults frånvaro men den här hierarkin börjar suddas ut alltmer och sommarens Europakval kommer att göra så att Kaib får sina minuter.

Matchens bästa spelare: Rami Kaib. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg:

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.Bollsvenskans spelarbetyg:

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.