Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 3 501

NEJ: 2 187

Spelarbetyg: KFF – VÄR (3-1) | “Romário en samlande kraft under egna hyllningsmatchen, flera KFF-spelare med starka insatser”

Kalmar FF tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden när IFK Värnamo besegrades med 3-1 i Romários hyllningsmatch. Johan Karlsson var matchens största utropstecken, med aggressiv spelstil och farliga offensiva initiativ. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Viktor Andersson, VÄR, Målvakt: 4
En svag insats där han visade osäkerhet vid flera tillfällen, särskilt vid Kalmars ledningsmål i första halvlek. Hade svårt att hantera inlägg och fasta situationer, samt lämnade returer rakt fram. Verkar behövt ersätta Rasheed precis innan matchstart, vilket kan påverkat insatsen.

Arash Motaraghebjafarpour, KFF, Back (In 65’): 4
Höll på att ställa till det för sina lagkamrater med svagt beslutsfattande där han tappar boll i fel lägen och felpassningar på mittplan. Lyckas reparera något i slutforceringen när han täcker boll bra och får iväg ett par rensningar, men är den svaga länken i Kalmars backlinje mot slutet av matchen.

Emin Grozdanić, VÄR, Back: 4
Grozdanic hade en jobbig match där han ofta hamnade i underläge mot Kalmars yttrar och ofta hamnade på efterkälken. Försökte hålla sin position men var inblandad i flera situationer där Kalmar kunde skapa farligheter.

Gustav Engvall, VÄR, Anfallare: 5
Ölandssonen var aktiv framåt men lyckades inte få tillräckligt många avslut på mål. Skapade ett par halvchanser men var oftast ensam mot Kalmars försvar. Hade en riktigt bra chans ur snäv vinkel där han inte lyckades styra bollen mot mål utan sköt precis utanför.

Ajdin Zeljković, VÄR, Mittfältare (Ut 62’): 5
Hade svårt att få ordning på spelet och hitta kreativa lösningar, även om han lyckades hota Brolin flera gånger med skott utifrån och tvingade honom till riktigt bra räddningar. Lyckades kombinera sig igenom Kalmars straffområde ett par gånger men lyckades inte helt med sista passningen.

Freddy Winsth, VÄR, Back: 5
En solid insats defensivt men hade en del problem med Max Svenssons löpningar, särskilt i första halvlek. Stark i duellspelet och men hade svårt att hålla emot inspel i eget straffområde.

Max Svensson, KFF, Mittfältare: 5
Mycket stark start på matchen där han låg bakom anfallet som ledde till hörnan som gav Kalmar ledningsmålet, men föll snart bort från det mesta av Kalmars spel. Blixtrade till igen i andra halvlek med en fin löpning där han sedan passar in bollen centralt, vilket då leder till Kalmars andra ledningsmål. Två fina insatser i en match där han var osynlig i övrigt.

Victor Larsson, VÄR, Back: 5
Fick det tufft mot Kalmars anfall och hade svårt att hålla koll på Islamović och Ring. Gjorde Värnamos enda mål med en fin nick på hörna, men han snubblade också på bollen i straffområdet i slutminuterna vilket gav Magashy möjligheten att sätta spiken i kistan med 3-1-målet.

Wenderson, VÄR, Mittfältare: 6
Var en av Värnamos bättre spelare i en match där lagen turades om att dominera spelet. Han skapade flera lägen och låg bakom många fina anfall när han lyckades få kontroll på mittfältet. Nära 100-procentig i duellspelet och tappade inte bollen en enda gång.

Lars Sætra, KFF, Back (Ut 65’): 6
Öppnade matchen med ett nickmål från mycket nära håll när kaos uppstod efter en tidig Kalmar-hörna. Tvingades utgå på grund av skada i den 65 minuten, men fram till dess levererade han stabilt försvarsspel trots några felpassningar som vi inte är vana att se från norrmannen.

Robert Gojani, KFF, Mittfältare: 6
Höll en stabil nivå matchen igenom, med några avgörande passningar som öppnade upp Värnamos försvar. Såväl det enkla som svårare passningsspelet satt där de skulle, med ett par spelvändningar som öppnade upp planen för Kalmar.

Melker Hallberg, KFF, Back (In 65’): 6
Kom in i andra halvlek och behövde gå in som mittback bredvid Sjöstedt, men gjorde ett bra defensivt jobb genom att täcka ytor och bryta Värnamos anfall. Lyckades med ett par viktiga blockeringar och gjorde få misstag, där han vann 100 procent av sina dueller.

Rasmus Sjöstedt, KFF, Back (In 65’): 6
Kom in som ersättare och tog vid där Sætra slutade, stabil i defensiven och höll huvudet kallt när Värnamo försökte forcera fram en kvittering. Visade bra positionsspel och var ofta på rätt plats vid defensiva hörnor.

Vince Osuji, KFF, Back (Ut 46’): 6
Hade en något ojämn första halvlek men visade ändå bra defensiva kvaliteter innan han byttes ut i halvtid med skadekänning. Var inblandad i ett par situationer där hans aggressiva spelstil ledde till både vinster och förluster i dueller, men som starkast när han kliver in framför Engvall och plockar upp de allra flesta bollar som spelas mot honom.

Samuel Brolin, KFF, Målvakt: 6
Gjorde ett par kvalificerade räddningar, bland annat när han dyker ner mot stolproten för att rädda Zeljkovic skott, och direkt efteråt gör en enhandsräddning på en styrning från Osuji. Höll sig lugn och visade bra positionsspel i luftrummet, och det är inte mycket han kan göra på Larssons mål.

Annons

Jonathan Ring, KFF, Mittfältare: 6
Var aktiv på vänsterkanten och kom till flera lägen, men saknade skärpan i avsluten när han väl kom till chansen. Fick med sig en assist när Islamovic vräkte in returen från Rings skott. Visade stor offensiv vilja där han inte var sen med att utmana en mot en mot den matchotränade Grozdanic.

Rony Jansson, KFF, Back (Ut 65’): 6
Spelade stabilt defensivt under första halvlek och höll rent på sin kant. Var effektiv i att blockera Värnamos anfall och gjorde inga större misstag. Stabil men förutsägbar i passsningaspelet, och stark i duellspelet.

Marco Bustos, VÄR, Mittfältare (In 65’): 6
Kom in för att stärka Värnamos offensiv där han var aktiv framåt men inte lyckades förändra matchbilden. Hade ett par försök att skapa chanser men blev mestadels neutraliserad av Kalmars försvar. Hade ett par hotande passningar men kom aldrig till några farliga avslutslägen.

Michael Steinwender, VÄR, Back: 6
Höll ihop försvaret under stora delar av matchen, och gjorde flera viktiga brytningar. Lyckades även skapa en del offensivt på fasta situationer, och var drivande i Värnamos forcering sista 15 minuterna.

Johnbosco Samuel Kalu, VÄR, AMF, Anfallare: 6
Visade vilja att skapa farligheter, men blev ofta neutraliserad av Kalmars mittbackar. Var inblandad i några halvchanser och visade stundtals god teknik och bollkontroll. Var nära att göra mål flera gånger men saknade den sista centimetern för att nå fram med huvudet vid inlägg eller sköt precis utanför.

Luke Le Roux, VÄR, Mittfältare: 7
En av de mer framträdande spelarna på mittfältet för Värnamo. Arbetade hårt i defensiven och var inblandad i flera bollvinster. Passningsspelet var riktigt bra och hade flera inlägg som förtjänade ett bättre öde, där ett par inlägg kunde gå rakt genom Kalmars straffområde utan att någon vittröjad spelare lyckades få huvudet på den.

Dino Islamović, KFF, Anfallare: 7
Gjorde ett avgörande mål när han högg på Rings retur och vräkte in 2-1, vilket vände matchen till Kalmars fördel efter en längre period när Värnamo närmade sig ett ledningsmål. Stark i duellerna och stabilt targetspel.

Frank Junior Adjei, VÄR, Mittfältare: 7
En av de största ljusglimtarna i Värnamos lag. Gjorde assisten till lagets enda mål med en fin hörna slagen mot första stolpen, och var hade flera farliga passningar i fjupled. Jobbade hårt över hela planen och visade prov på kreativitet, även om hans lagkamrater inte kunde utnyttja hans initiativ fullt ut.

Simon Skrabb, KFF, Mittfältare: 7
Kalmars lagkapten var en av de mest drivande spelarna på mittfältet, alltid närvarande i spelet och hade en mycket bra period i början av matchen där han vann boll och lyckades få till en assist till ledningsmålet i kaoset som uppstod efter den tidiga hörnan. Stod för ett par vassa öppnande passningar och tog ledning på laget energimässigt när Värnamo tryckte på.

Romário, KFF, Mittfältare: 7
I sin egen hyllningsmatch där brassen förärades ett tifo från Kalmar-fansen höll Romáro ihop Kalmars mittfält med en stark arbetsinsats över hela planen. Stod för flera viktiga brytningar och var aktiv i att styra spelet från defensivt till offensivt. När Kalmar blev tillbakatryckta och det uppstod större avstånd mellan lagdelarna lyckades han vinna tillbaka bollen och lugna ner spelet flera gånger om.

Johan Karlsson, KFF, Back: 7
Stark i defensiven och aggressiv i sin spelstil, vilket gav Kalmar ett övertag på högerkanten matchen igenom. Bidrog offensivt med flera farliga passningar, bland annat passningen till Max Svensson som ledde fram till 2-1-målet. Där låg han bakom hela målchansen genom att skapa utrymmet på kanten för att sedan kombinera sig in i banan och slå passningen i djupled. Var inte sen att vända in i banan och skapa numerära övertag som inverterad ytterback, samt överlapp på kanten. En mycket bra insats som visar att Johan Karlssons frånvaro under våren förmodligen var en stor bidragande orsak till den svaga trenden från Kalmar.

Matchens bästa spelare: Johan Karlsson, KFF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.