Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: MFF – VÄR (1-1) | “Hugo Bolin fortsätter visa klass, Pontus Jansson säker, Simon Thern stark över 90 minuter”

IFK Värnamo lyckades tack vare en sen kvittering störa Malmö FF i guldjakten. Hugo Bolin stod för hemmalagets mål, och visar återigen att han redan nu är en allsvensk klasspelare med potential att utmana som en av seriens främsta spelare under nästkommande säsong. Simon Thern gjorde ännu en betydelsefull insats för gästerna, och säkrade tack vare sin rutin den straff som föranledde kvitteringen. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Samuel Kotto, VÄR, Back: 4
Slarvig runt eget straffområde vid flera tillfällen och det är ett riskabelt spel han står för. Som betraktare känns det osäkert och det smittar sannolikt av sig på hans lagkamrater. Gör en ganska svag insats och det Malmö som han är utlånad ifrån fick ett kvitto på att han är en bra bit ifrån lagets startelva.

Erik Botheim, MFF, Anfallare(ut 57′): 4
Är nära att spräcka nollan i slutet på första halvleken då han dribblar sig förbi ett par försvarare i straffområdet, men avslutet blir för löst. Visar sin klass i Europaspelet men i allsvenskan har han det fortsatt kämpigt, och mötet med Värnamo blir inget undantag.

Johnbosco Kalu, VÄR, Anfallare(ut 82′): 4
Blir stundtals ensam mot flera motståndare och då har inte Malmö FF några problem med anfallaren. När han tar sig loss för att hamna en mot en är han lite mer framgångsrik och lyckas täcka bollen innan den passas vidare till en lagkamrat. Kommer dock inte till någon direkt målchans själv och måltorkan håller i sig.

Sebastian Jörgensen, MFF, Mittfältare(in 68′): 5
Tar inte chansen att närma sig startelvan med sitt inhopp. Är inte svag, men sticker inte heller ut som någon som vill visa framfötterna under de drygt 20 minuter han finns på planen.

Albin Lohikangas, VÄR, Mittfältare(ut 46′): 5
Lägger hela sin själ i försvarsarbetet och det får Sören Rieks känna på då han är mottagare för en tuff tackling. Gör en solid insats under den halvlek som han finns på planen.

Marco Bustos, VÄR, Mittfältare(ut 54′): 5
Flyter runt på planen och skapar fasta situationer då han sparkas ner. Är skicklig med bollen och lyckas spela sig förbi Malmös spelare vid några tillfällen.

Hampus Näsström, VÄR, Mittfältare(in 46′): 5
Inleder med ett farligt bolltapp på sista tredjedelen, ett misstag som är nära att ge Malmö FF ledningen i matchen. Vinner dock bollen högt upp i planen vid några tillfällen i slutet på matchen när Värnamo trycker på för en kvittering.

Viktor Andersson, VÄR, Målvakt: 5
Lyckas inte läsa av var Hugo Bolins inlägg ska landa och låter det gå in i hans bortre hörn. En knepig boll som mycket väl kan få en touch på sin väg mot mål, men Andersson hade behövt lösa det bättre. Dock en stark räddning på Penas distansskott några minuter senare.

Michael Steinwender, VÄR, Back: 5
Har ganska bra kontroll centralt i planen och står i vägen för det mesta som kommer in i hans yta. Det hettar till lite mer när Kiese Thelin byts in, men mittbacken är tillräckligt tuff för att lösa det han ställs inför.

Emin Grozdanic, VÄR, Back: 5
Värderar bra med bollen och slår inte bort den i onödan. Det är bra för laget som behöver allt bollinnehav de kan få. Provar på ett distansskott efter en halvtimme, men det går någon meter utanför.

Sergio Pena, MFF, Mittfältare(in 57′): 5
Drar till med ett tungt distansskott efter några minuters spel, ett avslut som räddades till hörna. Provar lyckan igen med matchens sista spark, men skottet går en bit över mål.

Isaac Kiese Thelin, MFF, Anfallare(in 57′): 5
Lyckas med flera fina kombinationer med sina lagkamrater och spelar fram Pena till ett läge där han kan avsluta strax utanför straffområdet. Kommer dock inte till några direkta lägen på egen hand och lyckas inte ta upp jakten på Nikola Vasic i toppen av skytteligan.

Ricardo Friedrich, MFF, Målvakt: 5
En godkänd insats från målvakten som inte har sådär jättemycket att göra. Värnamo har främst ett flertal hörnor i matchen, och målet som kommer från straffpunkten hade varit en ren bonus om han lyckats att rädda.

Busanello, MFF, Back(ut 86′): 5
Kommer fel inledningsvis, både i försvarsspelet och i spelet tillsammans med Hugo Bolin. Bättre därefter men är inte dominant på det sättet han kan vara, och när han byts ut ses tecken på trötthet från det täta matchandet.

Annons

Sören Rieks, MFF, Mittfältare(ut 57′): 5
Samspelet med Stryger Larsen på kanten fungerar bra och Rieks har ett par inspel som hotar, men varnas också efter att en av hans många närkamper går över gränsen. Gör en godkänd insats utan att sticka ut som en av de bättre på planen.

Victor Larsson, VÄR, Back(ut 82′): 5
Springer mycket och står för en stark försvarsinsats i en svår bortamatch. Får inte så mycket utdelning som han förtjänar av allt sitt slit, men skapar en hörna i början på andra halvlek.

Frank Junior Adjei, VÄR, Mittfältare(ut 90′): 5
Slår två svaga hörnor i den första halvleken innan den tredje är betydligt bättre. Skapar Värnamos bästa chans i den andra halvleken då hans avslut smiter strax utanför Johan Dahlins vänstra stolpe. Yttern är snabb och påhittig, men slutprodukten saknas idag, men han gör en godkänd insats och bryter mönstret på ett sätt som få andra i bortalaget.

Jens Stryger Larsen, MFF, Back: 6
Läser spelet bra och avvärjer långbollar som hade landat hos en motståndare som hamnat ensam mot Friedrich annars. Får ganska stora ytor att springa på offensivt och de tar han gärna.

Ajdin Zeljkovic, VÄR, Mittfältare(in 54′): 6
Ett piggt inhopp där han flera gånger visar hur skicklig han är med bollen. Kommer till två avslut i matchen och blir till slut hjälte för gästerna när han förvaltade straffen till 1-1.

Nils Zätterström, MFF, Back: 6
Sätts inte på några större prov i första halvlek och gör en stabil insats. Tar egna initiativ när det är läge, och vi minns soloräden efter en timmes spel på hemmalagets vänsterkant. Har dock ett par sekvenser av svagare försvarsspel i slutet på matchen vilket drar ned betyget ett snäpp.

Simon Thern, VÄR, Mittfältare: 6
Duktig på att hitta in med passningar till den sista tredjedelen, men när han befinner sig där själv så fastnar både inlägg och avslut på Malmös spelare. Är den som dras ned för straffen som fastställer slutresultatet, och Thern står över 90 minuter för en insats som betyder mycket för laget över hela planen.

Luke Le Roux, VÄR, Mittfältare: 6
Under den första halvleken syns mittfältaren inte till så mycket då han mest springer runt och markerar. Ett arbete som inte ska underskattas, men sällan hamnar i rampljuset. Tar mer plats i den andra halvleken där en stark löpning i slutet på matchen vars inspel styrs till den hörna som sedermera ligger till grund för att laget tilldelas en straff.

Anders Christiansen, MFF, Mittfältare(ut 68′): 6
Det blir inga poäng för dansken den här matchen, men lägen saknades det inte. Inleder matchen med att skjuta utanför från det läget där han blev målskytt mot Häcken. Följer upp det med att släppa bollen vackert till Botheim som peggar upp för hans chans i slutet på första halvleken. I början på den andra halvleken vinner han bollen högt i planen och är nära att jobba fram ett tidigt ledningsmål. En bra prestation som, med lite tur, hade kunnat bädda för en seger i matchen.

Otto Rosengren, MFF, Mittfältare(ut 85′): 6
Mittfältaren har tagit för sig ordentligt under hösten, och mötet med Värnamo är inget undantag. Framförallt ser vi ett spel med bollen som håller hög klass, och han når fram med flera vassa instick på både den sista tredjedelen som in i straffområdet.

Pontus Jansson, MFF, Back: 7
Mittbacken är säkerheten själv i den här matchen. Vinner alla närkamper och slår knappt bort en passning under hela matchen. Med en större utdelning i offensivt straffområde kunde betyget bli ännu högre.

Lasse Berg Johnsen, MFF, Mittfältare: 7
Styr väldigt mycket av lagets spel samtidigt som han vinner bollen vid flera tillfällen. Ser väldigt bolltrygg ut när han vänder bort sina motståndare på mittplan för att passa den vidare till en lagkamrat. Det defensiva ansvaret tummas det inte heller på, och vi minns framförallt hur han avvärjer inspelet i slutet av matchen som mycket väl hade kunnat ge Värnamo den kvittering som kommer strax därpå.

Matchens bästa spelare:
Hugo Bolin, MFF, Mittfältare: 7

Den nyblivne landslagsmannen är aktiv på sin kant och till slut ger det utdelning då hans överlånga inlägg letar sig in i mål och ger Malmö FF ledningen i matchen. Framförallt är den andra halvleken bra från yttern och han skapar en hel del åt sitt lag. Att han vinner merparten av sina närkamper, lyckas med sina dribblingar, träffar mål med alla sina avslut och dessutom gör lagets mål, då förstår man både vilken hög klass han redan har – samt vilken ytterligare potential det finns. Hugo Bolin är inte bara matchens spelare, han har också potential att bli en av allsvenskans bästa spelare 2025.

Matchens bästa spelare: Hugo Bolin, MFF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.