Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: VÄR – DIF (1-1) | “Bolltransporterande och brytningssäker Thern ordnade kvittering i minut 94, Hümmet och Wikhem starkast i DIF”

IFK Värnamo snuvade Djurgårdens IF på mycket viktiga poäng när Simon Thern kvitterade i minut 94. Hemmalaget tog därmed en viktig poäng i den täta bottenstriden, samtidigt som gästerna nu blir flåsade i nacken av ärkerivalerna AIK i kampen om andraplatsen. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Augusti Priske, DIF, Anfallare: 4
Har ett par sekvenser i den första halvleken där han spelar tillbaka bollen till både Haarala och Hummet som kommer till avslut. Det närmaste eget avslut han kommer är en nick som går en bit över ribban. Förlorar nästan alla dueller på den sista tredjedelen och är inte nära att bli målskytt i matchen.

Michael Steinwender, VÄR, Back: 4
Tvingas till läkarvård efter att ha sparkats i ansiktet med ett sår på kinden som följd. Lyckas inte täcka Hümmets avslut som ger gästerna 1-0, och varnas då han sparkade ned en djurgårdare vid en kontring i slutet på matchen. Däremellan ställs han inte på några större prov, men lyckas hålla sina motståndare felvända under stora delar av matchen.

Victor Larsson, VÄR, Mittfältare (ut 85′): 4
Han löper gärna in bakom Djurgårdens backlinje, och har en utmaning i att hålla koll på Gulliksen i försvarsspelet. Utfallet blir dock ganska svagt och både passningar som närkamper är inte tillräckligt bra. Det gör att det ofta är på vänsterkanten som gästerna kommer fram och därifrån man skapar sina chanser.

Ajdin Zeljkovic, VÄR, Anfallare (ut 66′): 4
Nickar ihop med Marcus Danielson efter tio minuter, men när Djurgårdens mittback byts ut kan Zeljkovic spela vidare. Under den dryga timmen på planen kommer han inte riktigt loss, och det visar sig inte minst då han tappar bollen på mittplan i en kontring.

Marcus Danielson, DIF, Back (ut 9′): 5
Tvingas till ett tidigt byte efter att ha nickat ihop med Ajdin Zeljkovic i matchens inledning. Han spelar bara nio minuter, och under den tiden hinner han inte vara inblandad i särskilt mycket.

Jacob Rinne, DIF, Målvakt (ut 46′): 5
Trots att Värnamo har perioder runt Djurgårdens straffområde så ställs Rinne inte på några större prov. Han behöver bara göra en räddning under den första halvleken, innan han byts ut i paus med en skadekänning.

Viktor Andersson, VÄR, Målvakt: 5
Hinner inte med på Djurgårdens mål då det är ett hårt avslut i det hörnet som han kommer ifrån. I övrigt står han för en godkänd insats utan att riktigt prövas.

Samuel Kotto, VÄR, Back (ut 85′): 5
Spelar stundtals med ganska hög risk men lyckas ofta med det han gör. Vinner samtliga dueller och det resulterar i att gästernas centrala anfallare har svårt att komma till avslut i matchen.

Oscar Jansson, DIF, Målvakt (in 46′): 5
Byttes in i paus och ser ut att få hålla nollan, men den sena kvitteringen är lika sur för målvakten som för resten av laget och han ser bedrövad ut efteråt. Behöver knappt rädda en boll under de 45 minuter han spelar och blir därför svår att betygsätta varken högre eller lägre.

Johnbosco Kalu, VÄR, Anfallare (in 66′): 5
Skyttekungen byts in i mitten på den andra halvleken, men hans avtryck är minimalt. Inte för att han är direkt svag utan mest för att han knappt är involverad i spelet. De få aktioner han deltar i gör han bra, men utan den har han svårt att hävda sig.

Carl Johansson, VÄR, Anfallare (in 66′): 5
Stämplar Une Larsson efter några minuter men så mycket mer ser vi inte av anfallaren. Det mesta av spelet sker på egen planhalva under hans tid på planen.

Magnus Eriksson, DIF, Mittfältare (in 61′): 5
Visar sin rutin när han byts in och spelar kontrollerat. Sticker gärna in små passningar nära straffområdet, men de egna inläggen hotar inte. Visar dock att han är en pålitlig inhoppare när tränarduon vill nyttja honom.

Wenderson, VÄR, Mittfältare: 5
Bollskicklig och tappar den sällan, men hans bollinnehav omsätts inte till chanser. Kampen på mitten har dock ofta hans signatur på sig, och han smäller gärna på sina motståndare med orsakade frisparkar som följd.

Rasmus Schuller, DIF, Mittfältare (ut 61′): 5
Vinner många dueller på mittplan, och inte minst i luften. Med bollen spelar han enkelt med en hög träffprocent, men det mesta går bakåt eller i sidled.

Tobias Gulliksen, DIF, Mittfältare (ut 61′): 5
Får bollen vid flera tillfällen och med den utmanar han sina motståndare, men det leder sällan till några direkta målchanser. Inte lika framträdande som mot Brommapojkarna och byts ut efter en timme.

Annons

Jacob Une Larsson, DIF, Back (in 14′): 5
Byts in efter knappa kvarten och inleder med en fin crossboll till Keita Kosugi. Vänds bort lite väl enkelt emellanåt, och därför är det enkelt att förstå att han trycker till lite extra när han får möjlighet. Gör en godkänd insats utan att riktigt ta chansen att visa att han vill ha en plats i startelvan.

Besard Sabovic, DIF, Mittfältare: 5
Sparkas ner vid flera tillfällen av Värnamos spelare och det är lätt att förstå varför. Sabovic är den kreativa på gästernas mittfält som lyckas göra det lite oväntade. Bryter gärna igenom gästernas mittfält med både egna initiativ och passningar till den sista tredjedelen.

Santeri Haarala, DIF, Mittfältare: 5
Det händer en del kring finländaren utan att han eller laget får resultat av det under den första kvarten. Kör fast under stora delar av matchen, men är inblandad i lagets 1-0 mål i slutet på matchen.

Albin Lohikangas, VÄR, Mittfältare (ut 74′): 6
Står för flera starka försvarsinsatser i både det öppna spelet som i efterdyningar av hörnor där han förhindrar att Djurgården får kontra på hemmalaget. Han gör en bra match där han hjälper till att stänga ner gästernas offensiv.

Gustav Engvall, VÄR, Anfallare (ut 66′): 6
Aktiv i anfallsspelet och en hel av Värnamos chanser går via honom. Får iväg ett avslut efter fyra minuter som räddas av Jacob Rinne, och det är en av lagets främsta chanser i den första halvleken. Skicklig felvänd i både samspel med lagkamrater som när han vänder bort sina motståndare.

Adam Ståhl, DIF, Back: 6
Gör en stark första halvlek där det mesta han gör får ett lyckat resultat. Står i vägen för inspel, slår egna passningar som når rätt adress på sista tredjedelen och bjuder på en “rabona”-passning på mittplan. Följer upp det med en andra halva av matchen som även den är bra, om än lite slarvigare.

Miro Tenho, DIF, Back: 6
Vinner allting i luften runt eget straffområde och nickar även över på en hörna i match inledningen. Har inga större bekymmer med hemmalagets anfallare och gör en solid insats. Är den som är närmast att förhindra kvitteringen i slutet på matchen, men målet är ett resultat av att kollektivet havererar och ska inte lastas på Tenho.

Keita Kosugi, DIF, Back: 6
Visar upp ett starkt längre passningsspel där både crossbollar och inlägg håller hög klass vid flera tillfällen. Inblandad i många dueller men går segrande ur majoriteten trots att han är mindre i storleken än de flesta motståndarna.

Emin Grozdanic, VÄR, Back: 6
En stark insats från försvararen som gör många ingripanden som han går segrande ur. Visar prov på en fin speluppfattning som gör att han läser vad hans motståndare ska göra, och bryter passningar innan de når dem.

Luke Le Roux, VÄR, Mittfältare: 6
Trygg med bollen och hans positionsspel på mittfältet för att han ofta står på rätt ställe när bollen dimper ner. Hög passningsprocent oavsett om det sker på egen planhalva eller kring Djurgårdens straffområde.

Gustav Wikheim, DIF, Mittfältare (in 61′): 6
Kommer in med precis den energi och initiativförmåga som laget behöver. Utmanar direkt sin motståndare, och det är norrmannens aktion som leder fram till Djurgårdens 1-0.

Deniz Hümmet, DIF, Mittfältare (ut 83′): 6
Ser ut att trivas i sin offensiva mittfältsposition i vilken han rör sig över stora ytor. Visar sig skicklig med bollen vid många tillfällen men får bollen alldeles för sällan. Lagets skyttekung behöver dock bara en chans och slår in 1-0 med tio minuter kvar av matchen.

Matchens bästa spelare:
Simon Thern, VÄR, Mittfältare: 7

Viktig på egen planhalva med både brytningar och bolltransporter. Löper över stora ytor och även längre fram i planen är han ofta inblandad när hemmalaget skapar sina chanser. Är till slut den som kvitterar matchen med ett välplacerat avslut i vad som är nästintill matchens sista spark. Matchen är en ganska slätstruken tillställning, men i den är Thern den som sticker ut lite extra och kan därmed ses som planens främsta.

Matchens bästa spelare: Simon Thern, VÄR. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.