Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 3 501

NEJ: 2 187

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: BKH – GÖT (3-3) | “Ali Youssef och Ramon Pascal Lundqvist med dubbla fullträffar, flera spelare med starka insatser”

Oavgjort i Göteborgsderbyt mellan BK Häcken och IFK Göteborg sedan bortalaget släppt in ännu ett mycket sent mål. Dubbla fullträffar från Ali Youssef och Ramon Pascal Lundqvist ger mersmak, men räckte ikväll inte för att frälsa respektive lag. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Adam Carlen, GÖT, Mittfältare (ut 67′): 4
Tappar bollen i upprinnelse till 1-1 och blir varnad då han stoppar upp en kontring. Den efterföljande frisparken blir farlig och Carlen drar nog en lättnadens suck för att den inte letade sig in i mål.

Julius Lindberg, BKH, Back: 4
Lyckas inte förhindra Abraham från att göra 1-0 i slutet på den första halvleken, men kvitterar själv mötet till 2-2 med ett välplacerat avslut högt i det bortre hörnet i början av den andra halvleken. Dock väldigt svag i försvarsspelet emellanåt och åtminstone fyra målchanser kommer från ytan bakom honom.

David Kruse, GÖT, Mittfältare (in 66′): 5
Slår bara en enda passning under sina nästan 30 minuter på planen och den går till fel adress. Utan boll är han dock bättre och vinner sina närkamper.

Anders Trondsen, GÖT, Back (in 66′): 5
Byts in med uppgiften att stänga ned sin vänsterkant och det lyckas han ganska bra med. De gånger han passeras så lyckas han rädda upp situationen med att till exempel täcka ut ett inlägg till hörna.

Lars Olden Larssen, BKH, Mittfältare (in 56′): 5
Bollbehandlingen ser vi finns där direkt från start även om det finns lite att önska i tajmingen och samspelet med lagkamraterna. Det gjorde att ett par passningar slås till medspelare i offsideposition men överlag ett godkänt inhopp.

Romeo Amane, BKH, Mittfältare (ut 56′): 5
Spelar ett enklare spel och får inte riktigt de ytorna som han önskar för att kunna sätta fart på både sig själv och bollen. Blir ett naturligt byte i en matchbild där Häcken behöver spelare som gör skillnad.

Adam Lundqvist, BKH, Back (ut 80′): 5
Förlorar sin duell i samband med att IFK Göteborg gör matchens första mål men är annars solid i försvarsspelet. Följer inte med i anfallsspelet så ofta men när han gör det, då slår han ett fint inlägg som ger Häcken en målchans efter en timmes spel.

Oscar Wendt, GÖT, Back (ut 67′): 5
Säljer sig lite enkelt vid Häckens 2-2 kvittering men står för övrigt för ett ganska bra försvarsspel. Inte minst med tanke på den svåra motståndaren han har emot sig. Kanske är det därför han inte är lika offensiv och anfallsspelet överlåter han till Abraham framför sig.

Gustaf Norlin, GÖT, Mittfältare (ut 87′): 5
Gör ett stort arbete i försvarsspelet där han stöttar sin ytterback men framåt händer det inte så mycket kring Norlin även om han har enstaka sekvenser som är bra. En godkänd insats över de 87 minuter han finns på planen.

Samuel Leach Holm, BKH, Mittfältare (ut 88′): 5
Syns sällan till utan bollen men med den vid sina fötter, där gör han avtryck. Slår flera fina bollar från fasta situationer, värderar bra i det öppna spelet och får en enkel assist till 2-2 målet som ett resultat av det.

Marius Lode, BKH, Back: 5
Hamnar lite i skymundan i jämförelse med sin mittbackskollega som tar de flesta duellerna i matchen. Norrmannen gör en fullt godkänd match i ett tufft derby.

Johan Hammar, BKH, Back (ut 80′): 6
Går en tung duell mot Skjellerup och löser det bra i många sekvenser. Anfallarens fysik är inte helt enkel att hantera men Hammars passningsspel är vårdat och han slår knappt bort en passning under hela matchen.

Jacob Karlström, GÖT, Målvakt: 6
Gör flera bra räddningar i matchen och är aktiv även längre ut i sitt straffområde. Är nära att rädda både 2-2 och 3-3 målen men de är lite för välplacerade för att han ska nå bollen.

Jonas Bager, GÖT, Back (ut 87′): 6
Är så tuff och resolut som man måste vara mot en spelare som Inoussa. Med erfarenheten han har väljer Bager att ta frisparkar på mittplan och vara mer kontrollerad nära eget mål. En stabil insats från backen.

Annons

Simon Gustafsson, BKH, Mittfältare: 6
Stark i spelet på mittfältet där han vinner många närkamper, något som blir viktigt i ett derby mot IFK Göteborg. Är inte så avgörande i passningsspelet som vi kan se från honom, utan de flesta handlar om uppspel till sista tredjedelen och spelvändningar.

Gustav Svensson, GÖT, Back: 6
Står ivägen för mycket av det som kommer in i offensivt straffområde som en följd av att den erfarna backen placerar sig på ett bra sätt. Kan dock inte förhindra 3-3 kvitteringen då han är ensam mot flera motståndare i den långbollen som slås, men ingen skugga ska falla över honom för målet i sig.

August Erlingmark, GÖT, Back: 6
En stark insats i mittlåset där Erlingmark vinner alla luftdueller, starkt! Värderar dessutom bra med bollen då han lyckas att spela sig ur situationer istället för att rensa och det gör att Häcken inte kan återta bollen snabbt och etablera nya anfall.

Laurs Skjellerup, GÖT, Anfallare (ut 78′): 6
Anfallarens hårda arbete är signifikativ för hans spelstil och insats. Vinner bollen i kamp mot fler motståndare, tar den framåt och slår en väl avvägd passning till Paulos Abraham som är upprinnelsen till 1-0 målet. Har en viktig roll i laget där han kan ta emot längre passningar och hjälpa lagkamraterna att etablera anfall på Häckens planhalva.

Jeremy Agbonifo, BKH, Anfallare: 6
Vinner bollen på egen planhalva, tar en lång löpning med bollen och ligger bakom Häckens kvittering till 1-1. Är ett hot matchen igenom och står för en ny bra insats där IFK Göteborgs försvarare får svettas.

Zeidane Inoussa, BKH, Anfallare: 6
Assisterar till Häckens kvittering men nog var det ett försök till avslut? Tar sig inte förbi sin försvarare i lika stor grad som han ofta brukar, men då värderar yttern bra och slår öppnande passningar istället.

Paulos Abraham, GÖT, Mittfältare: 7
Gör matchens första mål med en enkel bredsida i mer eller mindre öppet mål. Är ett hot hela tiden på sin kant och ligger bakom mycket både i och strax utanför straffområdet. Imponerande att han samtidigt tar ett stort defensivt ansvar och backar upp Oscar Wendt när det behövs.

Peter Abrahamsson, BKH, Målvakt: 7
Den vassa dubbelräddningen i början på den andra halvleken imponerar. Det är inte slut där då målvakten räddar Häcken vid flera tillfällen i den andra halvleken och han ska inte lastas för att laget inte vinner. Tvärtom är han anledningen till att matchen levde in på stopptid, och att Häcken får med sig poäng från derbyt.

Ramon Pascal Lundqvist, GÖT, Mittfältare: 7
Tar ett par avslut i den första halvleken som vittnar om lågt självförtroende, men sedan smäller det – dubbelt upp! Fem minuter innan paus får han äntligen spräcka målnollan i sin nya klubb och gör 2-1 till Blåvitt med ett avslut som tas utanför straffområdet. En bit in i den andra halvleken rakar han in sitt andra mål och ger IFK Göteborg ledningen med 3-2. Helt klart Lundqvists starkaste prestation i IFK Göteborg så här långt.

Kolbeinn Thordarson, GÖT, Mittfältare: 7
Vinner som vanligt mycket boll på mitten och använder även sina löpmeter i offensiv riktning när tillfälle ges. Ligger bakom den stora chansen som IFK Göteborg skapar i början på den andra halvleken. En identisk sekvens visar han upp några minuter senare då han assisterar till 3-2 målet. Islänningen är en av planens bästa spelare och en riktig derbykaraktär!

Matchens bästa spelare:
Ali Youssef, BKH, Anfallare: 8
Tajmar löpningen perfekt och stöter in 1-1 på volley i slutet på den första halvleken. Just löper gör han ofta och det betyder mycket för laget. Slår en frispark som går igenom muren i början på den andra halvleken och det är inte långt borta att han blir tvåmålsskytt. Det blir han dock med matchens sista spark då anfallaren placerar in 3-3. I en match som innehåller flera bra spelare är han den som gör störst skillnad på slutresultatet och får se som planens bästa.

Matchens bästa spelare: Ali Youssef, BKH. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.