Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Spelarbetyg: BP – MAIF (0-0) | “Storspelande Noel Törnqvist stoppade Adam Jakobsen – Bergström och Vasic tämligen anonyma”

Oavgjort och mållöst när IF Brommapojkarna tog emot Mjällby AIF på Grimsta. Brommapojkarnas Adam Jakobsen skapade ett antal bra chanser, men stoppades av en storspelande Noel Törnqvist i Mjällby-målet. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Jacob Bergström, MAIF, Anfallare (ut 91′): 4
En anonym insats av anfallaren som inte får ut mycket i matchen. Kommer inte till ett enda avslut i matchen, och han lyckas inte heller skarva bollen vidare till sina lagkamrater så att de kan skapa målchanser. Kvällens resultat innebär att anfallaren har åtta raka mållösa matcher.

Theo Bergvall, BP, Back (ut 58′): 5
Födelsedagsbarnet får en timme på planen. Stänger sin kant så att hans motståndare inte kommer förbi, men har svårare att hänga med när Stavitski går in centralt i planen. Ytterbackens snabbhet visar sig vara viktig för att hinna med i Mjällbys omställningar.

Serge-Junior Martinsson Ngouali, BP, Mittfältare (ut 73′): 5
Bolltrygg matchen igenom och får fördela den över planen ganska ohotad under sin tid på planen. Det mesta sker på mittplan varpå hans insatser inte blir av den avgörande karaktären, men prestationen är fullt godkänd.

Ludvig Fritzson, BP, Mittfältare: 5
Balanserar mittfältet på ett bra sätt både med och utan bollen, vilket resulterar i att Mjällbys chanser till centrala omställningar är små. Det, i kombination med ett passningsspel som inte tar några onödiga risker, gör att han inte sticker ut så mycket i matchen, men gör en fullt godkänd insats.

Viktor Gustafson, MAIF, Mittfältare (ut 76′): 5
Det sedvanliga hårda defensiva arbetet kombineras med att han är inblandad i lite mer än vanligt runt- och i offensivt straffområde. Har dubbla nickar som går över mål i samband med hörnor i den första halvleken, och är lite för slarvig i den sista leveransen i övrigt. Ett par felpass rinner över kortlinjen, och flera inlägg fastnar på första motståndaren.

Nicklas Röjkjaer, MAIF, Mittfältare: 5
Skyddar bollen klokt och det gör att han sällan tappar den samt får med sig några frisparkar. Inte så framträdande i det öppna spelet, men från de fasta situationerna levereras ett par passningar som lagkamrater får träff på. Har själv en bra chans i inledningen av den andra halvleken, men missar chansen att bli målskytt.

Herman Johansson, MAIF, Mittfältare: 5
Går bort sig lite i eget straffområde vilket gör att Brommapojkarna får en stor målchans i den första halvleken.En felträff på ett inlägg skapar kalabalik i straffområdet en stund senare. Sticker inte ut offensivt men tar ett stort defensivt ansvar då hans många löpmeter är viktiga för att få stopp på motståndarna.

Alexander Abrahamsson, BP, Back: 5
Läser spelet bra och är ofta på rätt ställe för att nicka undan inlägg som slås in i straffområdet. Lugn i det kortare passningsspelet, men lite mer chansartad i det längre där flera bollar missar sitt tilltänkta mål.

Frederik Christensen, BP, Back (in 58′): 5
Duktig i försvarsspelet under hela inhoppet, och det irriterar Mjällbys spelare. Stör Herman Johansson från att komma till avslut efter ett par minuter, och hamnar i luven med Viktor Gustafson lite senare.

Nikola Vasic, BP, Anfallare: 5
Gästerna har stundtals svårt att hantera Vasic i straffområdet, men anfallaren kommer sällan till avslut då han ofta störs av motståndarna. Har ett skott i den första halvleken som styrs till hörna, men det stannar där.

Alex Timossi Andersson, BP, Mittfältare: 5
Stundtals har yttern svårt att ta sig förbi rutinerade Tom Pettersson och sparkar bort bollen i ren frustration efter att ha orsakat en frispark i den första halvleken. Levererar ett par inlägg in i straffområdet, men närmare att göra ett offensivt avtryck kommer han inte.

Alexander Jensen, BP, Back: 6
Sätter gärna fart på bollen och kombinerar sig fram till två målchanser tillsammans med Adam Jakobsen. Inte lika pricksäkra inlägg som han kan visa upp, men överlag en bra insats.

Annons

Rasmus Wikström, MAIF, Back: 6
Gör en stark insats som bidrar till att laget åker hem med en poäng. Under stora delar av matchen präglas backens prestation av en stark försvarsinsats, men under de sista 20 minuterna är han också med framåt i planen när laget etablerar anfall.

Arvid Brorsson, MAIF, Back: 6
Är ofta den man siktar på vid längre inkast och touchar den framgångsrikt vid ett par tillfällen. Han är stabil i försvarsspelet utan att sticka ut, men det är också ett resultat av att han ofta står rätt och inte behöver överarbeta situationerna för att lösa dem.

Lukas Hägg Johansson, BP, Målvakt: 6
Han har kontroll på avsluten som kommer mot hans mål och är inte rädd för att agera längre ut i straffområdet. Räddningen på Nicklas Röjkjaers chans i början på den andra halvleken säkrar lagets hållna nolla.

Tom Pettersson, MAIF, Back (ut 84′): 6
Den vältajmade brytningen i eget straffområde i den första halvleken sticker ut som en prestation där en målchans förhindras. Visar annars upp flera passningar som slår ut hemmalagets mittfält och tar laget närmare mål. Stänger dessutom ned sin kant under stora delar av matchen och gör en bra insats.

Jesper Gustavsson, MAIF, Mittfältare: 6
Varnas efter att ha sparkat ner en motståndare efter 12 min, men han ser inte ut att hämmas av det. Han vinner bollen vid flera tillfällen därefter och är ovärderlig i uppspelsfasen då nästan allt går via mittfältaren.

Hlnyur Freyr Karlsson, BP, Back: 6
Lyckas hålla bra kontroll på fysiskt stora Bergström som ofta får jobba felvänd. Väldigt säker i det han gör både med och utan boll, där passningsspelet sticker ut i positiva ordalag.

Wilmer Odefalk, BP, Mittfältare: 6
Är duktig på att ta bollen framåt i planen, något han visar vid flera tillfällen. Spelar fram sina lagkamrater vid flera tillfällen så att de kan komma till avslut, och har själv ett tungt distansskott i den första halvleken. Odefalk är den mittfältare i hemmalaget som sticker ut mest i den här matchen.

Elliot Stroud, MAIF, Mittfältare: 6
Löper sig till ett fint läge efter tre minuters spel men missar mål. Får mycket stryk i början och det är tydligt BP identifierat yttern som kanske Mjällbys största hot. Ligger bakom mycket oavsett om det är kortare instick, hårda inlägg eller långa inkast, men får inte utdelning den här kvällen.

Timo Stavitski, MAIF, Anfallare (ut 76′): 6
Visar hur snabb han är med bollen och det händer en del kring finländaren, framförallt under den andra halvleken. Bryter in i planen och avlossar ett skott rakt på målvakten efter 25 minuter, samt skapar dubbla chanser i inledningen av den andra halvleken. Enbart en offensiv slutprodukt saknas för ett högre betyg.

Adam Jakobsen, BP, Mittfältare: 7
Dansken är hemmalagets främsta spelare som skapar mängder av chanser. Han stoppas bara av en storspelande målvakt hos Mjällby, från att bli målskytt i matchen. Jakobsen tar sig till avslut både i kombination med lagkamrater och på egen hand i en ny stark prestation.

Noel Törnqvist, MAIF, Målvakt: 7
Mjällbys målvakt är den spelaren på planen som har störst betydelse i hur matchen slutar. Står för flera stora räddningar som hindrar hemmalaget från att få jubla. Gjorde en stark prestation i Stockholm under den förra helgen då laget spelade mot Djurgården, och följer upp den med en minst lika stark mot Brommapojkarna. Får hålla nollan och klä på sig rollen som matchens bästa spelare.

Matchens bästa spelare: Noel Törnqvist, MAIF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.