Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 742

NEJ: 5 492

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: HBK – IKS (3-1) | “Gabriel Wallentin och Vinicius Nogueira som bäst när det betydde som mest, Leo Walta med flera fina leveranser”

Gabriel Wallentin och Vinicius Nogueira klev fram och såg till att Halmstads BK kunde säkra tre blytunga poäng tack vare seger mot IK Sirius. Gästernas Leo Walta visade återigen att han är en av Sirius bästa spelare. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Saba Mamatsashvili, IKS, Back(ut 46′): 3
Ytterbackens vänsterfot lyftes fram i samband med att han värvades, och han visar upp potentialen i den vid några tillfällen. Däremot får vi även se ett tveksamt försvarsspel vid 1-0, och han varnas i mitten på första halvleken efter att ha dragit ned Andre Boman för andra gången i matchen.

Noel Milleskog, IKS, Anfallare(ut 46′): 4
Byttes ut i paus efter att knappt ha varit involverad under 45 minuter. När han får bollen är det ofta långt ut på kanten på mittplan, och det leder inte till så mycket.

Melker Heier, IKS, Mittfältare(ut 85′):4
Första halvleken är anonym från mittfältaren, men i den andra tar han för sig lite mer. Dessvärre leder det inte till så mycket och bytet fem minuter från slutet kunde ha kommit tidigare, utan att vara för hård mot honom.

Yousef Salech, IKS, Anfallare: 4
Får iväg ett avslut efter knappt 20 minuter spel, men det styrs till hörna. Närmare än så kommer inte skyttekungen som går mållös av planen. Kommer till ett par “nästan”-chanser i början på den andra halvleken, men annars hålls han främst felvänd och har svårt att komma loss.

Dennis Widgren, IKS, Back(in 70′): 5
Ytterbacken hinner inte bli inblandad i så mycket under hans korta tid på planen, och insatsen blir svårbedöm. Landar i ett godkänt betyg då man varken kan säga att han gjorde en bra eller mindre bra insats.

August Ljungberg, IKS, Mittfältare(in 46′):5
Stark när han kommer löpande med bollen vid sina fötter, men den lämnas vidare till lagkamrater när det närmar sig offensivt straffområde. Av den anledningen hamnar han inte i en avgörande roll, men gör ett fullt godkänt inhopp.

Marcus Lindberg, IKS, Mittfältare(in 46′):5
Rör sig mycket i ytan framför Halmstads backlinje, men är lite för stressad när han får möjlighet att avsluta. Han får en bra chans att reducera i slutet på matchen, men avslutet reflex räddades av Rönning i hemmalagets mål.

Marcus Olsson, HBK, Back(ut 86′): 5
Efter 20 minuter ser det ut som att försvararen möjligtvis ska behöva bryta matchen, men han spelar nästintill 90 minuter ändå. Syns inte särskilt mycket men gör en helt okej insats.

Villiam Granath, HBK, Mittfältare(ut 78′): 5 Anonym första halvlek men en lite starkare andra halva av matchen. Löper mycket defensivt men får inte ut så mycket utav det i offensiv riktning. Närmast kommer han med ett avslut som blockeras med tjugo minuter kvar att spela.

Adam Wikman, IKS, Mittfältare(ut 85′):5
Balanserar mittfältet och vinner en hel del boll, men spelet med bollen är ovanligt svagt vid flera tillfällen. Det gör inte så att hemmalaget kan kontra på Sirius, men flera potentiella anfall rinner ut i sanden som en konsekvens av det.

Henrik Castegren, IKS, Back: 5
Ställs på prov vid flera tillfällen men gör en godkänd match. Han har fullt upp med Vinicius längre löpningar och tunnlas av brasilianaren vid ett tillfälle, men är annars svårpasserad.

Joel Allansson, HBK, Mittfältare: 5
Lugn och kontrollerad i det mesta han gör. Kompletterar Svedberg bra och de två ser till så att hemmalaget står upp bra under 90 minuter mot ett mittfält som flera lag har haft problem med under säsongen.

Malcolm Jeng, IKS, Back: 5
Vinner de flesta av sina dueller trots att hemmalagets spelare ofta har några kilo till sin fördel. Lugn och trygg med bollen men är samtidigt en del av ett försvarsspel som ser lite virrigt ut i perioder, inte minst i samband med fasta situationer.

Annons

Joakim Persson, IKS, Anfallare(ut 70′): 5
Reducerar till 2-1 i början på den andra halvleken med ett välplacerat avslut. Nära att bli målskytt på nytt en stund senare, men hans tunga avslut räddas till hörna. Löper annars en hel del utan boll för att öppna upp ytor till lagkamraterna, men kommer inte loss i egna löpningar med bollen som vi brukar se.

Jakob Tånnander, IKS, Målvakt: 6
Att Sirius förlorade den här matchen är inte målvaktens fel. Tvärtom förhindrar han att det blir ännu större siffror. Gör en jätteräddning på Yannick Agneros avslut i slutet på den första halvleken, och likaså när han försvar bjuder Blair Turgott på ett friläge i den andra.

Yannick Agnero, HBK, Anfallare(ut 72′): 6
Går en härlig duell mot Patrick Nwadike, och de två ryker nästan ihop till slut. Anfallaren är skicklig i det felvända spelet där han suger ned bollar och behåller den inom laget. Trots att han hålls hårt av försvararna så lyckas han komma till avslut vid flera tillfällen och får en drömträff i slutet på första halvleken, men det tunga distansskottet räddas ut till hörna.

Patrick Nwadike, IKS, Back: 6
Matchar Yannick Agneros fysik och duellerna mellan de två är hårda. Räddar bollen på mållinjen strax efter 2-1 reduceringen, och får även en lite turlig assist i samband med lagets mål. En stark insats från mittbacken!

Jonathan Svedberg, HBK, Mittfältare: 6
Stark insats där han är klanderfri i försvarsspelet oavsett om det är på mittplan eller i eget straffområde. Spelar kontrollerat med bollen och har en stor del i att Sirius inte tillåts att vinna kampen på mittplan.

Niilo Mäenpää, HBK, Mittfältare(ut 86′): 6
Visar att han är skicklig med bollen vid flera tillfällen. Inte minst då han lyfte in 1-0 på ett elegant sätt. Han får även ett stort läge i slutet på matchen, men skjuter över. Gör en bra match med mersmak på ännu mer.

Tim Rönning, HBK, Målvakt: 6
Även om han inte ser ut att läsa var Leo Waltas frispark ska landa, så har målvakten full koll på det som lyfts in mot honom i den första halvleken. Gör flera starka räddningar i den andra, då både Joakim Persson och Marcus Lindberg berövas chansen att göra ytterligare mål för gästerna.

Andreas Johansson, HBK, Back: 6
Håller ihop backlinjen och sköter det mesta på ett bra sätt. Då han ofta läser spelet bra så hamnar han sällan i utsatta lägen och ser väldigt trygg ut under hela matchen.

Leo Walta, IKS, Mittfältare:6
Skulle det hända något i matchen för Sirius, då skulle man ge bollen till Leo Walta. Har flera leveranser från fasta situationer som hotar Halmstads mål och det var ett av hans inlägg som leder fram till reduceringen. Kommer även till egna avslut och Walta visar återigen att han är en av gästernas bästa spelare den här säsongen.

Andre Boman, HBK, Back(ut 86′): 6
Assisterar till matchens första mål och sticker ut som en av hemmalagets bättre spelare. Lägger ned många löpmeter och ett stort arbete i båda riktningarna. Försvarsmässigt är duon Boman och Wallentin en riktig fullträff.

Vinicius Nogueira, HBK, Back: 7
Riktigt stark i sin wingback-roll där han visar upp ett försvarsspel som bryter passningar, och ett anfallsspel som tar mark på gästernas planhalva. En sådan löpning ser vi med tio minuter kvar då han till slut tar ett avslut som styrs till hörna. En hörna han själv slår och den ger Halmstad deras 3-1 mål.

Matchens bästa spelare:
Gabriel Wallentin, HBK, Back: 7

Försvararen orsakar visserligen en onödig frispark i den andra halvleken och det lägger grunden för Sirius reducering, men under den resterande delen av matchen är han framgångsrik i det mesta. Han lyckas neutralistera Joakim Persson under stora delar av matchen och trycker själv in 2-0 i samband med en hörna i slutet på första halvleken. Gör en av sina bästa matcher för säsongen när det behövdes som mest och är bäst på plan.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.