Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Spelarbetyg: HBK – NOR (0-0) | “Agnero fortsätter att imponera, Kalley följsam, Rönning en av planens bästa spelare”

Oavgjort och mållöst mellan Halmstads BK och IFK Norrköping innebär att hemmalaget knep en mycket viktig poäng i bottenstriden. HBK:s nyförvärv Yannick Agnero fortsätter att imponera och bidrog bland annat med en sekvens där han snurrade upp gästernas försvarare Dino Salihovic. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Dino Salihovic, NOR, Back (ut 74′): 4
Svag i försvarsspelet och det visar sig inte minst i slutet på den första halvleken då han blir ordentligt uppsnurrad av Agnero. Har problem vid flera tillfällen och följer sällan med offensivt, vilket gör att även den delen blir lidande.

Moutaz Neffati, NOR, Mittfältare (ut 81′): 4
Väggspelar sig framåt i planen vid flera tillfällen och hjälper lagkamrater att hitta bra lägen centralt i planen. På egen hand har han svårt att ta sig förbi, men när han är nära blir han kapad av Vinicius som varnas.

Joel Allansson, HBK, Mittfältare (ut 57′): 4
Sprider sina passningar lite väl mycket över planen, och det hämmar framförallt lagets anfallsspel. Får två stora lägen i samband med hörnor i slutet på första halvleken. Att han missar bollen helt vid den ena chansen, och skjuter högt över i den andra blir symboliskt för hans spel med bollen.

Gabriel Wallentin, HBK, Back (in 57′, ut 74′): 5
Det blir svårt att recensera mittbacken som tyvärr bara finns på planen under lite drygt en kvart. Får en smäll på foten och tvingas till ett byte efter att ha försökt spela vidare.

Gisli Eyjolfsson, HBK, Mittfältare (in 70′): 5
Är väldigt lite involverad i spelet och får sällan bollen vid fötterna. Befinner sig i en bra yta strax utanför Norrköpings straffområde, men avslutet är så svagt så att det går till inkast.

Birnir Ingason, HBK, Mittfältare (in 57′): 5
Tar ett avslut direkt när han byts in men det går högt över. Bufflar sig framåt i planen vid ett par tillfällen, men det leder sällan till något produktivt.

Niilo Mäenpää, HBK, Mittfältare (in 57′): 5
Gör ett godkänt inhopp utan att på något sätt vända matchbilden till Halmstads favör. Visar att han är en duktig passningsspelare och bör kunna få chansen från start snart. Konkurrenterna vinner visserligen lite fler närkamper och är mer erfarna, men finländaren har något annat.

Andre Boman, HBK, Back: 5
Har svårt att få något uträttat offensivt och det mesta han försöker med tar stopp på offensiv planhalva. Försvarar sig gör han dock med bra resultat och bidrar till att laget håller nollan.

Marcus Olsson, HBK, Back (ut 57′): 5
Visar upp sin passningsfot vid flera tillfällen och den har sin del i lagets uppspel. Slår flera centrala passningar upp på offensiva medspelare, har ett par som landar bakom Norrköpings backlinje och tvingar de att löpa mot eget mål. Kombinerar det med en helt okej defensiv insats och får ett godkänt betyg.

Villiam Granath, HBK, Mittfältare (ut 70′): 5
Spelet längs Halmstads högerkant sticker inte ut som det offensiva hotet i matchen, och av den anledningen är inte Granath den som får blickarna mot sig. Har trots det ett par avslut i matchen och med lite tur kunde han ha fått in en boll i mål under matchen.

Jonathan Svedberg, HBK, Mittfältare: 5
Avlossar kanonen på en hörnvariant i början på matchen och självförtroendet ser ut att ha stärkts efter drömmålet i omgången dessförinnan. I spelet på mittplan har han det jobbigare och Norrköpings spelare går ofta segrande ur duellerna.

Max Watson, NOR, Back: 5
Lite strulig med bollen emellanåt men sett över 90 minuter fullt godkänd. Har fullt upp med att försöka hantera Agnero, men gör inga misstag som Halmstad kan utnyttja.

Isak Sigurgeirsson, NOR, Mittfältare (ut 91′): 5
Blixtrar till vid enstaka sekvenser då han är nära att få foten på bollen i offensivt straffområde, men i de avgörande lägena vill det sig inte riktigt. Däremellan faller han ur matchbilden och Norrköping hade mått bra av att ge bollen till islänningen vid fler tillfällen.

Calle Björk, NOR, Anfallare (ut 81′): 5
Osynlig under stora delar av den första halvleken, men inleder den andra betydligt piggare. Har några sekvenser där han river upp hål hos hemmalaget med sina löpningar, men sett över de 81 minuter han spelar så skapas det inte tillräckligt för att få hål på Halmstad.

Annons

Vinicius Nogueira, HBK, Back: 5
Varnas efter en tuff tackling i slutet på den första halvleken men annars har han inga större problem att stänga sin kant. Bidrar med ett par inlägg i offensivt straffområde och gör en ganska bra match.

Rasmus Wiedesheim-Paul, HBK, Mittfältare (ut 57′): 5
Får till ett bra avslut efter en kvart och tvingar Norrköpings målvakt till att sträcka ut för att freda sitt mål. En liknande sekvens upprepas i början på den andra halvleken, och mittfältaren visar att han vill fortsätta att vara en del av startelvan.

David Mitov Nilsson, NOR, Målvakt: 5
Gör en stark räddning på Wiedesheim-Pauls avslut efter en kvart, och det är nästintill det enda han behöver oroa sig över den här eftermiddagen. Inkasserar en hållen nolla utan att direkt få några krampkänningar i någon del av kroppen.

Joseph Baffo, HBK, Back: 6
Tar inga risker i försvarsspelet och fredar den egna planhalvan utan att lägga några fingrar emellan. Spelet med bollen är sällan elegant av samma anledning, men Baffo gör inte många misstag i matchen och står för en stark prestation.

Andreas Johansson, HBK, Back: 6
Placerar sig klokt vid många tillfällen så att de gånger han behöver agera, då kan han göra det lugnt och säkert. Av den anledningen sticker han inte ut i matchen, men det är bara ett gott betyg åt lagkaptenen.

Arnor Traustason, NOR, Mittfältare: 6
Har en tendens att sticka ut som en spelare med en nivå i sig som övriga saknar. Det visar han inte idag, men han gör en stark prestation i en tuff bortamatch där det mesta handlar om att vinna kampen på mittplan. Visar stundtals upp en speluppfattning och ett passningsspel som öppnar upp Halmstads tajta försvar.

Jesper Ceesay, NOR, Mittfältare: 6
Vinner mycket boll på mittplan och har en stor del i att Halmstad främst kan anfalla via kanterna. Tar även egna initiativ med bollen och har ett hårt avslut i slutet på matchen som räddas till hörna.

Vito Hammershöy-Mistrati, NOR, Mittfältare (ut 81′): 6
Rörlig i sin position som släpande anfallare och får till en hel del bra kombinationer med sina lagkamrater. Gör själv 1-0 i början på den andra halvleken men blir avblåst för hands. Vid flera tillfällen som Norrköping skapar sina chanser finns dansken inblandad direkt- eller indirekt.

Amadeus Sögaard, NOR, Back: 6
Mot en tuff motståndare som Yannick Agnero vinner mittbacken nio av tio närkamper. När han dessutom hela tiden är villig att ta bollen framåt i planen, då gör han en bra insats. Stod för en stark prestation mot Hammarby för ett par veckor sedan och stärker nu sina aktier allt mer för att få fortsätta i startelvan.

Yahya Kalley, NOR, Back: 6
Följsam över hela planen och det gör att Halmstads spelare har svårt att ta sig förbi vänsterbacken. Det resulterar också i att han lyckas blockera ett avslut som har stor chans att gå i mål i den andra halvlekens inledning.

Tim Rönning, HBK, Målvakt: 7
Han är aktiv i sitt målvaktsspel och äger straffområdet. Oavsett om hoten kommer mot mållinjen eller långt ut i straffområdet så är han där för att avvärja faran. Står dessutom för ett par vassa räddningar och är en av planens bästa spelare.

Yannick Agnero, HBK, Anfallare: 7

Stångas ofta ensam mot gästernas backlinje, men han är stark och lyckas ofta behålla bollen. Visar sin styrka när han kommer en mot en, och snurrar upp Salihovic ordentligt i slutet på den första halvleken innan han får iväg ett inlägg till en lagkamrat. I den mållösa matchen är det ingen annan på planen som skapar så mycket på egen hand som Agnero. Nyförvärvet tar steg i rätt riktning för varje match han spelar, och om han får utdelning på sitt slit kan han bli Halmstads räddning i höst.

Matchens bästa spelare: Yannick Agnero, HBK. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.