Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 8 194

NEJ: 4 288

Spelarbetyg: HIF – GAIS (0-0) | “Lundgren, Touré och Hahn matchens största utropstecken”

GAIS Gustav Lundgren och Hammarby IF:s Bazoumana Touré stod ännu en gång för starka insatser när lagen spelade 0-0 på Tele2 Arena. Hemmalagets målvakt Warner Hahn har inlett sin sejour i Hammarby på ett starkt sätt, och kvällens insats var inget undantag. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Dennis Collander, HIF, Back (in 46′): 4
Ersätter Hampus Skoglund i paus och i samband med det tappar laget slagstyrka på högerkanten. Collander är svag i den här matchen och både försvars- och passningsspelet stämmer inte för dagen.

Harun Ibrahim, GAIS, Back: 4
Svagare än vi är vana vid att se honom. Tappar bollen i farliga lägen till synes ohotad och har problem med att hänga med i hemmalagets offensiva löpningar. Det gör att han tilldelas en varning och ligger på gränsen till en till.

Axel Henriksson, GAIS, Mittfältare (in 56′): 4
Slarvig när chansen ges på den sista tredjedelen och varnas ytterligare en gång den här säsongen även om det är av taktisk karaktär. Lagets poängkung står för ett ganska svagt inhopp i matchen.

Jusef Erabi, HIF, Anfallare: 4
Hålls felvänd under stora delar av matchen och det resulterar i att anfallaren är långt ifrån att bli målskytt. Rör knappt bollen i offensivt straffområde, har inget avslut på mål och förlorar merparten av sina dueller.

Tesfaldet Tekie, HIF, Mittfältare (ut 73′): 5
Speluppfattningen gör att han bryter bollen vid flera gånger men hamnar stundtals lite fel och tvingas därför att riva ned en motståndare med en varning som följd. Passningsspelet håller en hög träffprocent men är av det enklare slaget.

Filip Gustafsson, GAIS, Mittfältare (in 69′): 5
Tar fajten på mittfältet och balanserar det i en matchbild där Hammarby forcerar. Gör ett gediget jobb som behövs när lagkamraterna börjar gå på knäna.

Edvin Becirovic, GAIS, Mittfältare (in 69′): 5
Löper sig till ett bra läge strax efter att han blir inbytt men värderar svagt och avslutet blockeras till en hörna. Det är den mest avgörande sekvensen han hinner med under sin tid på planen men i övrigt är det ett enkelt och stabilt spel som visas upp från Becirovic.

Joackim Åberg, GAIS, Mittfältare (ut 46′): 5
Gör en godkänd första halvlek innan han byts ut i paus. Spelar enkelt utan att sticka ut åt något håll från den sittande mittfältspositionen.

Mervan Celik, GAIS, Mittfältare (ut 56′): 5
Hade Celik varit lika framgångsrik runt straffområdet som han är på mittplan så hade GAIS fått hål på hemmalaget under den första halvleken. Lyckas med det mesta han tar sig för men det ä

Hampus Skoglund, HIF, Back (ut 46′): 5
Det eviga löpandet på högerkanten skapar frisparkar åt Hammarby och ger GAIS spelare gula kort. Krockar otäckt med Mervan Celik och byts ut i paus.

Chovanie Amatkarijo, GAIS, Mittfältare: 5
Utmanar från sin ytterposition men lyckas sällan omsätta det till målchanser. Det enda försöket till avslut fastnar på en motståndare och han tvingas ofta stanna upp för att lämna över bollen till en lagkamrat.

Shaquille Pinas, HIF, Back: 5
GAIS Gustav Lundgren får ta sig friheter på Hammarbys vänsterkant men för det mesta lyckas Pinas stänga sin kant och tvinga in honom centralt i planen. Följer gärna med framåt i planen men inläggen håller för låg kvalitet.

Nahir Besara, HIF, Mittfältare: 5
Är inte så avgörande som han kan vara och när lagkaptenen har en bra dag kan han avgöra en tät tillställning som denna. Idag är han bra utanför straffområdet men inte så vass i det sista momentet.

Erik Krantz, GAIS, Målvakt: 6
Uppträder på ett sätt som upplevs som betydligt mer erfaret än vad målvaktens CV vittnar om. Löser sina situationer på ett bra sätt i en tuff bortamatch och stärker sina aktier som den tydliga tvåan bakom Krasniqi när alla målvakterna är tillgängliga.

August Wängberg, GAIS, Back: 6
Kanske planens svettigaste spelare efter att ha ställts mot Bazoumana Toure under 90 minuter men lagkaptenen gör ett bra jobb. Stoppar upp den snabba yttern vid flera tillfällen och ett starkt försvarsspel följs upp av inlägg i offensivt straffområde när tillfälle ges.

Filip Beckman, GAIS, Back: 6
Har en ganska bekväm match när GAIS ligger lågt och mittbacken kan stå rätt under stora delar av matchen utan att sättas i rörelse i djupled. Möter upp sina motståndare när det behövs och spelar enkelt med bollen.

Annons

Markus Karlsson, HIF, Mittfältare: 6
Gör ett stort jobb över hela planen där enkla väggspel blandas med otaliga bollvinster. Visar att han kan stå upp i en tät och fysisk matchbild som det blir mot GAIS. Är ett säkert kort för Kim Hellberg att använda sig av, gör sällan en dålig match.

Oscar Johansson Schellhas, HIF, Mittfältare (ut 81′): 6
Står för flera bra inlägg i den första halvleken och lagkamraterna är bara någon halvmeter ifrån att få träff på de. I matchinledningen sker det mycket kring yttern men under den andra halvleken är han mer anonym.

Robin Wendin, GAIS, Back (in 46′): 6
Vänsterfoten visar sig i både det öppna spelet som på fasta situationer. Har ett tillslag som få andra på planen och kombinerat med att han läser spelet bra kan han slå passningar i djupled som friställer en lagkamrat vid två tillfällen. Starkt inhopp!

Alexander Ahl Holmström, GAIS, Anfallare (ut 85′): 6
Får slita mot Hammarbys mittbackar som gör allt för att få anfallaren ur balans. Kommer trots det till några avslutslägen även om målet inte hänger i luften. Gör det bra i en match där han stundtals blir hopplöst ensam mot båda mittbackarna.

Pavle Vagic, HIF, Back: 6
Smart i försvarsspelet där han tar till små knep och knuffar för att få Ahl Holmström ur balans då anfallaren har ett fysiskt övertag. En stark försvarsinsats över 90 minuter som bidrar till att laget håller nollan.

William Milovanovic, GAIS, Mittfältare: 6
Går stor nytta både med och utan boll. Kombinerar defensiva bollvinster med att följa med i offensivt straffområde och kommer till avslut. Viktigt för sitt lag då han både vinner närkamper och hänger med när Hammarby ökar tempot.

Victor Eriksson, HIF, Back: 7
Nyttjar sin storlek på det sättet som han borde, både i kampen mot Ahl Holmström som längre upp i planen. Starkt försvarsspel vid många tillfällen som han löser även vid numerära underlägen och det finns en kontring som Eriksson avvärjer med en klok speluppfattning och efterföljande brytning. En jätte i försvaret!

Axel Norén, GAIS, Back: 7
Inleder matchen med ett bolltapp och ser lite skakig ut i passningsspelet men därefter växer mittbacken in i matchen och är felfri under resterande del. Offrar sig hänsynslöst för att freda eget mål och vinner nästan varenda duell. Har en stor del i att laget lyckas hålla nollan och Norén visar återigen att han är en av de bättre på sin position i allsvenskan.

Warner Hahn, HIF, Målvakt: 7
Den fina räddningen på Gustav Lundgrens avslut i början på den andra halvleken har en stor del i att det här blir ett mållöst möte. Har inlett sin sejour i Hammarby på ett bra sätt och den här kvällen blir inget undantag.

Bazoumana Touré, HIF, Mittfältare: 7
Firar stora triumfer längs sin kant och det är främst när han är inblandad som man tar sig igenom GAIS lågt stående försvar. Kunde mycket väl ha fått en straff i den andra halvleken som ett resultat av snabba fötter som motståndet inte hinner med att hantera. En ny toppinsats där Touré är hemmalagets främsta offensiva spelare.

Gustav Lundgren, GAIS, Mittfältare: 7

Planens främsta spelare ligger bakom de stora målchanserna i matchen med egna bolltransporter, dribblingar och framspelningar. Har en stor chans att avgöra matchen efter att ha vänt bort sin back och avslutet i det bortre hörnet tvingas Warner Hahn vill matchens svettigaste räddning. I en match där gästerna har betydligt mindre boll än Hammarby kan lagkamraterna lämna över den till Lundgren som etablerar anfall på egen planhalva eller skapar målchanser på egen hand.

Matchens bästa spelare: Gustav Lundgren, GAIS. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.