Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 742

NEJ: 5 492

Spelarbetyg: IFE – BKH (1-3) | “Agbonifo gjorde livet surt för Elfsborgs backar, Zecevic visar att han vill ha en plats i startelvan, Tung dag för Yegbe”

Jeremy Agbonifo stal både showen och bollen när han bidrog starkt till att BK Häcken kunde ta en tung skalp borta mot IF Elfsborg. Hemmalagets backpjäs Terry Yegbe hade tuff dag på jobbet, och stod för två misstag som fick förödande konsekvenser för det egna laget. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Terry Yegbe, IFE, Back: 3
De dubbla misstagen får förödande konsekvenser för Elfsborg och blir direkt avgörande för att man förlorar. Självmålet i matchens inledning är dråpligt, och bolltappet till 1-3 är direkt svagt. Övriga prestationer under matchen kan inte väga upp för de två sekvenserna.

Timothy Ouma, IFE, Mittfältare(ut 63′): 4
Inte alls så pass dominant som han brukar. Förlorar ovanligt många dueller, och när han väl går segrande så blir han ofta avblåst för att ha brutit mot regelboken. En ovanligt svag insats från mittfältaren som förlängde kontraktet under veckan.

Jens Thomasen, IFE, Mittfältare(ut 63′): 4
Skjuter över från ett läge som är i höjd med straffpunkten, en sekvens han behöver göra bättre. Förlorar dessutom alla sina dueller och det gör att Häcken kontrollerar mittfältet när han är på planen.

Isak Pettersson, IFE, Målvakt: 4
Målvakten är nära att ställa till det i slutet på första halvlek, men laget undviker ytterligare ett kostsamt försvars misstag. Har svårt att göra skillnad i matchen och får släppa tre bollar förbi sig.

Ibrahim Buhari, IFE, Back: 4
Gör inga större misstag i matchen, men väger lite lätt i försvarsspelet för att kunna nå upp till ett godkänt betyg. Även spelet med bollen är för slarvigt för att göra skillnad i matchen.

Simon Hedlund, IFE, Mittfältare: 4
Har en tuff eftermiddag där han inte är lika vass som vi har sett sedan han fick sin nya roll under Oscar Hiljemark. Kommer inte till offensivt och hamnar ofta i ett ingenmansland defensivt.

Even Hovland, BKH, Back(ut 10′): 5
Mittbacken skadar sig dessvärre efter några minuter och kan inte fortsätta matchen. Under den tiden är han knappt involverad i matchen och insatsen blir således svår att bedöma.

Ali Youssef, BKH, Anfallare(ut 82′): 5
Han löper, löper, och så löper han lite till. Tyvärr blir det inte så mycket slutprodukt av alla löpmeter, och de få avsluten han får iväg hotar aldrig Elfsborg mål. Anfallaren har gjort en strålande säsong men idag är han ganska anonym.

Jalal Abdullai, IFE, Anfallare(in 58′): 5
Vill göra skillnad men lyckas inte riktigt. Han utmanar ofta men kommer inte förbi sin motståndare lika ofta som han vill, och slår hål i luften då han får en chans att reducera matchen till 2-3 i slutskedet.

Andri Fannar Baldursson, IFE, Mittfältare(in 63′): 5
Ett godkänt inhopp där andra spelare på planen hamnar i rampljuset oftare än islänningen. Vinner trots allt en del boll på mitten och är klok när han passar den vidare därefter.

Ahmed Qasem, IFE, Anfallare(ut 58′): 5
Blixtrar till vid två tillfällen i den första halvleken då han dels har ett eget avslut, men även ett fint inspel till Arber Zeneli i matchens inledning. Faller ur matchbilden i perioder och blir hemmalagets första byte.

Gustav Henriksson, IFE, Back(ut 75′): 5
Hemmalagets bästa försvarsspelare sköter sina åtaganden på ett bra sätt. Slår knappt bort en passning och är resolut i det han gör, även om det mesta är av en enklare karaktär.

Mikkel Rygaard, BKH, Mittfältare(ut 91′): 5
Hittar bra positioner men är stundtals lite för slarvig med bollen för att det ska ge utdelning. I den första halvleken ser vi många enkla passningar som slås bort, men i den andra är dansken betydligt bättre och det ser vi inte minst när han assisterar till lagets andra mål.

Niklas Hult, IFE, Mittfältare: 5
Med Agbonifo på sin kant får han en svettig eftermiddag, men den erfarna yttern gör en ganska bra match trots allt. Då han får fokusera en hel del på försvarsspelet så slås inte lika många inlägg i matchen som vi är vana vid att se.

Annons

Adam Lundqvist, BKH, Back(ut 91′): 6
Vänsterbacken gör en bra match och bildar en samspelt duo med Olden Larsen. Det är de två som spelar sig fram till att Lundqvist kan slå in den bollen som styrs in till 1-0 efter några minuter.

Marius Lode, BKH, Back: 6
En stabil insats från mittbacken som inte slår bort många passningar i matchen. Är en trygg partner till Zecevic som byts in tidigt i matchen och de två löser det mesta bra tillsammans.

Besfort Zeneli, IFE, Mittfältare(in 63′): 6
Lagets reducering är helt och hållet mittfältarens förtjänst. Den fina vändningen, passningen till brorsan och därefter assisten till Per Frick. Besfort visar att han inte ska sitta på bänken, han ska starta och göra skillnad för Elfsborg.

Romeo Amane, BKH, Mittfältare: 6
Svår att komma åt både med och utan bollen. Det gör att han får med sig flera frisparkar om han inte redan har hunnit att passa bollen vidare till en lagkamrat. Som den mest rörliga mittfältaren på planen är han också en av de som bidrar mest.

Samuel Leach Holm, BKH, Mittfältare: 6
Har fått en större roll i laget där han fördelar bollen över hela planen, och inte minst de längre bollarna bakom Elfsborgs backlinje är bra slagna. Bidrar till att laget vinner mittfältskampen, men de stundtals svaga leveranserna från de fasta situationerna är det som gör att betyget inte blir högre.

Lars Olden Larssen, BKH, Mittfältare: 6
Är med i upprinnelsen till lagets första mål och gör det andra efter en perfekt mottagning med efterföljande avslut. Stundtals ser yttern ut som han gjorde innan han lämnade klubben, och han gör en bra prestation i en svår bortamatch.

Michael Baidoo, IFE, Anfallare(ut 75′): 6
Anfallaren är duktig på att länka med sina lagkamrater och han sätter dem i flera bra lägen i matchen. Han visar att han har en bra speluppfattning då han vet när han ska gå i djupled eller positionera sig mellan Häckens mittfält och backlinje.

Arber Zeneli, IFE, Anfallare: 6
Missar en stor chans att kvittera några minuter efter gästernas första mål i matchen, men avslutet går utanför mål. Skapar många chanser i matchen och det yttersta beviset på att han gör en bra match är när alla andra offensiva spelare blir utbytta i matchen, men Zeneli står kvar.

Julius Lindberg, BKH, Back: 6
Stundtals problem i försvarsspelet då han hamnar i numerära underlägen, men skapar samtidigt offensivt på ett sätt som väger upp för det. Både de längre passningarna och de egna bolltransporterna ställer till det för Elfsborgs försvar, och vi ser en bra match från ytterbacken.

Nikola Zecevic, BKH, Back(in 10′): 7
Vrålar ut sin glädje efter en vältajmad glidtackling på Arber Zeneli, en aktion som stoppar Elfsborg från att anfalla. Visar att han vill ha platsen i startelvan framöver och lyckas med det mesta han får till sig.

Peter Abrahamsson, BKH, Målvakt: 7
Abrahamsson har god kontroll på det som lyfts in i straffområdet och är samtidigt aktiv när han behöver lämna mållinjen för att freda sitt mål. Står för flera svettiga räddningar och är en stor anledning till att laget vinner den här matchen.

Jeremy Agbonifo, BKH, Mittfältare: 7
Han gjorde livet surt för både Niklas Hult och Terry Yegbe under hela matchen. Han utmanar ständigt och även i försvarsspelet är han skicklig. Inte minst då han stjäl bollen från Yebge och avgör matchen med sitt 3-1 mål med tio minuter kvar. Matchen har flera spelare som utmärker sig men få gör det på samma sätt som Agbonifo över 90 minuter, och när han dessutom hamnar i en avgörande roll med sitt 3-1 mål – ja, då kröner vi honom till matchens främsta.

Matchens bästa spelare: Jeremy Agbonifo, BKH. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.