Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 11 734

NEJ: 5 492

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: IFE – DIF (1-2) | “Lyckad startdebut för bolltrygg och passningssäker Keita Kosugi”

Djurgårdens IF hämtade hem tre blytunga poäng när IF Elfsborg besegrades på Borås Arena. Besard Sabovic stod återigen i centrum, samtidigt som startdebutanden Keita Kosugi stod för lovande insats. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare. Betygen (1-10) presenteras i stigande ordning. Betygsförklaring finns längst ned i artikeln.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Andri Fannar Baldursson, IFE, Mittfältare (ut 84′): 4
I en miljö av många bollskickliga spelare syns han inte så mycket och när han får chansen med bollen är det ett ganska svagt spel vi får se. Många passningar som slås bort och de två avslut han tar i början på den andra halvleken missar mål. Väger inte upp det med att vinna tillräckligt med närkamper.

Jalal Abdullai, IFE, Anfallare: 5
Ständigt på väg att löpa in bakom Djurgårdens backlinje och en sådan löpning är upprinnelsen till lagets 1-1. Bra samspel med Baidoo vid ett par sekvenser men överlag är anfallaren väldigt lite involverad och är aldrig nära att bli målskytt.

Albin Ekdal, DIF, Mittfältare (in 46′, ut 71′): 5
Bidrar med det starka duellspelet man behöver men skadar sig dessvärre på mittplan med vad som ser en ljumske som går sönder.

Rasmus Schuller, DIF, Mittfältare (ut 46′): 5
Aningen ringrostig och det visar sig främst i att bolltouchen inte alltid är där. Han vinner dock en hel del boll på mittfältet innan han får en smäll på foten och tvingas gå av i paus.

Deniz Hümmet, DIF, Anfallare: 5
Viktig uppspelspunkt men får inte bollen i eller runt straffområdet som rättvänd. Assisterar till 1-0 med ett direktavslut som letar sig bort till Patric Åslund. Villig att gå i djupled mest hela tiden men får sällan bollen. Är den spelare som får bollen vid minst antal tillfällen av alla som spelar 90 minuter och det är talande för en prestation där han inte nyttjas i den mån som han själv vill.

Isak Pettersson, IFE, Målvakt: 5
Är på Deniz Hümmets avslut men lyckas inte styra bort det från att landa hos Patric Åslund som gör 1-0. Kan inte förhindra 2-1 målet och räddar det som förväntas för övrigt. Duktig i luftrummet trots hård konkurrens av såväl med- och motspelare att ta sig förbi.

Terry Yegbe, IFE, Back: 5
Söker ofta bollen den längre passningen som är tänkt att landa bakom backlinjen hos gästerna men lyckas sällan med den. Stark i försvarsspelet när han lyckas bromsa in sin motståndare men har en utmaning i när Wikheim får upp farten.

Miro Tenho, DIF, Back (ut 84′): 5
Ser ut att retas till vansinne av Per Frick och de har sina duster tillsammans. Förlorar för många dueller för att det ska vara godkänt men lyckas ofta hålla sin motståndare felvänd. Det ser stundtals lite snurrigt ut i mittlåset men när laget ligger lågt är finländaren stark.

Jacob Une Larsson, DIF, Back: 5
Varnas efter 20 minuter efter en sen tackling och kanske hämmas han lite av den. Ser ut att behöva hålla igen lite emellanåt och samspelet med Miro Tenho ser inte så säkert ut som det brukar, inte minst när Elfsborg drar upp tempot.

Simon Hedlund, IFE, Mittfältare: 5
Lägger ner ett stort arbete åt båda håll för att hålla koll på Tobias Gulliksen och samtidigt prestera offensivt. Smäller på allt och alla på högerkanten vilket retar upp motståndarna. Tappar Patric Åslund på den bortre stolpen när han gör 1-0.

Per Frick, IFE, Anfallare (ut 75′): 5
Stångas, bufflar och löper i djupled men får inte mycket av det för egen del. Öppnar upp en del ytor åt sina lagkamrater och är duktig felvänd där han vinner frisparkar och spelar tillbaka passningar till rättvända lagkamrater i bra lägen. Varnas till slut efter en sen tackling på Widell Zetterström.

Oscar Fallenius, DIF, Anfallare (in 64′): 5
Byts in med en stor dos energi och springer på det mesta. Släpper snyggt bollen vidare till Sabovic som gör 2-1 målet.

Samuel Leach Holm, DIF, Mittfältare (in 71′): 5
I en matchbild där Djurgården är tillbakatryckta hinner Leach Holm med att få en avgörande roll då hans klackpassning letar sig bak till Sabovic som gör 2-1 till gästerna.

Adam Ståhl, DIF, Back: 6
Värderar klokt och vet när han ska passa bollen eller ta chansen att transportera den centralt in i planen. Har många fina inspel från högerkanten och inte minst upprinnelsen till 1-0 målet som har Ståhl som regissör. Tappar positionsspelet emellanåt när Elfsborg trycker på som mest under den andra halvleken men gör ett par viktiga brytningar. En stark startdebut för sin nya klubb.

Gustav Henriksson, IFE, Back (ut 84′): 6
Ser till att hålla Deniz Hümmet felvänd under stora delar av matchen och vinner höjdbollarna som gästerna försöker nå honom med. Läser spelet bra vilket gör att han täcker upp bakom Yegbe och Holmen när det behövs.

Annons

Sebastian Holmen, IFE, Back: 6
Ett monster i duellspelet och vinner nästintill varenda en. Det behövs för att få stopp på Djurgårdens Tobias Gulliksen och det är sällan han kan runda Holmen. Som vanligt hög klass på det längre passningsspelet men slår bort ett par enkla kortare när han hamnar under press.

Gustav Wikheim, DIF, Mittfältare (ut 84′): 6
En av ytterns bättre insatser den senaste tiden och framförallt i den första halvleken fungerar han bra ihop med Sabovic och Ståhl. Har ett tungt skott i slutet på den första halvleken som ska visa sig bli hans bästa chans att göra mål i matchen.

Patric Åslund, DIF, Mittfältare (ut 64′): 6
Spelar enkelt första kvarten och växer in i matchen. Lyckas med ett par bollvinster högt upp i planen som kan omsättas till nya anfall. Rakar in 1-0 i öppet mål efter att påpassligt ha varit framme på den bortre stolpen. Svagare i närkampsspelet och tappar bollen lite enkelt vid ett par tillfällen men överlag en bra insats.

Michael Baidoo, IFE, Anfallare: 6
Ofta framme i offensivt straffområde under den första halvleken men utan att skapa de riktigt farliga chanserna. Sjunker allt lägre ned i planen då han inte får bollen runt straffområdet och på den första halvlekens stopptid är det hans öppnande passning som ligger bakom 1-1. Har ett avslut i den andra halvleken som räddas av Djurgårdens målvakt och det är det närmaste Baidoo kommer att bli målskytt.

Niklas Hult, IFE, Mittfältare: 6
Inte rädd för att ta egna initiativ när läge finns och tar två avslut som går utanför målet i den första halvleken. Assisterar lika kyligt som osjälviskt till Besfort Zeneli som kvitterar strax innan halvtid. Får kämpa i försvarsspelet och löser det på ett okej sätt.

Keita Kosugi, DIF, Back: 7
Att ställas borta mot Elfsborg i sin debut från start är en ordentlig prövning och Kosugi visar att han klarar av den. Bolltrygg från start och både de enkla och svårare passningarna sitter där de ska. Löser många av sina defensiva aktioner på ett bra sätt men väger lite lätt i närkamperna mot tyngre och erfarnare motståndare. Det ställer dock inte till det för varken Kosugi eller laget då han tilldelas en frispark vid flera tillfällen.

Jacob Widell Zettersström, DIF, Målvakt: 7
Visar upp ett offensivt målvaktsspel vid ett par tillfällen då han är en bit utanför straffområdet. Vass räddning med kvarten kvar när Baidoo avslutar i optimalt läge utanför straffområdet men målvakten tippar den till hörna. Duktig i luften och har en stor del i att laget vinner till slut.

Tobias Gulliksen, DIF, Mittfältare: 7
En av planens främsta som är svår att ta bollen ifrån. Liggar bakom mycket av det som händer i anfallsväg hos gästerna och bidrar samtidigt med ett starkt press- och duellspel. En ny stark insats av norrmannen som växer ut till en nyckelspelare hos blåränderna.

Besfort Zeneli, IFE, Mittfältare: 7
Hemmalagets främsta spelare är trygg med bollen och flyter förbi flera mittfältare med den vid sina fötter. Rullar fint in 1-1 mellan benen på Widell Zetterström och har två avslut till i matchen. Har en stor del i att Elfsborg får igång sina anfall i den andra halvleken.

Matchens bästa spelare:
Besard Sabovic, DIF, Mittfältare: 7
Elfsborg vann mittfältet sett över båda halvlekarna, men det är vid de tillfällen när Besard Sabovic får kontroll som Djurgården kan styra matchbilden till sin fördel. När både Rasmus Schuller och Albin Ekdal byts ut står Sabovic kvar och han får bli matchhjälte med sitt 2-1 mål. Sabovic ger ett lugn till backlinjen som vet att de kan spela upp bollen på mittfältaren och han ger de offensiva spelarna mängder av bra bollar att arbeta med. Mittfältaren fungerar som spindeln i nätet i Djurgårdens spel, och utöver stark positionering och bra duellspel avgör han matchen med ett distinkt avslut, otagbart för Isak Pettersson i Elfsborgsmålet målet.

Matchens bästa spelare: Besard Sabovic, Djurgårdens IF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg

1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.