Malmö tar guld med minst 10 poängs marginal?

JA: 8 194

NEJ: 4 288

Loading ... Loading ...

Spelarbetyg: KFF – MFF (2-2) | “Rörlig och smart Hugo Bolin ett ständigt hot, Vince Osuji klippa i KFF”

Malmö FF lämnade dörren på glänt i toppstriden sedan man misslyckats med att hämta tre poäng borta mot Kalmar FF. Slutresultatet 2-2 innebär inte bara delad pott, utan även att två unga utropstecken befäste sin status på en mycket hög nivå. Kalmars Vince Osuji, 18, fortsätter att prestera, samtidigt som bortalagets Hugo Bolin, 21, visar att han har potential att bli Sebastian Nanasis naturlige ersättare. Vi betygsätter och kommenterar samtliga insatser, och utser matchens bästa spelare.

Samtliga spelare betygsätts utan hänsyn till förväntningar och kvalité på motståndet. Matchens vikt vägs dock in när spelarens mentalitet bedöms. Exceptionella ingripanden och aktioner som sticker ut kan kompensera för bra och dåliga ingripanden av ickeallvarlig karaktär.

Annons:

Alex Gersbach, KFF, Back (Ut 46’): 3
En svag insats där han både orsakade straffen som ledde till Malmös tidiga ledning och hade problem i passningsspelet. Bidrog med en felpassning som nästan satte laget i ytterligare trubbel innan han blev utbytt i halvtid. Hade ett bra överlapp som ledde till en målchans för Magashy, men var definitivt backlinjens svagaste länk under första halvlek.

Abdussalam Magashy, KFF, Mittfältare (Ut 46’): 4
Hade svårt att komma in i matchen och sätta sitt avtryck på spelet innan han blev utbytt i paus. Brände två gyllene lägen som kunde ha påverkat utgången av matchen.

Johan Karlsson, KFF, Back: 5
Gjorde en solid insats defensivt och stod för flera viktiga brytningar när Malmö pressade på. Bidrog även i uppspelsfasen med bra passningar och lugn under press. Blev dock väldigt utmanad när Ali sattes in, och så som de flesta andra i Allsvenskan fick Karlsson se sig omsprungen av Ali många gånger om.

Lasse Berg Johnsen, MFF, Mittfältare (Ut 68’): 5
Han imponerade med sitt korta passningsspel i första halvlek, men skapade inga målchanser och fick inte till sina skott. När Malmö förlorade greppet i andra halvlek blev hans påverkan mindre tydlig, och blev utbytt när Malmö behövde starkare offensiv balans.

Saku Ylätupa, KFF, Mittfältare (Ut 68’): 5
Gjorde några fina individuella prestationer, bland annat en snurrfint som skapade ytor för laget. Trots detta hade han svårt att sätta några större avtryck i en matchbild där Kalmar hamnade långt ner under första halvleken. En pigg insats med många bra löpningar men utan någon större individuell påverkan.

Dion Krasniqi, KFF, Anfallare (Ut 81’): 5
I sin premiärmatch för Kalmar hade Krasniqi några bra intentioner och var aktiv i anfallsspelet, men lyckades inte riktigt komma till några farliga avslut mer än ett skott utifrån. Visade bra arbetskapacitet men saknade den skärpa som krävdes för att hota Malmö på allvar.

Jonathan Ring, KFF, Mittfältare (In 68’): 5
Gjorde en gediken insats efter sitt inhopp, där han dock fick hatta runt en del mellan olika positioner vilket gjorde det svårt för honom att helt komma in i matchen. Visade sin rutin genom att hålla i bollen och bidra med några smarta passningar mot slutet, vilket skapade oreda för MFF.

Adrian Skogmar, MFF, Back (Ut 68’): 5
Var defensivt stabil under första halvlek och bidrog framåt genom sitt starka en mot en-spel. Även om han vann en del dueller föll han av i andra halvlek och hade en del bolltapp som ledde till baklängesmål innan han blev utbytt.

Johan Dahlin, MFF, Målvakt: 5
Gjorde ett par viktiga räddningar men var inte lika dominant som vanligt i målet. Hade svårt att helt kontrollera spelet vid fasta situationer, och även om han gjorde ett par viktiga räddningar i första halvlek utstrålade han inte det lugn Malmö behövde.

Sebastian Jørgensen, MFF, Mittfältare (Ut 59’): 5
Hade en relativt anonym insats där han inte riktigt fick till sitt spel. Gjorde några bra löpningar men lyckades inte skapa några större farligheter för Malmö. Förlorade samtliga dueller och blev tidigt utbytt i andra halvlek.

Rasmus Sjöstedt, KFF, Back (In 46’): 5
Kom in och gjorde ett stabilt jobb som en del av trebacklinjen, även om han ibland hamnade på efterkälken i duellerna med Ali. Var aggressiv i sitt spel och bidrog till att hålla ihop Kalmars försvar, men saknade precision i vissa moment när det gick snabbt i kombinationerna.

Isaac Kiese Thelin, MFF, Anfallare (In 68’): 5
Var fysisk och aktiv i sitt targetspel, men hade svårt att skapa några riktigt farliga lägen. Fick några avslutslägen men träffade inte mål, och hans närvaro märktes främst i det uppoffrande arbetet.

Jens Stryger Larsen, MFF, Back (In 68’): 5
Kom in och gjorde ett godkänt jobb defensivt, men hade svårt att påverka matchen framåt. Höll sin kant stabil, men tog inga större risker eller initiativ i offensiven. En säker insats som bidrog till att hålla Malmös försvar på rätt sida, men utan att glänsa.

Anders Christiansen, MFF, Mittfältare (In 68’): 6
Bidrog med sin rutin och kreativitet när Malmö jagade en kvittering. Stod för flera bra passningar som öppnade upp för lagkamraterna, och var även stark i defensiven. En viktig spelare i slutskedet av matchen som hotade i Kalmars straffområde.

Romario, KFF, Mittfältare (In 46’): 6
Tillförde stabilitet på mittfältet med sitt lugn och passningsspel. Han hittade flera fina lösningar under press och var en viktig kugge i Kalmars uppbyggnadsspel. Var den som drev på resten av laget att fortsätta hålla ett högt tempo och aggressivt försvarsspel, även när de blev nedtryckta mot slutet av matchen.

Erik Botheim, MFF, Anfallare: 6
Lyckades bryta sin måltorka genom att säkert sätta straffen som gav Malmö ledningen tidigt. Var aktiv i anfallsspelet och hade ett par chanser till, även för sina medspelare där en läcker klack stod ut. Försvann dock mer i andra halvlek och lyckades inte hitta rätt löpningar när Malmö tryckte ner Kalmar djupt på egen planhalva.

Annons

Colin Rösler, MFF, Back: 6
Gjorde en stark insats defensivt och var riktigt bra i duellspelet där han vann åtta av tio dueller. Hade flera riktigt bra genomskärande passningar och var en viktig del av Malmös speluppbyggnad.

Busanello, MFF, Back (Ut 68’): 6
Var stabil i sin defensiva roll och löste pressen från Kalmar på ett effektivt sätt. Bidrog även i uppspelsfasen med bra passningar som satte igång Malmös anfall, samt vidrog med bra duellspel.

Oliver Berg, MFF, Mittfältare: 6
Hade flera bra intentioner och var stark i både kombinationsspelet och återerövringen av bollen även högt upp i planen. Gick ner längre ner i banan när Malmö forcerade mot slutet, och lyckades diktera spelet väl med överlapp på kanterna. Hans återkomst till Guldfågeln Arena slutade dock inte med tre poäng, och han hade svårt att hitta rätt i den sista tredjedelen stundom.

Pontus Jansson, MFF, Back: 6
Stod för en trygg insats defensivt och var dominant i luftrummet, där han rensade undan flera farliga bollar. Bidrog även framåt vid fasta situationer, även om avsluten saknade den precision som krävdes.

Simon Skrabb, KFF, Mittfältare: 6
Hade en viktig roll som spelfördelare i sista tredjedelen, särskilt vid kvitteringsmålet där hans bröstskarvning var avgörande. Var helt osynlig i första halvlek, men när Kalmars uppställning ändrades och det överbelastades mer på högerkanten öppnade det upp fickor som Skrabb kunde skina i.

Lars Sætra, KFF, Back: 6
Positionerade sig väl och vann flera viktiga dueller, vilket var avgörande för att hålla ihop Kalmars försvar. Stod upp bra mot Malmös namnstarka anfallare, men hade några stunder där han blev utmanad av de snabba förflyttningarna. Fredade egen box i luften och vann nästan samtliga dueller.

Robert Gojani, KFF, Mittfältare: 6
Var under andra halvlek en ständig motor på mittfältet, där han drev spelet framåt och hjälpte till att återta bollen. Hans aggressiva spelstil gav resultat nära Kalmar helt plötsligt började vinna andrabollar, men han kunde också hitta öppnande passningar ut mot kanterna.

Samuel Brolin, KFF, Målvakt: 6
Stod för flera avgörande räddningar som höll Kalmar kvar i matchen, särskilt vid Malmös tidiga tryck. Stabil i luftrummet och gjorde totalt sett en bra insats där han förtjänade sitt betyg.

Melker Hallberg, KFF, Mittfältare: 7
Kalmars bästa spelare som visade prov på sin offensiva kapacitet med ett välplacerat mål som gav Kalmar nytt liv i matchen i början av den andra halvleken. Utgick från en central mittfältsposition i första halvlek men gick ut som wingback i andra halvan, där han ofta gick i den inre korridoren högt upp i plan. Hade också en defensiv disciplin som hjälpte laget att hålla balansen.

Vince Osuji, KFF, Back: 7
Visade stor styrka defensivt och gjorde även sitt första mål i Allsvenskan med ett stenhårt avslut efter en frispark som damp ner framför honom. Var en klippa i försvaret och rensade undan flera farliga lägen, vilket räddade kvar Kalmar i matchen flera gånger under första halvlek.

Otto Rosengren, MFF, Mittfältare (Ut 78’): 7
Var ständigt involverad i Malmös anfallsspel och levererade flera precisa passningar som öppnade upp ytor för medspelarna, även om det sista avgörande passet ibland saknades. Bidrog med hårt arbete på mittfältet, där han både vann boll och snabbt satte igång nya anfall, statistikraden med 11 av 13 vunna dueller vittnar om att han var den som gjorde att Kalmar knappt vann en enda boll på mittplan under första halvlek.

Taha Ali, MFF, Mittfältare (In 59’): 7
Gjorde ett lysande inhopp och var direkt inblandad i Malmös kvitteringsmål med en vacker assist till Bolin. Skapade konstant oro för Kalmarförsvaret med sin teknik och snabbhet när han utmanade och dribblade förbi på vänsterkanten gång på gång. Malmös starkast lysande spelare i andra halvlek där han dessutom vann 6 av 7 dueller han gav sig in i.

Matchens bästa spelare:
Hugo Bolin, MFF, Mittfältare: 7

Matchens bästa spelare visade återigen vilken talang han är genom att kvittera med ett vackert avslut i krysset efter ett fint förarbete av Ali. Var ständigt ett hot på båda kanterna och skapade problem för Kalmarförsvaret under hela matchen. Sprang inte bara från box till box när det behövdes, han sprang från sida till sida och skapade numerära övertag varhelst han kom vilket omsattes i flera farliga målchanser och tillslut även ett mål. Kombinationerna med Taha Ali och Oliver Berg sticker ut, och Malmö verkar ha sin ersättare för nyligen lämnade Nanasi klar.

Matchens bästa spelare: Hugo Bolin, MFF. Foto: Bildbyrån.

Bollsvenskans spelarbetyg
1 – Oerhört dålig. Genomför hela matchen utan att på ett enda sätt bidra positivt till det egna laget. Står därtill för misstag som är direktavgörande.
2 – Mycket dålig. Gör under matchen ett flertal negativa ingripanden och felbeslut som får avgörande konsekvenser.
3 – Dålig. Gör en dålig insats med betydande majoritet negativa ingripanden.
4 – Ej godkänd. Spelaren har en majoritet dåliga ingripanden
5 – Godkänd insats med ungefär lika många bra och dåliga ingripanden.
6 – Bra. Mer än godkänd jämn nivå under hela matchen.
7 – Mycket bra. Genomgående bra insats med ett antal aktioner som sticker ut.
8 – Väldigt bra. Dominant insats av matchavgörande karaktär.
9 – Oerhört bra. Utomordentligt framstående genom hela matchen, såväl offensivt som defensivt. Är avgörande för utfallet i positiv bemärkelse.
10 – Fulländad. Fullföljer matchen helt utan enskilda misstag och är genom egna prestationer direkt avgörande för egna lagets resultat både i offensiva och defensiva aktioner. Sticker ut med flera prestationer på en betydligt högre nivå än övriga spelare.